הפסקת גלולות או לא?!?

הפסקת גלולות או לא?!?

שלום ד"ר תורגמן, יש לי שאלה אני כיום בת 24 ועד גיל 17 לא קיבלתי מחזור (זו תופעה ידועה במשפחתי אמי ואחותי קיבלו סביב לאותו הגיל) הופנתי למחלקה האנדוקרינולוגית בבית חולים בלינסון ולאחר בדיקת הורמונים טופלתי בפרוגילוטון וקיבלתי כבר בחודש הראשון. במשך השנים החלפתי את הפרוגילוטון בגלולות אורטו סיקלן למניעת הריון בהתייעצות עם רופאת נשים. מאז ועד היום לא הפסקתי את הגלולות. שאלתי היא כדאי לעשות הפסקה לפרק זמן כדי לראות מה עם המחזור?!? מה כדאי יותר לשתות הורמונים או גלולות למניעת הריון?!? יש צורך לבצע בדיקות מעמיקות יותר?!? את יכולה להמליץ לי למי לפנות?!? אודה על תשובתך.

מאד תלוי מה היו הממצאים

שלום רויטל, אמנם יש סיפור משפחתי מובהק ובדרך כלל זו אכן הסיבה לאיחור במחזור. אטבל קשה לי להגיד לך. מאד תלוי מה היו הממצאים של הבירור האנדוקריני שעשית בזמנו. אישית במקומך, הייתי מנסה להפסיק חודש חודשיים רק כדי לוודא שהכל מתפקד כהלכה. סה"כ את מעולם לא קבלת מחזור באופן ספונטאני, אם העיניין היה רק הנטיה הגנטית, הפסקה כזו צריכה להביא להופעת מחזור ספונטאני.

תודה לך!

תודה לך על תשובתך, האם מספיק בדיקה אצל רופא נשים או בדיקה במחלקה האנדוקרינולוגית?!?

למעלה