הפסקת אש

הפסקת אש../images/Emo59.gif

אתמול לפני שעליתי על ערסלי הייתה בי תקווה דיי גדולה שהבוקר הזה איישר זנב ומשוש ואקום להסכמים טובים והבוקר כשהאירה השמש ושלחה קרן אור כל מה שיש לי להגיד זה אום שמום!!! אתם בוודאי זוכרים את המשפט הזה ומי אמר אותו לראשונה ולצעירים שביניכם בבקשה: או"ם שמום הינו ביטוי אשר טבע דוד בן-גוריון בעת ויכוח בישיבת ממשלה, ב־29 במרץ 1955, כאות זלזול לארגון האומות המאוחדות, ביטוי אשר משקף גם כיום את יחסם של ישראלים רבים אליו. באותו הדיון גם אמר את המשפט הידוע "לא חשוב מה יאמרו הגויים, חשוב מה יעשו היהודים" אשר למעשה מרחיב את הגישה שנאמרה דרך הביטוי המקוצר.
כיום הביטוי נפוץ בעיקר לאחר החלטות אנטי־ישראליות של האו"ם וכאות סלידה וחוסר התייחסות להחלטותיו או דרישותיו. הביטוי נועד להדגיש ולהתייחס לאו"ם כמוסד לא־רלוונטי שהחלטותיו לא תקפות על ישראל.
הביטוי המקורי נאמר לאחר שמשה שרת הגיב לכך שבן-גוריון אמר כי יש לגרש את המצרים מרצועת עזה עקב פיגועי הפדאיון, באומרו כי האו"ם לא יקבל צעד שכזה ויש להתייחס אליו בכבוד כי בלעדיו מדינת ישראל לא הייתה קמה, אך בן-גוריון הרחיב אף ואמר כי "רק העזת היהודים הקימה את המדינה, ולא החלטת או"ם־שמום".
בשנת 1998 מזכ"ל האו"ם, קופי ענאן, ציטט את המונח בעברית בעת ביקורו בכנסת והוסיף כי בעולם של ימינו, בלי האו"ם יהיה לנו כלום.
הביטוי מעולם לא איבד מהפופולריות שלו, היה בשימוש בקרב מדינאים ואזרחים רבים, ואף זכה לשימוש מחודש על ידי רבים, כמו למשל לאחר המלצת בית הדין הבינלאומי לצדק בהאג בעניין גדר ההפרדה
אז הבוקר הזה לאחר שקראתי בעיון את 9 הסעיפים שלהם עפתי מהר לחפש פארמין נגד בחילה ואני תוהההההה מה יהיה אני רוצה את גלעד שליט כאן
ואני רוצה שבעוטף עזה שדרות אשקלון באר שבע וכו' כולם ישנו בלילה בשקט אז מה נותר לי להגיד בבוקר הזה מבלי להכנס לפולטיקה: אום שמום ואני אוסיף כלום
רק טוב!!!

ולמי שלא הבין אותי../images/Emo3.gif

תקוות רבות יש בי והן תארנה ותלוונה אותי לכל מקום בו אהיה אגיע או אעוף
סוף שבוע טוב לכוווולם רק טוב!!!

ברק 188

New member
ediana ... גירסת האב

בן יקר שלי אבל בינינו נכון שאין חילוקי דעות
גם אימא וגם אבא תמיד בשבילך יאמרו תפילת הדרך בשבילך צאתך לשלום שובך בשלום לחזור הביתה לחזור הביתה אל השקט שיר שליווה אותי באחד הטרמפים בשירות הצבאי שלי הביתה ומאז כבש אותי כמה זמן עבר מאז...הרבה הרבה חורפים חלפו יותר משלוש וחצי עשורים של שנים מאז אבל נשאר לי מזמזם תמיד מהלב .

paloma blanca

New member
את רואה יקריתי ..

אני חסכתי לי את הפרמין ואל קראתי את החלטות האום שמום והכי מצחיק ...... החמאס לא מקבל את ההחלטות להפסקת האש ..... חחחחחחח את קולטת ??. הם לא מקבלים את זה .... אחח כמה שמחתי :)))))

paloma blanca

New member
יהי זכרם ברוך ..

כל אחד מהם שנופל זה כמו סכין בלב ! אבל אין לנו ברירה .... בלעדיהם אנחנו אבודים ואין לנו קיום.

ברק 188

New member
../images/Emo16.gif יהיה זכרם ברוך לעד

אך נזכור את כולם אהבה מקודשת בדם הרעות שכזאת לא תמצא בשום צבא שכול הזה מאחד את כול העם ביחד אם המשפחות שלא נדע עוד, ושנמשיך כעם מיוחד לפרוח .

../images/Emo16.gif

יהי זכרום ברוך ושלא נדע יותר הרוגים
שיסתיים הכל שנוכל לנשום לרווחה ולשבת על המרפסת ולספור ציפורים נודדות רק טוב!!!

למעלה