הפסיכומטרי וביטולו

הפסיכומטרי וביטולו

החל מהשנה הבאה יוכלו התלמידים לבחור - שקלול של 3 בגרויות (שפת אם, אנגלית ומתמטיקה) או פסיכומטרי. ברור לכולם למה מנסים להחליף את הפסיכומטרי - התפתחות של חברות פרטיות המכשירות אנשים להוציא תוצאות טובות יותר במבחן, ההכשרה שעולה כסף רב יצרה פער בין העשירון העליון (שיכול לשלם על הקורסים) ובין אלו שלא יכולים (ולכן נדפקו בפסיכומטרי). ביטול הפסיכומטרי מבורך, אבל השאלה הנשאלת היא -האם החלופה טובה יותר? הרי אותו עשירון עליון פשוט ישלם למורים פרטיים, או מכונים פרטיים כדי להכשיר את ילדיהם לבגרות... יותר מזה, יווצר פער נוסף שהרי אי אפשר להשוות את בתי הספר בצפון ת"א אל בתי הספר בעיירות הפיתוח החלפנו מבחן במבחן, והכסף עדיין קובע כניסה לאוניברסיטה...

רק רציתי לדעת.......

תגובה להודעה אני אוסיף בקרוב... פשוט מעניין אותי לדעת, אתה מציג עמדה שהיא מרכז-ימין מבחינה מדינית ושמאל-מרכז מבחינה כלכלית-חברתית, איזה מפלגת ימין מדינית יש לה מצע שמאלי כלכלי??? (חוץ מש"ס, שאין לה ממש מצע מפורש)

holy_sheep

New member
אז ביטול הפסיכומטרי הוא דבר טוב או

רע בעצם? או שזה פשוט לא משנה?! לא הבנתי בדיוק... כבשה מבקשת הבהרה

אני מתכוון למפלגה ימנית בעד....

חקיקה סוציאלית, הגלות מסויימות על השוק, במידה מסויימת אנטי-גלובליזציונית, בעד צימצום פערים, חינוך חינם לכולם בכל גיל...... בקיצור מפלגת שמאל חברתי וימין מדיני, מעניין אותי אם קיימת כזאת.

tali_le

New member
פעם - צומת!

שינוי תפסו את מקומה אבל הם ימנים מכל הכיוונים שהם לא כפייה דתית צומת היו ימנים מדינית ושמאל חברתי-כלכלי.. מה שמתן מציד הוא תפיסה של שמאלן-דתי... אם אתה שואל אותי ימני ברוב הדברים שנובעים מהיהדות והדת, אבל שמאלני בכל השאר

ימני ברוב הדברים שנובעים מהיהדות ??

היהדות יכולה להתפרש לכל-כך הרבה כיוונים בין עם זה היהדות המתנחלת שמאמינה שהמשיח יבוא כשישבו באדמות הללו (תפיסה פשטנית קצת, מה אתם רוצים אני לא תיאולוג), או אפילו יהדות מתנקמת (התפיסה הכהניסטית) ועד ליהדות אנטי ציונית, אנטי טכנולגית כמו למשל נטורי קרתא... אז אין ממש דברים ימניים שנובעים מהיהדות....

tali_le

New member
צודק, התכוונתי לציונות הדתית ../images/Emo1.gif

פשוט ישנתי ממש מעט - מקסימום שלוש שעות... ועוד זה על אבנים וחצי בתוך שיח...

tali_le

New member
יש שטוענים...

מצד אחד יש טענות שזה טוב, כיוון שהמדד הזה הוא לא מוצדק, ניתן ללמוד אליו והוא משקף פערים בחברה... מצד שני יגידו לך שאין היום מדד יותר מוצלח ולעומת הפסיכומטרי שההשקעה בקורס בו היא עד 5000 ש"ח ההשקעה בשיעורי עזר לבגרות לאותם אנשים שאין הם עולה בהרבה על הסכום הזה אז כר עדיף להשאיר את הפסיכומטרי... טלי (שגם ישנה 3 שעות על אבנים)

אני לא חושב

שיש מפלגה שמייצגת את הדעות שלי... ובכל מקרה, אני, באופן אישי, לא מייצג אף אחד מלבד עצמי בטח שלא את הדתיים (יש לי דעות מוזרות ביותר על כל מיני נושאים) בכל מקרה, הדת היא אכן דבר מפולג ויש בה המון דעות, אפשר למצוא בה ימין ושמאל אבל אני חושב שברוב המקרים אתה תמצא את הדת בצד הימני... כי היא לאומית

למעלה