הפסקתי לאהוב?

nenenenene

New member
הפסקתי לאהוב?

צהריים טובים לכול חברי הפורום שמוצאים זמן לקרוא את הפוסט שלי ולהגיב לי.
אף פעם לא חשבתי ולא ניחשתי שאני אי פעם אכתוב פוסט כזה בפורום כזה אבל לבד עם עצמי אני כבר התסבכתי לגמרי ואני מבקשת עזרה.

הפוסט יהיה אולי קצת מבולגן ולא הכי ברור ואני מתנצלת על כך מראש ובמידת הצורך אני אשתדל להבהיר דברים.
המשפחה שלי מורכבת ממני ומבעלי ומשני ילדים (גיל עשר לא מבעלי וגיל שנה ושמונה חודשים כן מבעלי).

אני ובעלי מכירים כבר מעל 7 שנים משנת 2009 ונשואים כבר מעל 4 שנים משנת 2012.
בסך הכול הכללי מהצד הכול נראה לא רע אבל יש בעיה.

הבעיה היא שהכול מעצבן אותי וכשאני אומרת מעצבן אותי אני מתכוונת למעצבן ברמות על.
לא משנה מה קורה או מה נעשה הכול מעצבן אותי.
בנוסף לזה הדבר הזה כלומר העצבנות הזאת זה משהו שמצטבר ומצטבר ובסוף הכול יוצא החוצה בצורת ריב ענקי חסר כול פרופורציות שאחריו אנחנו לא מדברים ואז זה הזמן שטוב לי.

אני מבינה שלחיות בצורה כזאת זה איך להגיד את זה בעדינות לא ממש אופציה ואני ניסיתי לרסן את עצמי וניסיתי איפוק עצמי ושליטה עצמית אבל זה אף פעם לא מחזיק להרבה זמן.
בשלב מסויים הכול שוב מתחיל מחדש כלומר העצבנות שלי שגוררת התפרצות שלי שגוררת ריב מטורף שמביאה לזה שאנחנו שוב לא מדברים.

אחרי הלידה השניה לא עבדתי וישבתי בבית ולפני זמן מה אני עוד הייתי בטוחה שזה הכול נובע מזה שאני הפכתי לעקרת בית ולאמא במשרה מלאה ושהבעיה היא בזה שאני לא עובדת ושאני רק צריכה לצאת לעבוד ואני ארגיש הקלה.
בסוף ספטמבר הבאנו מטפלת ואני יצאתי לעבוד אבל ההקלה שציפיתי לה משום מה לא הגיעה .
חשוב לי לציין שאני ובעלי כבר שוחחנו על הרבה מהבעיות שלנו או ליתר דיוק אני דיברתי הרבה על הבעיות שלנו והוא באמת משתדל ומתאמץ ומנסה גם לעזור בבית וגם לעשות עוד דברים כאלה ואחרים וזה בכלל גורם לי להרגיש כמו בן אדם ממש חרא כי זה לא עוזר לי להיות יותר נחמדה וטובה ורגועה וכו'.

לגבי קשיים נוספים אני יכולה לציין את העובדה שרצה הגורל ואנחנו עברנו לירושלים ולבעלי יש קצת קשיים בנושא של עבודה כלומר בהתחלה הוא חיפש עבודה הרבה זמן ועכשיו נראה שהוא מצא עבודה אבל היא לא ממש יציבה ולא ברור מה יהיה שם וזה גם נושא שמציק ומטריד.

אני מבינה שגם לו נמאס מכל הטענות שלי ומחוסר שביעות הרצון התמידי שלי.
אבל מה לעשות אני לא יודעת.
אז למה אני בכלל כותבת פה?
למען האמת אני לא יודעת.
אולי אני מקווה שבמהלך הדיון פה אני אקבל כמה תובנות ואולי הדיון פה יעזור לי לעשות קצת סדר במה שעובר עלי.
ויש עוד סיבה ללמה כתבתי פה וזה כי מסקרן אותי לראות מה יהיו דווקא התגובות שלי כלומר האם אני אגן על בעלי או דווקא אכתוב עליו דברים לא הכי יפים.
אגב עוד דבר שרציתי לכתוב זה שלבעלי יש חסרון שמפריע לי וזה שהוא עצלן אבל זה נראה לי אופייני לרוב הגברים ואם אני אבקש ממנו משהו חמש פעמים בסוף הוא יעשה את זה.
בנוסף לזה בזמן האחרון התחילה להיות לו אובססיה מהגיהנום לכול מה שקשור בחסכנות וזה מגיע כבר לרמות שהוא מוכן להציץ בקבלות מהסופר ולהתעמק בהן.
זה מטריף אותי.

