הפסקת אוכל

מצב
הנושא נעול.

pokpok

New member
הפסקת אוכל

הפסקת אוכל
אני עובדת כעובדת אאוטסורסינג במשרד ממשלתי (עובדת כמתכנתת באופן קבוע יום יום שם ,רק שאת המשכורת אני מקבלת מחברת האאוטסורסינג). לפי החוזה שלי בחברה אני צריכה לעבוד 43 שעות שבועיות ,ז"א 8.6 שעות ביום. החברה גובה ממני בפועל 9 שעות בטענה של יציאה להפסקת אוכל יומית (גם אם אני לא יוצאת). האם זה חוקי מצד החברה לעשות לי את הדבר הזה ?

הוראת החוק היא

הפסקת אוכל
אני עובדת כעובדת אאוטסורסינג במשרד ממשלתי (עובדת כמתכנתת באופן קבוע יום יום שם ,רק שאת המשכורת אני מקבלת מחברת האאוטסורסינג). לפי החוזה שלי בחברה אני צריכה לעבוד 43 שעות שבועיות ,ז"א 8.6 שעות ביום. החברה גובה ממני בפועל 9 שעות בטענה של יציאה להפסקת אוכל יומית (גם אם אני לא יוצאת). האם זה חוקי מצד החברה לעשות לי את הדבר הזה ?
הוראת החוק היא
אם עובד רשאי לצאת בהפסקה את חצרי המפעל או המשרד בו הוא עובד, לצורך אכילה, קניות סדורים וכו', הדגש על רשאי, כי הוא לא חייב לצאת, הרי שחצי שעת ההפסקה לא נכללת בשעות העבודה. אם אינו רשאי לצאת, כאמור, והוא חייב לבלות את ההפסקה במפעל או במשרד וכו' הרי שחצי שעת ההפסקה נכללת בשעות העבודה.

pokpok

New member
אחדד שוב את שאלתי

הוראת החוק היא
אם עובד רשאי לצאת בהפסקה את חצרי המפעל או המשרד בו הוא עובד, לצורך אכילה, קניות סדורים וכו', הדגש על רשאי, כי הוא לא חייב לצאת, הרי שחצי שעת ההפסקה לא נכללת בשעות העבודה. אם אינו רשאי לצאת, כאמור, והוא חייב לבלות את ההפסקה במפעל או במשרד וכו' הרי שחצי שעת ההפסקה נכללת בשעות העבודה.
אחדד שוב את שאלתי
הסעיף בחוזה שלי אומר כך : שעות העבודה הינן 43 שעות שבועיות (8.6 ביום) . הפסקות צהריים המקובלות במקום העבודה אינם יחשבו כשעות עבודה. שאלותי הם : 1) במידה והנני מוותרת על יציאה לפסקת הצהריים ומאשרת זאת בכתב וכמו כן המשרד הממשלתי שאני עובדת בו מאשר זאת, האם המעביד רשאי מבחינה חוקית להעסיק אותי במשרה של 8.6(ללא הפסקת צהריים ). ?

שיר ורד

New member
זה חוקי אם זה נקבע בהסכמה בכתב

הפסקת אוכל
זה חוקי אם זה נקבע בהסכמה בכתב
בעיקרון החוק מחייב את המעסיק לתת כל יום הפסקות של 3/4 שעה לפחות , מתוכה חצי שעה ברציפות , כאשר אם העובד רשאי לצאת בהפסקה מחוץ למקום העובדה אין היא נחשבת כחלק משעות העבודה, המעסיק רשאי לקבוע בחוזה שמשך ההפסקה יהיה שעה ברציפות ואז זה חוקי. מאחר ומדובר בחברת אאוטסורסינג, יתכן שלקבוצות עובדים שונות העובדות אצל מעסיקים שונים יקבע מבנה יום עבודה שונה, בהתאם לנהוג אצל המעסיק בפועל. אם אצל המעסיק בפועל נהוג לתת לעובדים לצאת להפסקה של שעה, אזי המעסיק פועל נכון, אם נהוג לתת לעובדים הפסקה של חצי שעה בלבד, אזי מה שעושה המעסיק איננו ראוי.

מצב
הנושא נעול.
למעלה