הפסוק "ויקרא שמו..."

תוהה20

New member
לגבי הנבואה ב זכריה

האם זכריה 13:6 מדבר על ישוע? שמעתי שכן, אך אני לא בטוח, תודה רבה.

תוהה20

New member
הפסוק "ויקרא שמו..."

לא מדובר על חזקיה? "אל גיבור"- חזק-יה ? הרי הוא ממלא את הנבואה בצורה מפליאה? מלך מדהים שלא היה כמותו בכל הארץ, מוציא אתכל השיקוצים ומקרב את העם לאביו?

lion 7

New member
הפולמוס הנוצרי יהודי עסק

ביחס לכתובים בתנ``ך , יש לשני הצדדים ``בעלות`` בלעדית על הספר זה , מול הפרשנות היהודית מאז חז``ל ועד הרמב``ם נכתבו כמה ואולי כמה ספרים קדושים , תלמוד או אחר , מולם יש אינספור פרשנות ובעלות נוצרית על הספר המשותף לשתי הדתות , בכל פסוק או ספר יש לשני הצדדים קביעה שזה שייך לעם או לנביא שלי , מול הנצרות שכמעט בכל ספר יש רמז או נבואה לגבי המשיח ישוע מנצרת , קשה לגלוש בנייד ולענות ולהראות את הרפרנס בברית החדשה , ואני עוד מדבר על פי פרשנות אישית שדומה לאבות הכנסיה ,, אם תחפש בפורום כתבנו על שמות ותוארי המשיח ישוע כאן.

lion 7

New member
כן ,

ספר זכריה בכלל , זהו הספר ה11 בין קבוצת הספרים המשתייכת לנביאים קטנים , הדיעה הרווחת שהספר זה נכתב בעת שלטון דריוס הראשון או בסביבות ה 520 לפנה"ס . חלק מהחוקרים טוען שהפרקים 9 עד 14 נכתבו לפני השבי , אולם אחרים טוענים שהן נכתבו במאה השנייה לפנה"ס . לפי חקירת ממצאים שונים והטקסטים הדגישו אחדות ספר זה בידי זכריה , ישוע בן סיראך רמז אליו כאשר הזכיר ספר ה12 , זה היה בשנת 200 לפנה"ס . הספר מתחלק לארבעה חלקים : ראשית ; מבוא , שרשרת משמונה חזונות או נבואות , פרק 1: 1-6 . שנית: מעשיים בעלי רמז הכוללת הכתרת ראש הכהנים פרק 6 : 9-15 . שלישי: ועד מבית אל השואל על הצום ותשובת הנביא בפרקים 7 ו 8. רביעית- חלק מנבואות המדברות על חיסול וכליון אויבי אלוהים וביאת המשיח , וביאת מלכות השמים פרק 9 עד 14 , בחלק זה נבואות על המשיח והן : הראשון ביאתו לירושלים כמנצח פרק 9: 9 עשה השואה מול מתי 21 :5 ) . 2- נמסר תמורת שלושים מכסף ( 11 : 12 השווה מול מתי 27 : 9 ו 10 ) . שלישי ,ניקוב ידיו (פרק 12 : 10 ו 13 , תשווה עם ספר יוחנן 19 : 37 ) . חלק חמישי ,שלטון המשיח יכלול את כולם , פרק 9 פסוק 10. מקווה שעניתי לך.

תוהה20

New member
מעניין...

חמשת הפסוקים הקודמים לאותו פסוק מדברים על נביאי השקר והעבודה הזרה, וכולל את פסוק ו' יחד עימו... זה גם מחולק כך בתנך.

למעלה