הפסקת אש?!?

מאיו

New member
הפסקת אש?!?

בצל דיבורים בתקשורת. מה דעתכם?

אתם חושבים שיש צורך בהמשך לחימה בחמאס או שזה הזמן שיש בו הרתעה מספקת?

מה אתם מצפים שיקרה עם הקסאם הראשון שיבוא אחרי המבצע?

אני חושבת שעם כל הצער שבדבר

זה לא הזמן להפסקת אש.
אלא אם כן צה"ל יטען שהוא השיג את כל מטרותיו ואז עדיף כמה שיותר מהר כדי שיהיה שקט.

הודיה 6 1

New member

0 אור 0

New member
מבחינתי כשצד אחד יורה טילים על הצד השני

זה לא נקרא הפסקת אש,
צר לי, אבל כאדם שמאמין בשלום ואהבה ואחוות עמים, אני לא מצליחה להבין את ה"הבלגה" וה"מידתיות"
אז בגלל שאנחנו נחמדים אולי לא נפעל לפי הפתגם "הקם להורגך השכם להורגו", אבל לא לירות בחזרה כשמישהו תוקף אותך????? כאשר אתה יודע שחוסר הגנה עצמית יגרום לו לתקוף שוב ושוב כי אתה נראה לו חלש ... - זה מעיד על חוסר שפיות מוחלט.

זו לא תמונת המצב הנכונה

ישראל בכלל לא "יושבת בשקט": "חיסולים ממוקדים" בהם תמיד נהרגים גם אזרחים, "פעילות שגרתית" של צה"ל נגד "מבוקשים", "תקריות" שונות לייד הגדר, הפצצת "יעדים" שונים + המצור, ההגבלה על מעבר סחורות ואפילו על הדיג בים, עיכוב העברת כספי המיסים, הגבלת התנועה.

0 אור 0

New member
חיסולים ממוקדים ופעילות שגרתית ותקריות

זו באמת לא תגובה הולמת לטילים שיורים באופן קבוע על ישובי "עוטף עזה" בדיוק בשעות שהילדים הולכים לגנים ובית הספר, בדיוק מכוונים לשם,
מצידי התנהגות של שלום מלא כל זמן שאתה בסדר - ומלחמה מלאה אם אתה יורה עלי.

את זה תגיד לאזרחים

בעזה שילדיהם נפגעו ב"פעילות השגרתית" של צה"ל.

לא עדיף, לשם גיוון, שגם ישראל תתחייב לשמור על הפסקת אש מלאה, כולל "הפעילות השגרתית"? ואחרי זה נדבר.

0 אור 0

New member
לא חושבת שישראל פה הבעיה

ישראל תשמור יפה מאד על הפסקת אש, ואם זה יחזיק מעמד מספיק זמן אולי אפילו תפתח גבולות כמו שיהה פעם,
ליבי עם אותם אזרחים בעזה שרוצים בשלום ומאולצים לחיות בתוך מחסני נשק, וכמגן אנושי לטרוריסטים - אני אפילו מבינה למה הם לא מעיזים לפתוח את הפה במשטר הפחד שהם חיים בו, אבל אי אפשר להאשים בזה את ישראל.

עד היום בדיוק ישראל היתה הבעייה

גם אנחנו חיים במאגרי נשק בין דימונה לנס ציונה, וכולנו מגן אנושי. אף אחד אינו "מגן" ואינו מוגן.

יפה דיברת על "הבלגה". אז אתה דורש שהפלסטינים יבליגו כשאנחנו רוצחים ("מחסלים") מישהו שלהם? או שיציבו את הלחי השנייה? או שזה מבחינתך לא נחשב להפרת הפסקת האש?

