הפסקות

lilaaa1

New member
הפסקות

אתם מאמינים בלקחת "הפסקה" מהזוגיות לתקופה מסויימת? מאמינים שזה יגרום להבין כמה אוהבים ולשכוח כמה היה רע? או אולי לחילופין יזיק לקשר העתידי וירחיק?

maybesure

New member
../images/Emo127.gif

בהחלט מאמינה שהתרחקות קצובה אחת לתקופה מסויימת ומוגדרת יכולה להועיל. אבל אני כותבת את הדעה שלי ממקום של חוסר בספייס, אז אני משוחדת. אני לא בעד להפרד עד כדי לגור בנפרד, אבל נסיעה שלו לחו"ל לצורך עבודה הייתה יכולה להועיל מאוד. או מילואים..

g u r a

New member
אף פעם לא האמנתי בזה.

מאמינה בפתיחות, אם מדברים על הכל ,אני מאמינה שלא מגיעים למצב שבו רוצים ל"ברוח" על מנת לחשוב ולנוח אחד מהשניה ולהפך.

lilaaa1

New member
נכון... מסכימה

אבל אני מדברת על קשר שעוד לפני הנישואים....

g u r a

New member
../images/Emo45.gif

גם אני התכוונתי לקשר טרום נישואים

s h i r k u s h

New member
הפסקות...

אני חושבת שההפסקות האלה רק מזיקות לקשר, כי זה כאילו עושים מבחנים לאהבה וזה סתם מרחיק יותר. לדעתי או שמחליטים להיות ביחד לטוב ולרע, או שנפרדים.

eרון

New member
תלוי בהגדרה

אם זאת הפסקה יזומה על ידיי גורמים חיצוניים כמו שכבר נכתב (מילואים, נסיעה לחו"ל מתאם העבודה), שיבורך, מניסיון זה רק מעלה את הגעגוע אחד לשני. אך אם זאת הפסקה שאתם לוקחים אחד מהשני באופן מוצהר וברור, לא יודעת, לא נשמע לי. בדרך כלל אחרי הפסקות כאלו לא חוזרים ליהיות באותו קשר, ואפילו מתרחקים. לכולנו יש שלבים קשים במערכות היחסים שלנו, והדרך להתמודד איתם היא לדבר, להוציא החוצה את כל מה שיש (כמובן שבצורה נעימה ולא בצעקות). לראות מה מפריעה, והכי חשוב להתמודד. כי הפסקה שלוקחים בצורה מוצהרת של להתרחק אחד מהשני, זאת סוג של בריחה, ולא התמודדות, והרי אחר כך הבעיה תצוץ שוב, והיא יכולה לשנות את צורתה ולהיות הרבה יותר ממה שהיא. בהצלחה, שרון

ענתי 10

New member
בזמנו לא האמנתי בכלל בהפסקות

עם הזמן התחלתי לחשוב שיש בזה משהו. וכמובן שתלוי גם בהגדרה. לפעמים הרי גם כשנשואים לוקחים קצת "הפסקות" - נגיד לא מתקשרים כל היום אחד לשני, ובבית כל אחד עוסק בשלו. הרי לכל אחד יש תקופות כאלה והוא זקוק להיות עם עצמו. אבל האמת - כשלא נמצאים עם הבן אדם מתחילים להתגעגע אליו... או שלא... ומהבחינה הזאת אני כן חושבת שיש בזה משהו.

אני מאמין בהפסקה ../images/Emo14.gif

אבל רק בכזאת שנמשכת לכל החיים ואיך שזוזו חלסטרה פתאום עלה לי לראש היה אומר... מה זו החרטה הזו ...וכדברי המחזיר כפי שאין חצי הריון אין חצי קשר..או שנמצאים בו מבחירה ומתמודדים על כל הטוב והרע שצץ..או שלא נשארים שם... לטנגו דרושים שניים ולהפרד רק צד אחד..אז אם צג אחד החליט שלא מתאים ורוצה אלק הפסקה עליי בכל אופן זה לא עושה רושם.. וכגבר גרוש ...יכול לספר שאתה לא נשאר במקום בו אינך אהוב ורצוי נקודה ולא משנה מה ..כך זה הכלל בחיי ואותו אני מיישם בחיי היום יום וכשאין הדדיות בקשר..אז להפרד זו האופציה היחידה מבחינתי..ללא חרטה מחזיר.. גבר שלא מאמין בהפסקות...אלא בהפסקה אחת..בלבד !!!

t o t a l

New member
לכאן ולכאן

כן. זה יכול להצליח. המרחק והשקט יכול לנקות את המחשבות. לזקק את התחושות. לסנן את השיט ולהשאיר את העיקר. אבל.... באותה קלות זה יכול גם לא להצליח. אישית, אני טוען שאנשים לא משתנים. לא בבסיס. לא בתכונות האופי העיקריות שלהם. אולי קצת בהתנהגות. קצת בדגשים. קצת בראיית העולם. ולכן, אחרי הפרידה, עם החזרה לחיים משותפים, ברוב המקרים, אחרי תקופה טובה של שכרון חושים, ובדרך כלל קצרה, כל השיט הישן יצוף ויעלה חזרה. זאת ועוד, לפעמים המרחק, גורם להבין כמה רע היה. וכמה טוב להיות בלי בן הזוג. לפעמים תחושת ההקלה היא נפלאה. לפעמים מבינים שפשוט עדיף ככה. שלא לדבר על כך שתמיד יכול להיכנס צד שלישי שיתרוף את כל הקלפים.

