הפסקת הנקה

מינקה

New member
הפסקת הנקה

אני מניקה את ביתי מזה 8 חודשים, בהתחלה הנקה מלאה כמעט 4 חודשים ואח"כ משולבת עם סימילאק. עם הזמן עברתי להנקת בוקר והנקת ערב-לפני השינה. לאחרונה שמתי לב שהחלב לא משביע אותה כמו פעם,היא עצבנית בזמן ההנקה מהשד שיוצא ממנו פחות טוב, ומהשד השני שהוא "החזק" היא רוצה עוד ואין מספיק. ראיתי שהמצב מחמיר ובוקר אחד לא היתה רגועה בכלל אחרי ההנקה עד שנתתי לה בקבוק סימילאק וזה השביע אותה. לכן, החלטתי להפסיק להניק בכלל(גם בגלל שהיא כבר גדולה וגם אוכלת מוצקים שכבר מחליפים ארוחה). מספיק היה לא להניק 24 שעות ונהיה לי גודש נוראי כאבי תופת שכבר שכחתי מה זה, למרות שסחטתי את השדיים זה לא עזר כלל. נשברתי והנקתי אותה בערב ומייד היתה לי הקלה. מה לעשות? כיצד להפסיק להניק ללא הסבל הזה? האם להוריד קודם הנקה אחת בלבד? האם משנה איזו? מדוע אין לי מספיק חלב בשבילה יותר או מדוע הוא לא משביע אותה כמו קודם?

הטבע מאותת לך להמשיך להניק

כי התינוקת שלך עדיין קטנה וזקוקה לחלב שלך ולא לחלב של עגלים

אלונה ע

New member
מדוע הוא לא משביע אותה כמו קודם

באיזה פיטמה לבקבוק את משתמשת? האם בפיטמה בעלת זרימה איטית?

מינקה

New member
בפיטמה של אוונט מס' 2

היא כבר תקופה ארוכה יונקת מבקבוק,זאת לא הנקודה! זה לא שהיא לא רוצה לינוק,היא רוצה ועוד איך! אלא שלא יוצא לה מספיק חלב או שהחלב לא משביע כמקודם,כי מייד אחרי שסיימה(10 דקות) היא עדיין לא רגועה ונשארת רעבה.אני רוצה להבהיר שוב,זה לא שהיא מתייאשת כי יוצא לאט ומסרבת לינוק,זה יותר העניין שזה לא משביע. רציתי לשאול -מדוע חלב של עגלים?לא ידעתי שסימילאק זה חלב שנותנים לעגלים,וגם אם כן ההשוואה הזאת מיותרת בעייני. אני חושבת שצריך לכבד בחירה של כל אם אם להניק או לא וכן לכבד את הבחירה כמה זמן להניק ואם מלא או משולב בתמ"ל. אני חושבת ש8 חודשי הנקה זה מכובד מאוד ואין צורך בביקורת גלויה או סמויה! הייתי שמחה אם יענו לי גם על השאלות שלי של הגודש-איך להפסיק? האם להוריד הנקה אחת?האם הסיום המוחלט של ההנקה בכל מקרה יכאב כי אין עוד הנקה נוספת ביום להקלה?

אלונה ע

New member
טיפול בגודש

על מנת להקל על הכאבים יש להניח רטיות או קומפרסים קרים על השד (אפשר להשתמש למשל בשקית של ירקות קפואים). על מנת לייבש את החלב יש להניח עלה כרוב חי מהמקרר על השדיים ולהשאיר אותו זמן רב, ממש עד שהוא נעשה כמו כרוב חמוץ כזה (סליחה על ההשוואה) ואז עוד אחד ועוד אחד עד שהחלב מתייבש. אם עדייו כואב את יכולה לרוקן מעט את השד ידנית אבל ממש מעט רק עד שאת חשה הקלה ולא יותר מזה ע"מ שלא ימשיך להיווצר חלב. 8 חודשי הנקה הם אכן מכובדים, כל הכבוד.

ציפיק2

New member
הפסקת הנקה

צריך לרדת מאוד בהדרגה לא באופן פתאומי תפסיקי קודם את ההנקת בוקר הייתי מציעה קודם לתת את הסימילק ואז להציע הנקה ולראות מה יקרה אחרי זה תורידי את ההנקה של הערב כנראה שיש לך יותר חלב ממה שאת חושבת אם יש גודש האם ההנקה בערב הולכת יותר טוב? גם אותו תורידי בהדרגה בסוף תניקי כל יומיים כל 3 עד שבכלל לא תתני אין כל צורך להפסיק את הכל בבת אחת

למעלה