0 אור 0

New member
תוך סיכון להשמע כמו ילד בגן : "הם התחילו"

אני לא בדיוק מתלהבת מההחלטות של המנהיגים הדגולים שלנו,
אבל למרות השגיאות שלהם בשיקול הדעת צריך לזכור שיש פה גורם עוין שמתקיף אותנו ללא הפסקה - מי שמאיים על אזרחים שלוים, שלא ילין על זה שהמדינה שלהם מנסה להגן עליהם.
מדינת ישראל מעולם לא תקפה את עזה שלא בעקבות טרור או מתקפות על אזרחיה, ובכל פעם שפתחה ב"מבצע" או איך שלא יקראו לדברים האלו זה מתוך הקפדה לפגוע במטרות צבאיות ולא לפגוע באזרחים
ההבדל הגדול הוא שצה"ל מנסה לפגוע במטרות צבאיות ובטרוריסטים , ומקדיש מאמץ רב לא לפגוע באזרחים, ואם יש פגיעה כזו הוא מיד מתחקר את עצמו, שופט את מי שצריך ואף מתנצל.
לעומת זה ידידיך מהחמאס ושאר הארגונים מנסים באופן מכוון לפגוע באזרחים, וכל פגיעה בילדים זוכה לצהלות שמחה ברחובות עזה.
בשורה תחתונה: אני לא מתלהבת מהפעילויות הממוקדות למיניהן - לטעמי , כל הכרזת מלחמה (וטיל שנורה על שדרות זו הכרזת מלחמה) צריכה להיענות במלחמה מיידית. לא לחכות שבועות, חודשים ושנים ולהתאפק עד שמגיבים .
ואם יש הפסקת אש אמיתית - בלי פיגועים ובלי טילים - אז גם צה"ל לא יגע בקצה שערתו של אף אחד בעזה

זה בדיוק העניין, שזה לא מדויק.

זו שרשרת ארוכה של פגיעה, תגובה לפגיעה, צגובה לתגובה, תגובה לתגובה לתגובה וחוזר חלילה, והשאלה "מי התחיל", עובדתית, היא סימטרית לחלוטין. בכמה מקרים בולטים ישראל בפירוש התחילה, ואפילו הפרשנים בעיתונים הודו בזה. בפעם הקודמת זה היה כשרצו לנסות את "כיפת ברזל", אז סתם רצחו ("חיסלו") איזשהו מפקד זוטר, שממילא נמצא לו תחליף תוך שנייה. שלא לדבר על רצח השייך יאסין הנכה, שלא עסק בשום פעילות צבאית. גם עכשיו, כשנרצח ("חוסל") רמטכ"ל חמאס ג'עברי, אמנם בשעה שגם בלאו הכי היתה הסלמה, הוא (ג'עברי) בדיוק שקל להגיע להפסקת אש ארוכת טווח: קישור
טענתך בדבר "צה"ל לא יגע בקצה שערתו של אף אחד בעזה" נכון להיום אינה מתבססת על המציאות. נגע ועוד איך, עם טילים ובלי טילים. אולי את אמינה שכך הדבר, אבל זו לא המציאות.

deathOrat

New member
רוצחים? תגיד לי אתה לא מתבייש?

חמאס מכוון ביודעין ומבחירה על אזרחים, כי חמאס לא יירה על ילדים אף פעם, ולא ירה על נשים או בתי ספר, שלא נדבר על פיגועי התאבדות וירי בעבר.