מתוך האפשרויות שיש לי האופציה של להיפרד בינתיים מאוד מפחידה אותי כי בכול זאת להישאר לבד עם שני ילדים זה לא תענוג וכן אני יודעת שזה נשמע מגעיל ואני מוכנה לדברי ביקורת.

אז זה בערך המצב שלי ואני לא יודעת מה לעשות איתו.
תודה מראש לכל מי שקרא את המגילה הארוכה שלי שלי.

מריוס זכריה

Member
מנהל
המצב מסובך, העצה פשוטה

בשביל מצבים כאלה המציאו את הרעיון של טיפול. והנה השורה התחתונה שלי כבר בשורה הראשונה.

המחלה שאת סובלת ממנה נקראת "אי מרוצות"
זו מחלה נפוצה, אבל למען האמת, מבחינה מדיצינית, זו לא מחלה אחת אלא סינדרום שיכול לנבוע מהרבה סיבות.
אולי נגמרה האהבה, ואת פוחדת "לצאת לעולם"? בהחלט יכול להיות.
אולי יש לך משבר גיל השלושים/ארבעים/חמשים/משבר קיומי/וכולי? יכול בהחלט להיות.
אולי יש לך נאורוזות עתיקות, מימים ימימה? יכול להיות.

אני לא חושב שזה בגלל שבעלך עצלן (המונח המדויק יותר הוא "סרבן פקודה")
בכלל, אני לא חושב שזה הוא. זו את.

אני לקחתי כאן את הכל כביכול בקלות ובהומור. אני כמובן לא באמת חושב שזה קל או נושא להומור. להיפך, כמו שכתבתי בהתחלה, אני חושב שזה מורכב ועדין ואת צריכה אוזן מקצועית.

---
אגב, איך הולך בסקס? אני לא טוען שסקס הוא הסיפור, אבל הוא נייר לקמוס לא רע למערכת יחסים.

גארוטה

New member
בהתחלה נראה כאילו

אין שום קשר בין הכותרת לבין התוכן אך במחשבה נוספת מסתבר שיש.
נכון ששמת את הדגש על העצבים שלך שתופשים חלק נכבד מחייך ומהזוגיות שלך, אבל כשאת מציינת שהרגעים הטובים שלך הם דווקא אחרי הריב, כשיש נתק בינך לבעלך נשאלת באמת השאלה האם הפסקת לאהוב אותו והייתי מחדדת אפילו את השאלה, האם אי פעם אהבת אותו?
כתבת, אבל לא מספיק ולא ברור אם זו תופעה חדשה, העצבים, או שזה משהו שמלווה אותך שנים ארוכות. האם זה רק איתו או שאת 'ידועה' כטיפוס עצבני.האם בזוגיות הקודמת גם זיהית את עצמך ככזו, האם זה בא לידי ביטוי עם הילדים?
כדי להבין את הסיבה צריך לבודד את הגורם ואת זה רק את יכולה לעשות.

