הפסד צורב. הסוף ?

ארו

New member
הפסד צורב. הסוף ?

מה היה קורה לו היינו מפסידים במלחמת הטבעת ? האם הולאר היו נחלצים לעזרתנו ? האם זה היה סופה של הארץ התיכונה ? האם היינו שורדים , או שמא צבאות סאורון היו משמידים את כולנו ?

שאלה טובה

הנוגעת לגורלם של בני האדם באשר הם שם. אחרי הכל, כשהאלף פקחו את עיניהם היה להם את אורומה ללמד אותם על העולם, ובל נשכח שהתבוסה השניה של מקור היתה במלחמה על הולאר על הארץ התיכונה כהכנה לבואם של האלף, ואילו בני האדם?? מי נלחם בשבילם? האלף לא רצו בבואם אף כי ידעו יפה מאוד להיעזר בשירותם בזמן הצורך (פרט אולי לפלגונד שלא רק שקיבל את פניהם יפה אלא אף לקח על עצמו ללמד אותם קרוא וכתוב ואת עובדות החיים והמציאות). הולאר מצידם? את ארנדיל (שהיה אלף למחצה) הם רצו להרוג על שהעז להגיע לארצות האלמוות... אני חושש שאילו היו בני האדם מפסידים לסאורון (ובל נשלה עצמנו, הרבה מההפסד היה באשמתם שלהם) לא היינו זוכים למלחמת זעם חדשה של הולאר ואפילו לא של שליחים פחותים מזה לשחרור הארץ התיכונה. סאורון היה מכסה את הארץ התיכונה בשחור וקרוב לודאי שהיה נשאר שליט על הארץ התיכונה עד שהעולם היה משתנה... מצד שני היה לנו את גאנדאלף. הצדיק בסדום.

Erunaamo

New member
הפתרון הוא פשוט מאוד:

ךבני האדם באשר הם יש נטייה לתלונות ולחוסר שביעות רצון - כמוך וכמו הנומנורים(ואתה זוכר את הסוף שלהם, לא...) נכון לאלפים אורומה היה למדריך(למרות שהוא שהואלאר לא שלחו אותו אליהם, הוא מצא אותם בעצמו) - אבל זה פשוט לא נכון שלבני האדם לא היה מדריך. -אלא אם אתה מחשיב את ארו לכלום... ארו היה מדריכם של בני-האדם, ועם כל הכבוד לאורומה הואלא האדיר, ארו ´טיפה´ יותר אדיר ממנו - אז מה רע במדריך כזה? -זה שבני האדם הלכו בדרכים אחרות אחרי מלקור - זאת אשמתם שבגללה הפסיק(רשמית, ורק רשמית) ארו להדריכם. הואלאר לא התערבו בגורל בני האדם מאותה הסיבה - בני האדם לא היו תחת אחריותם או ריבונותם - הם היו ילדי אילובטאר נטו(וכמובן שגם בני הלילית, אבל הם נוצרו ראשונים - כמו בכורים במשפחה, וארו דאג גם להם, אבל בני האדם קיבלו ממנו את מתת-אילובאטאר) - בני האדם מגיעים לארו כשהם מתים, והאלפים - הם מגיעים לנאמו, ושוב - עם כל הכבוד לואלא האדיר - ארו יותר אדיר. אף פעם לא נדע מה היו עושים הואלאר - לא תמיד אפשר לדעת מה יעשה זבוב, שלא לדבר על ישות כמו ואלא(רק אם אתה ארו תוכל לדעת, אפילו אם אתה ואלא לא תוכל לדעת מה ואלא אחר יעשה). הואלאר פשוט לא התערבו בחיי האדם, לא אתפלא לגלות שהם השתוקקו לעשות זאת, אבל למדו לקח ממקרה האלפים, או שהם הוגבלו ע"י ארו שהיה הריבון הבלעדי עליהם.

ארו

New member
המם המם...../images/Emo28.gif

גם לבני האדם ניתנה מתת - היכולת לעצב את חייהם בסבך הגורל, בנפתולי העולם. סביר שסאורון היה משתלט על הארץ התיכונה, אך לא מוחה את יושביה, משיקולי "אני מעדיף להשחית הכל ולצחוק לואלאר בפנים" . אבל, יכולתם של בני האדם הייתה מציתה בהם בשלב כלשהו את השאיפה לטוב יותר. ואז השאלה היא - כיצד יכולים היו לגבור עליו ?

Erunaamo

New member
אאונווה עצמו הוא יריב יותר משווה

לסאורון, אז אני לא חושב שהואלאר שהצליחו לגבור על מלקור(אם כי לא בקלות) יתקשו לגבור על עוזרו. ובעניין המתת שניתנה לבני האדם -על זה דיברתי, אני לא רואה מתת שקיבלו האלפים ולא קיבלו בני האדם(אני לא אומר שאנחנו והם זהים - אבל אני לא רואה יתרונות באלפים שחסרים באדם -מלבד, אולי - נאמנות)

ארו

New member
אבל זו השאלה

האם הם בכלל יתערבו ? ברור שאם הם מתערבים הם גוברים. האם הם מתערבים ? ואגב - לא קיבלנו אותן המתנות.

למעלה