הפסקת הנקה

הפסקת הנקה

שלום הילד שלי בן ארבעה וחצי חודשים ויונק באופן מלא. בזמן האחרון הואמתעורר פעמים בכל לילה דבר שמאד מתיש אותי היות ויש לי עוד שלושה בבית, אני מנסה לתת לו בקבוק בערב אך הילד לא מוכן. מה עושים? הוא צורח ולא מוכן וכמובן שאני בסוף נכנעת וממשיכה להניק מה עושים?(הוא כהר מעל 8 ק"ג כך שהוא לא זקוק לעוד אוכל בלילה)

sagitlaleche

New member
הפסקת הנקה ../images/Emo20.gif

זה מאוד קשה לטפל בתינוקות באמצע הלילה בעיקר כשיש עוד ילדים/פעוטות בבית. אבל, תינוק בן 4 חודשים עדיין זקוק לתזונה בלילה, למרות שאולי נראה לך שהוא גדול מאוד (על פי משקלו) ולא זקוק לה. להפסקת ההנקה בלילה יש השפעות על התינוק ועל האם, ולכן חשוב להיענות לצרכיו של התינוק גם בלילה. אני ממליצה על הספר "הורים גם בלילה" שיכול לתת מידע לגבי הנקות לילה ובכלל התנהגות התינוקות בלילה. לא הוכח שתינוקות שמקבלים בקבוק בלילה ישנים כל הלילה, לכן חבל על מאמצייך עם הבקבוק, ואולי כדאי לנסות לתקוף את הבעיה ממקום אחר. האם אפשרי מבחינתכם (גם מבחינת בעלך) להעביר את מיטת התינוק צמוד למיטתכם כדי שלא תצטרכי להתעורר במשך הלילה ולצאת מהמיטה ולהיניק? הנקה בשכיבה יכולה מאוד לעזור להמשך הלילה. אם ניתן להוסיף מזרון לצד מיטתכם ואת יכולה לרדת לתינוק שישן שם ולהיניק אותו בלילה, זה מצויין ויכול להקל עלייך מאוד. מה את אומרת?

למעלה