nenenenene

New member
שאלת האם אי פעם אהבתי אותו

כשהתחתנתי איתו לפני יותר מארבע שנים זה היה מאהבה.
אני לא אגיד שזה היה מתוך אבה מטורפת אלא יותר מתוך אהבה שקולה כזאת או משהו בסגנון אבל כן הייתה אהבה.
שאלת האם העצבים שלי זה תופעה חדשה והתשובה היא יחסית כן כי החסרונות שלו בכלל ובעיקר העצלנות שלו והחסכנות המטורפת שלו התחילו לעצבן אותי מאז שילדתי וכמו שכתבתי בפוסט הראשי אחרי חופשת הלידה נשארתי בבית ולא חזרתי לעבודה ומאז הכל התחיל לעצבן אותי.
אבל פה היו גם עוד פקטורים של תינוק מאוד לא רגוע והיה לי גם משעמם כי היה חסר לי אלמנטרית לדבר עם אנשים וכשישבתי בבית פשוט חברת אנשים הייתה חסרה לי.
אז כמו שכתבתי בפוסט הראשי חשבתי שהפתרון זה לחזור לעבוד ויוקל לי וחשבתי שזה יעבור כשאני אחזור לעבודה אבל יצאתי לעבוד בסוף ספטמבר ולמרות זאת המצב לא נפתר והעצבים לא עברו.

גארוטה

New member
ועדיין אני לא

חושבת שהעצבים שלך הם בגללו
בתחושה שלי את פשוט לא מרוצה מכלום וקל נורא להשליך את הסיבות עליו מאשר להסתכל פנימה ולהבין כמה דברים על עצמך.
ממליצה לך על טיפול אישי שבהמשכו גם זוגי
בהצלחה

nenenenene

New member
אולי העצבים שלי הם לא רק בגללו

אבל חלק ניכר מהם בטוח כן כי כמו שכתבתי בפוסט הראשי שלי הנסיונות שלו לשלוט בכל ההוצאות שלי הם פשוט הורגים אותי.
והדבר המוזר זה שהוא בעצמו משום מה מצטדק על כל צעצוע שהוא קונה לקטנה או על כל שטות קטנה אחרת שהוא קונה.
אני חושבת שבגלל שהוא בעצמו נוהג ככה אז הוא מצפה שגם אני אנהג באותה צורה ואצדיק כל הוצאה שלי.
אני לעומתו לחלוטין נגד להסביר כל הוצאה כספית קטנה וכל קניה זניחה בסופר.
אני פשוט תפוצצת כל פעם מחדש מהאובססיה הזאת של לחסכנות ומהדחף שלו לשלוט על כל הוצאה הכי קטנה שלי ולעבור על קבלות מהסופר.

1. באיזה תדירות אתם משוחחים (את ובעלך), פרט לשיחות על העסק הזה שנקרא בית (כולל ילדים)?

פשוט.

כל תקופת חייכם יחד - היה דיאלוג. היו שיחות נעימות, כאלו שהרגשת טוב לצידו, כיף לדבר איתו...(שוב, פרט לתקופה האחרונה).

nenenenene

New member
בטח שכן

כמו שכתבתי הדברים התחילו להתפקשש אחרי שילדתי ובמיוחד אחרי שבהחלטה משותפת לא חזרתי לעבודה בתום חופשת הלידה. אז הכל התחיל לעצבן אותי. הייתי בטוחה שאני אחזור לעבו והכל יסתדר אבל אני עובדת מסוף ספטמבר ועדיין הכל מעצבן אותי

ראי...

אין מציאות כזו של 'אני מאשים'. אלא את את משפטך חרצת.
אני חושב שעלייך לבדוק, להתייעץ, ללכת לקורסים. משהו...
הרי ידוע שהכעס מחריב את הבית.

הנסיך.

New member
כאבי ההכרה בבינוניות

מלווים תמיד בתחושות של חוסר מרוצות או איזה תסכול עמום שלא ברור מקורו.

כתבת שהתחתנת מתוך אהבה, לא כזו מטורפת, אלא שקולה, של "אני כבר לא הפרגית הכי שווה על השישליק וגם הוא תרנגול שבקרוב יהפוך לשניצל"

אז היה נחמד, והיה אפשר לתלות ציפיות בעתיד ולקוות לטוב, לאיזה הברקה.
והשנים עברו, והילדים באו, ודברים השתנו אבל העיקר נותר אותו הדבר- בינוניות.

יש כאלה שהסחות הדעת של החיים עובדות עליהם וה שוקעים לשגרה של הסחות דעת, יש כאלה שזה לא מספיק להם והמרמור צף ועולה מבין החריצים.
נשמע שאת בקבוצה השנייה.

