הפסקת הנקה

anuta13

New member
הפסקת הנקה

עוד לא הגעתי להחלטה סופית, לכן אני צריכה את היעוץ שלכן: הקטנה שלי בת חודשיים וקצת, יונקת מלא. לצערי עוד 3 שבועות אני נאלצת לחזור לעבודה (עבודה במשמרות) וגם הנסיעה לעבודה לא כ"כ קצרה, ז"א אם מדובר במשמרת בוקר, אני אצטרך לצאת מהבית ב-05.00 ולחזור הביתה רק ב-17.00. כלומר רוב היום אני לא אוכל להניק ואין סיכוי שאוכל לשאוב בעבודה (הסביבה מאוד לא מתאימה כי לא מדובר בעבודה משרדית). לפני כחודש התחלתי לשאוב ולהקפיא את החלב אבל המצבור לא גדול כ"כ ולכן אני אצטרך כנראה להתחיל לשלב תמ"ל. בינתיים אני ממשיכה לשאוב ולהקפיא, אבל אני אצטרך כנראה להפסיק להניק כי גם לא להניק רוב שעות היום וגם ללא יכולת לשאוב נראה לי לא מציאותי. מה אתן אומרות? אם אני מחליטה להפסיק להניק, מה עושים ואיך? תודה

sagitlaleche

New member
חזרה לעבודה והנקה ../images/Emo20.gif

קשה לחזור לעבודה ולהתמודד עם פרידה מתינוקת כל כך קטנה. אמהות רבות מחליטות לעבור להנקה חלקית, מסיבות שונות. אם אינך יכולה לשאוב בעבודה, את יכולה לעבור להנקה חלקית בזמן שאת כן נמצאת עם התינוקת, כלומר מ 17:00 ועד 5:00. ההנקה יכולה להקל על הפרידה בשעות היום ועדיין לתת לתינוקת שלך את כל מה שהיא צריכה מבחינה תזונתית, חיסונית ורגשית. בימים הראשונים לחזרתך לעבודה סביר להניח שתצטרכי להתמודד עם מלאות וגודש, אך לאחר כמה ימים גופך יבין שאין ביקוש לחלב בשעות היום ויפסיק לייצר חלב בשעות אלו אך לקראת החזרה הביתה השד יתמלא מחדש בחלב וההנקה תחבר אתכם מחדש בבית! חשוב לטפל במלאות/גודש על ידי סחיטת חלב ידנית עד שתרגישי שהמלאות לא מפריעה לך ואת מרגישה חזרה בנוחות בשדיים.

anuta13

New member
שגית תודה על התשובה

כמו שכבר ציינתי, אני לא בטוחה לגבי המשך ההנקה למרות שאני יודעת שהקטנה מקבלת את הכי טוב שאפשר. במקרה ומחליטים להפסיק להניק, איך עושים זאת? פשוט מפסיקים או בשלבים? תודה

למעלה