מדוע אתה לא דורש מחמאס להפסיק?
אה?
וקראתי את השטות של מעגל תג'.
להזכיר לך בישראל אין שום מסמך שאומר שצריך להשמיד את הפלסטינים \הערבים\העזתים\חמאס(במידה והוא יפסיק להיות ארגון טרור)
"סעיף אחד- עשר :
תנועת ההתנגדות האסלאמית מאמינה שאדמת פלסטין היא אדמת וקף אסלאמי [עבור]
דורות של מוסלמים עד יום-הדין. אסור להזניח אותה או חלק ממנה; או לוותר עליה או על
חלק ממנה. אין רשות לעשות כן לאף מדינה ערבית, ואף לא למדינות הערביות כולן, לאף
מלך או נשיא, או לכל המלכים והנשיאים, לשום ארגון או כל הארגונים כולם, בין אם יהיו פלסטינים ובין אם יהיו ערבים. שכן פלסטין היא אדמת וקף אסלאמי [עבור] דורות של
מוסלמים עד יום- הדין [ו. אם כן , ] למי יש הזכות החוקית לייצג דורות של מוסלמים עד יום
הדין?
זהו דין [פלסטין] בשריעה האסלאמית, כמוהו כמו הדין החל על כל ארץ אשר כבשו
המוסלמים בכוח הזרוע, שכן בזמן הכיבוש הקדישו המוסלמים את הארצות האלו למוסלמים
לדורותיהם עד יום-הדין .
וכך היה הדבר: כאשר כבשו שרי הצבאות האסלאמיים את סוריה ועיראק שלחו אל ח'ליף
המוסלמים, עומר בן אל 'ח- טאב, וביקשו את עצתו באשר לאדמה הכבושה – האם יחלקוה בין
החיילים, או יניחוה לבעליה, או מה? לאחר התייעצויות ודיונים בין ח'ליף המוסלמים, עומר בן
'ח-אל טאב וחברי הנביא, תפילת אללה עליו וברכתו לשלום, הגיעו להחלטה כי הארץ תישאר
בידי בעליה אשר יוכלו ליהנות מפירותיה. ובאשר לחזקה על האדמה ולאדמה עצמה, זו
תהיה וקף למוסלמים לדורותיהם, עד יום הדין. זכותם של אלה המחזיקים היא של הנאה
[מפירותיה] בלבד. הווקף הזה קיים כל עוד קיימים ארץ ושמים וכל פעולה המנוגדת לשריעה
האסלאמית בעניין פלסטין, בטלה ומבוטלת מעיקרה"

כן הכל נובע פה מרצון לפתרון סכסוך או משהו...

deathOrat

New member
סליחה?, תראה לי עוד מדינה בגלובוס שמקבלת

12 שנה על חלק ממנה טילים ופצמ"רים ולא עושה כלום(וכן מה שאתה רואה זה כלום)

ערבית,מערבית, אסייאתית או אפריקנית.

אזרחי עזה בחרו בחמאס ולמקרה ושכחת
"ישראל תקום ותוסיף להתקיים עד אשר יכרית אותה האסלאם, כפי שהכרית את מה שקדם
לה". (החלל [שהיד] האימאם חסן אל בנא ירחמו אללה "
http://reut-institute.org/he/Publication.aspx?PublicationId=761

אם אתה כ"כ בעדם למה שלא תעבור לשם?
http://www.youtube.com/watch?v=PvEDj7MweBs

הפעילות השגרתית הזו היא זו שגורמת לכך שהטיל לא יפגע בך, שהמנהרות שבהם הם מבריחים נשק,טילים וחומרים להכין טילים יהרסו.

אם לא מתאים לך תהיה אזרח של חמאס או של הרש"פ וזהו.

מעניין אותי למה זה נראה לך נורמאלי שהם יורים טילים כל שני וחמישי (לא במסגרת "עמוד ענן" או מבצע אחר)? למה בחיים לא שמעתי ערבי מגנה את זה? או מפגין כנגד זה?

ובינתיים מחר ועדת החוץ והביטחון תאשר צווי

מילואים נוספים. איכשהו, זה לא נראה לי כמו הפסקת אש.

לגבי האם צריך הפסקת אש או שההרתעה עדיין לא מספקת ו/או האם צריך כניסה קרקעית - איזה כיף שאני לא בין מקבלי ההחלטות. ממליצה לכולם לנהוג כמוני ולא לעשות כאילו אתם כן, במיוחד לגבי כניסה קרקעית.

MOSHAVNIKIT1

New member
נועה - האם את שמה את כספך על מנהיגך? את מאמינ

ה שהוא מסוגל ללכת עד הסוף, כפי שהמצב דורש?

את האמת, בבקשה...

למעלה