הייתי מציע לעבוד על זה ביחד - לנסות לצאת מהבינוניות הזו, לנסות לעבוד על הדברים הטובים ולתקן את הסיטואציה, עכשיו, עם ילדים ומחוייבות ומה לא, זה בטח הפתרון הנכון ביותר.

בהצלחה

alongrin

New member
לא יכולת לנסח את זה טוב יותר

הרבה נשים מחלקות את הגברים לשתי קטגוריות
1. חומר לבילויים וסקס מטורף
2. חומר לחתונה
&nbsp
את החלק הראשון של החיים שלהן כנשים צעירות הן מבלות בחיפוש אחרי גברים מסוג (1),
כאשר את סוג מס' (2) הן בכלל לא סופרות.
&nbsp
את החלק השני הן מבלות בחיפוש אחרי גברים מסוג (2) שמדליקים אותן פחות ממנת גפילע פיש אבל הם "מפרנסים טובים, אבות נהדרים והם לא יתפרפרו עם מישהי אחרת".
&nbsp
אחרי שנולדים הילדים, מגיע התסכול ותחושת הפספוס.
כי אז מגיעה ההכרה שאת תקועה עם אותה חתיכת קרפיון אפורה לכל החיים.

ExLibris499

New member
אני נתקלת המון

בגישה הזאת שאתה מתאר.
99.9999% מהפעמים היא נשמעת ע"י גבר.
אני חייבת לשאול האם אי פעם עצרת לחשוב איפה אתם הגברים בסיפור הזה?!?
לאיזה קטגוריות אתם מחלקים אותנו, הנשים?
ועד כמה עצוב, מטומטם וכוללני זה נשמע?!

הנסיך.

New member
אני מסוקרן מדוע את מניחה שזה ייחודי לנשים?

אמנם את התגובה המקורית שלי כתבתי מנוסחת בלשון נקבה, אבל זה בגלל שכותבת הפוסט המקורי הינה אישה.

את אותה התופעה בדיוק רואים גם אצל גברים, אם זה לרגע השתמע שמדובר במשהו ייחודי לנשים, זה לחלוטין לא נכון.

ExLibris499

New member
התגובה שלי

הופנתה ל - alongrin ולא אליך.

כאבי הבינוניות שאתה מתאר, ובכן...תשמע, זאת דרך מאוד עצובה לראות את החיים. הרי ברור לך שלא כולם יכולים להיות יפים, מוצלחים ועשירים.
ועוד יותר ברור לך שגם היפים והעשירים ( אלו שאתה בוחר להתייחס אליהם כ - "לא בינוניים" כי החברה לימדה אותך שכסף ומעמד שווים להצלחה) סובלים בדיוק כמו כולם בלבטים על אהבה ומשפחה וזוגיות. העובדה שיש להם כסף ונוח להם יותר - לא מבטלת זאת לחלוטין.

alongrin

New member
עצוב, מטומטם, כוללני - אבל עדיין נכון!

נכון שבמשוואה הזו יש גם גברים.
&nbsp
אבל לצערי, במציאות שאנחנו חיים בה עדיין נשים לחוצות יותר להתחתן מגברים.
את המרוץ אחרי ספק זרע לשחלות המצטמקות ואחר כך גם מפרנס לילדים מובילות נשים ביג טיים.
ובדרך הן מוותרות על כל העקרונות שהיו להן קודם, ומתחתנות רק כדי להתחתן.
האהבה והתשוקה אולי יבואו בהמשך. זהו שלא.
אם הם לא היו שם מלכתחילה הם לא יהיו שם לעולם.
&nbsp
אז בגיל 35 + 2 ילדים הן פונות לקהילה השכנה "בגידות ואהבה אסורה" כדי "להשלים חוסרים".
&nbsp
מה התרומה שלנו (הגברים) למציאות הזו?
שאנחנו לא בודקים אלף פעמים עם מי אנחנו עומדים להתחתן ומה בדיוק המניעים.
&nbsp
&nbsp

למעלה