הפסקת הנקה

inbal53s

New member
הפסקת הנקה

זהו! החלטתי!
מהיום אביגיל מתחילה עם בקבוקים......

הבעיה: היא לא מוכנה לאכול מבקבוק בכלל.

אז ניסינו לפני יומיים והיא העדיפה לישון בלי אוכל.....
הבוקר היא נדארה רעבה וצורחת.... ואז אחרי כמה זמן, כשהיא היתה רגועה נתתי לה לינוק.

עכשיו השאלה: האם באמת להחליט זהו ולא לתת לה לינוק כלל או לעשות אחרת? מה התהליך המתאים?

תודה

Revili

New member
הפסקת הנקה

הפסקת הנקה דורשת הסתגלות של שני הצדדים המעורבים בעניין, כך שהיה רצוי שאם מפסיקים להניק לחלוטין תהיה אלטרנטיבה להאכלת התינוקת.

אני משערת שאם כרגע היא לא אוכלת מבקבוק יהיה צורך להמשיך ולהניק אותה ולעבור לתהליך יותר הדרגתי שמתחשב גם ביכולת של התינוקת לאכול בדרך אחרת מלבד הנקה.

באופן רגיל, מומלץ לסיים הנקה בהדרגה, כאשר הבקבוק מחליף הנקה אחת ורק אח"כ מורידים עוד הנקה, בטווח של כמה ימים...או ככל שידרש לתינוקת להסתגל וגם לגוף שלך להוריד את ייצור החלב בהדרגה ומבלי לסבול מגודש, דלקת וכיו"ב.

כיוון שלא כתבת בת כמה התינוקת, כמה הנקות היא יונקת ומדוע החלטת להפסיק להניק, לא אוכל לפרט מעבר לכך.

בהצלחה.

איילת183

New member
באותו עניין

התינוק שלי בן חודשיים, והחלטתי שלקראת החזרה לעבודה אני רוצה להרגיל אותו כבר מעכשיו לאכול פורמולה מבקבוק.
הכוונה שלי היא להתחיל בבקבוק אחד ביום, ובעוד כשבועיים לעבור לשניים ולאחר מכן לתת בקבוק בכל שעות העבודה הצפויות. (הכוונה שלי היא להמשיך בכל מקרה בשעות הבוקר, ערב ולילה)
השאלה שלי היא האם במעבר להאכלה חלקית מבקבוק יש צורך להתחיל לשלב גם מים בימים חמים אלו, או שכמו עם ההנקה - הפורמולה + ההנקה מספקות את הצורך בשתייה?

Revili

New member
מעבר לבקבוק

מדוע להגדיל את כמות הבקבוקים כאשר את עדיין בבית?
מדוע לא להשאר עם בקבוק אחד ואת יתר הארוחות להניק ורק כאשר את חוזרת לעבודה להגדיל את כמות הבקבוקים?
כמות חלב אם שהתינוק ירוויח בתקופה הזו היא עצומה.

לגבי תוספת מים, בד"כ אין צורך עד תחילת המוצקים והמעבר לאכילת מזון מרוכז ויבש יותר.

איילת183

New member
חשבתי שצריך להרגיל

חשבתי שצריך להרגיל אותו לכך שבשעות מסוימות הוא אוכל את הפורמולה, ורק בבוקר ובערב מקבל הנקה כי זה יהיה המצב כשאחזור לעבודה.
וחוץ מזה הבנתי שעדיף שהגוף שלי יתרגל בהדרגה לייצור חלב נמוך יותר.
אם אפשר לוותר על זה, אני אשמח כמובן. מבחינתי ההנקה היא הנאה צרופה.

שאלה נוספת באותו עניין - האם לאחר שהגוף שלי יתאים את כמות החלב למצב החדש משמעות הדבר היא שבסופי שבוע לא יהיה לי מספיק חלב להנקה מלאה.
אני מאוד אשמח בסופי שבוע להניק ללא פורמולה.

Revili

New member
יש דרך טובה יותר

ניתן להמשיך להניק בלבד עד כשבועיים-שלשה לפני החזרה לעבודה.
אז אפשר להתחיל לתת כמות קטנה של חלב שאוב בבקבוק רק כדי שהתינוק יכיר את הבקבוק.
ניתן להכין כמה מנות של חלב שאוב לימים הראשונים.
כאשר חוזרים לעבודה לשאוב חלב במקום ההנקות שמפספסים והן מהוות את הארוחות של התינוק ליום המחרת.
בסופי שבוע להניק כרגיל באופן מלא ללא בקבוקים.

מה דעתך?

איילת183

New member
אני לא מתכוונת לשאוב

אני לא מתכוונת לשאוב, כך שזה לא יקרה כך. בכל מקרה, הוא הגיב מאוד טוב לבקבוק, ולכן הגעתי למסקנה שאין צורך להרגיל אותו בהדרגה כבר מעכשיו, אלא לחכות לשבועיים שלפני החזרה לעבודה.
תודה על התגובה

למעלה