אני חושבת..............

אישית אנני מאמינה בלקחת הפסקה, במטרה להזכר בטוב ולשכוח את הרע. כמו בכל מערכת יחסים יש טוב= לבן ויש רע=שחור, וקיים אפילו אפור. וצריך לדעת לראות את כל התמונה, ולנסות להתמודד איתה. ובקשר לעתיד: הפסקה עלולה להיות מן רוטינה קבועה במערכת יחסים, וחוסר ידע או רצון בהתמודדות בקשיים שנוצרים במהלך השנים. ולסיכומיישן האישי שלי: הפסקה בשבילי, היא סיום סופי של מערכת היחסים.

lilaaa1

New member
בהמשך לשאלה........

אלו שלא מאמינים בהפסקות, אלא לחילופין בלעבוד על הקשר ביחד ולשפר אותו, מה אם שני הצדדים מרגישים חנוקים, מרגישים שניסו לעבוד על זה ביחד אבל התסכול הזכרונות הרעים והעצבים מהקשר מונעים כל סיכוי שהוא להציל את הקשר? מה אז? לא עדיף בכל זאת להצהיר על תקופה מסויימת בנפרד לנקות את הראש ולחזור אליו בכוחות מחודשים?

ליאת מספיק כבר ../images/Emo88.gif

תראי מה את רושמת מה אם שני הצדדים מרגישים חנוקים, מרגישים שניסו לעבוד על זה ביחד אבל התסכול הזכרונות הרעים והעצבים מהקשר מונעים כל סיכוי שהוא להציל את הקשר? כמה פעמים כבר ניסית לשקם וחוזר חלילה נגיע רגע שבן/בת אדם עומד בנקודת החלטה לא עוד !!! הבנת לא עוד !!!...ונקודה זו באה אלייך ככל שתאהבי עצמך יותר ככל שתביני שקשק מהסוג הזה שאת מתארת רק הורס אותך... ולשאלתך אשיב לך גם מתוך דברייך לא עדיף בכל זאת להצהיר על תקופה מסויימת בנפרד לנקות את הראש ולחזור אליו בכוחות מחודשים? לא פשוט עדיף להפרד לנקות את הראש וכאב הלב ולפתוח את הלב מחדש לקשר חדש אמיתי וטוב יותר... וגם אם את בניכר ואין מבחר...עדיף לטעמי שתשארי קצת לבד...תתפרפרי מפעם לפעם..ובהזדמנות הראשונה שובי ארצה כבר כתבתי לך שיר על זה... ואת יודעת הכל באהבה... מחזיר... לפעמים על מנת להחזיר אהבה מהעתיד חייבים לסיים אהבה מהעבר

lilaaa1

New member
../images/Emo13.gif

תודה על התגובה מחזיר... ואני גם אשתדל לעשות את זה... אבל זה לא יהיה כל כך קל...

seeyou

New member
להציל את הקשר?../images/Emo4.gif

do אם שני הצדדים מרגישים חנוקים? לשם מה? לנקות את הראש ולחזור אליו בכוחות מחודשים? אפילו במנוע של מכונית רק ניקוי ראש לא עוזר.

רק בגלל ש

you don't know what you got till it's gone הרי כל זוג חייב להיפרד לפחות (!) פעם אחת כדי להבין עד כמה הם מטומטמים ולחזור.... אבל יותר מזה זה נהיה טיפשי. להיפרד ולחזור כל הזמן של ממש לא פיתרון! גם לאיים בזה זה מסריח!

ואני התחתנתי בגלל הפסקה (כפויה)

החבר שלי יצא לשבועיים מילואים. פעם ראשונה נפרדנו לכל כך הרבה זמן. אח"כ הוא סיפר לי שזה מה שסופית גרם לו להחליט שהוא מתחתן איתי. הוא פשוט לא יכל לדמיין את החיים בלעדי. אז לפעמים דברים שרואים משם לא רואים מכאן...

lilaaa1

New member
עשיתם את זה בידיעה

שזו הפסקה? או שנפרדתם ופשוט חזרתם? ולכמה זמן?

לא נפרדנו, הפרידו בינינו ../images/Emo13.gif

הצבא לקח לי אותו. אבל מה שאני אומרת, שלפעמים מרחוק, רואים את התמונה הכוללת ומקבלים פרספקטיבה שונה. כמובן שזה משהו שניתן ליישם באופן יזום רק במקרה מאוד קיצוני ולא כדרך שבשגרה לפתרון בעיות.

למעלה