הפסקה

softouch

New member
הפסקה

אחרי כמה כמה זמן אפשר לחזור להתאמן (כוח?,אירובי?) בחד"כ אם יש לי נקע בקרסול ימין, מתיחת גידים,שטפי דם פנימיים\נפיחות (מאתמול בלילה)
הרופא במיון אמר שלפחות 5 ימים אסור לדרוך\להעמיס על הרגל, ולהיות עם תחבושת לקיבוע, אטופן ואופטלגין
קיבלתי תוכנית חדשה AB ואני חוששת ששבועיים בלי (פעם אחרונה שהיתי במכון,יום ראשון) מחזירים אותי לנק' התחלה
ואם שבועיים בלי אירובי אז כל הסיבולת של הלב תלך :( ברגע שכבר לא יהיה כאבים אפשר לחזור או שבאמת צריך לחכות 5ימים?
מה מומלץ לעשות כדי שאוכל לחזור כמה שיותר מהר למכון?

MidNight Flame

New member
תחשוב על זה ככה,

אם תחזור מוקדם מידי ולא תחלים כמו שצריך אתה עלול ליצור לעצמך פציעה לטווח ארוך, זה שווה את זה?
תנוח חמישה ימים, לא יקרה כלום.

D4n

New member
סליחה, שארית ההודעה כאן:

ברח לי ה-ENTER :)
נקע קרסול הינה פציעה חריפה שאין להמעיט בחומרתה. ראשית אציין את הפעולות שמומלץ לבצע בימים הראשונים לפציעה: להניח קרח על הרגל במשך 10 דקות רצוף, פעם בשעה ביום הראשון, פעם בשעתיים-ארבע ביומיים לאחר מכן ואם יש עדיין נפיחות פעם בארבע שעות עד סוף השבוע הראשון. בלילה יש להגביהה את הרגל מעל לגובה הלב. בזמן הליכה רצוי לחבוש את הקרסול ולהגן עליו. פעולות אלו נועדו למזער את אפקט הנפיחות שמעקב החלמה וכן להגן על המפרק מפציעה נוספת.
מבחינת דריכה, כתלות בחומרת הפציעה יש המלצה לנשיאת משקל חלקית או ללא נשיאת משקל(במקרה שלך הבנתי שהומלץ ללא נשיאת משקל כלל). כדאי מאוד לא למהר ולהעמיס על המפרק מכיוון שבשלבים הראשונים לאחר הפציעה מתרחשים תהליכי דלקת וריפוי אשר הינם קריטיים להחלמה, העמסה מיותרת תגרום להאטה ואף להחמרה במצב.
ההמלצות בעת נקע קרסול הן, לנסות להפעיל את שאר הגוף בלי להעמיס על הרגל הפצועה, קרי: אימוני משקולות של פלג גוף עליון בישיבה, אימון הרגל הבריאה בעמידה על רגל אחת/מכשירים ללא הפעלת הרגל הפצועה. ניתן במקרים מסוימים להפעיל את השרירים העוברים מעל הברך גם ברגל הפצועה.
מבחינת אירובי, קשה לאתגר את מערכת הלב ריאה בפציעה כזו, אלא אם את יכולה לשחות בצורה יעילה. גם אופניים לדעתי לא כדאי לעשות בשלב הראשוני.
לאחר שבוע עד שבועיים ניתן להתחיל להעמיס בהדרגה על הרגל, כמובן לא כפי שהיה לפני הפציעה אלא בצעדים קטנים. שימי לב שמומלץ מאוד לבצע אימוני פרופריוספציה(עמידה על משטחים נעים כגון פיתה/פטריה וכו') מכיוון שמערכת זו נפגעת לאחר נקע קרסול. כמו כן, גם שרירי העכוז ואף שרירים אחרים בגף התחתון מושפעים מהפציעה ויש לחזקם.
לדעתי יש מקום לבקש הפניה לפיזיותרפיה למגפש אחד או שניים על מנת לקבל הדרכה ספציפית לשיקום נכון ולמניעת נקעים חוזרים בעתיד(נקע חוזר הינו תופעה שכיחה).
בהצלחה, שיקום מהיר ונעים

softouch

New member
תודה רבה

איזו תגובה מושקעת. אני מתגעגעת לרוץ. אבל זה כבר ישאר בגדר פנטזיה מדבריך....יש לי הפניה לפיזיותרפיה.גם בגלל הברכיים (שחיקת סחוס)

D4n

New member
פנטזיות והגשמתן...

למה פנטזיה? לגמרי לא כך.... אנשים עברו פצעיות קשות בהרבה ממה שאת חווה וחזרו לרוץ, לטפס, לגלוש וגם לעוף.... הגוף שלנו מסוגל לעמוד בהרבה אם נותנים לו את תשומת הלב הדרושה ומספיק זמן להתאושש מהנזק שאנו מסבים לו

חוץ מזה, לפי הפרופיל שלך את עוד צעירה ובגילך הגוף מתאושש מהר שבעתיים. אין לך מה לחשוש- עקבי אחרי המלצות הפיזיו שיטפל בך ותוכלי לחזור לרוץ בקרוב(אומנם לא מחר, אבל זה יקרה

julietb

New member
לא...

הכושר הגופני שלך לא ייעלם כ"כ מהר כמו שנדמה לך....שבועיים מנוחה לא יבטלו שנים של עבודה...זה בסדר אל תדאגי תחכי תשבועיים שלוש ותחזרי לזה...גם אם תאבדי קצת מהסיבולת הגוף זוכר דברים ואז יהיה לך הרבה יותר קל ומהר לחזור ליכולות שלך...רק אל תסתכני בפציעה חמורה יותר מהנקע שיש לך כרגע

alien life form

New member
אחרי פציעה חוזרים רק עם אישור רופא

רצוי רופא ספורט ולא רופא משפחה או רופא כללי אחר. בד"כ ממליצים על חזרה הדרגתית ומבוקרת.

softouch

New member
זה לא בדיוק

פציעה. פשוט נפלתי. נקע ושטפי דם בפנים\מתיחת גידים.
אני אלך לאורתופד. אם לרוץ בעייתי.אפשר לפחות אליפטי?

למעלה