הפסדנו במלחמה

coney

New member
הפסדנו במלחמה

נגמרו ימי מלחמת ששת הימים ונעלמה העוצמה שלנו. מדינת ישראל של היום משולה לענק עטוף שריון ומצוייד בתחמושת קטלנית שפוחד מעקיצות יתוש. כואב לי באמת על כל אחד מהחיילים והאזרחים שנהרגו, אבל מה קרה לנו ששכחנו את ההסטוריה? עבור עצמאותינו אנחנו משלמים בדם.מאז ומתמיד. כדי לנצח צריך להפגין עוצמה, ונכון, גם לשלם מחיר של הרוגים. המנהיגות הצבאית והמדינית שלנו פוחדת מאבידות. הפחד הזה הביא את נסראללה לניצחון במערכה הזאת, הביא את הסורים לחשוב שאולי הענק הזה הוא בעצם סיסי. אחד שבמחיר אלף חיילים הרוגים יעדיף להפסיד במלחמה, והנה ידיעות מהבוקר מוסרות שהסורים כבר מכינים את המקלטים, דבר שלא קרה מאז מלחמת יום הכיפורים. אנחנו חיים במזרח התיכון. אנחנו לא נלחמים בצבא השוויצרי. אנחנו נלחמים בעם ערבי צמא דם שלא פוחד מהמוות ומריח את החולשה שלנו, וכאן נתגלנו כחלשים. צר לי לומר את זה אבל מודל קורי העכביש של נסראללה לא רחוק מהמציאות.מאה וחמישים הרוגים שברו את ההנהגה שלנו, ואת החברה כולה. ההסכם המתגבש באו"ם ישאיר את התחמושת בתוך הבתים בכפרים בדרום לבנון. תוך פחות משנה יקבל החיזבאללה מאירן את מלאי הטילים החדש, הפעם משופרים יותר ולטווחים גדולים יותר.אין שום דרך לפקח על הכנסת נשק זה לדרום לבנון לפי ההסכם המתגבש. פעילי החיזבאללה ימשיכו לגור בדרום לבנון במסווה של אזרחים תמימים.הכוח הבינלאומי לא יטרח לסלק פעילים אלה. כוח זה לא יישכב במארבים במקומינו. מדינת ישראל לא תצא שוב למלחמה כזאת מיוזמתה בפעם הבאה שנסראללה יבצע פעולה צבאית נוספת, הפעם מתחת לאפם של חיילי הכוח הבינלאומי, מאותם שיקולים שמונעים כרגע לצאת לפעולה נרחבת. זהו רבותי, ימי בן גוריון חלפו, ימי טוב למות בעד ארצינו נשכחו. כשתראו את נסראללה צועד ברחבי ביירות בגאווה עם גדודי חייליו והמשאיות הארורות של הטילים ארוכי הטווח, עטופים בדגלים הצהובים המכוערים האלו - תדעו - הפסדנו במלחמה, איבדנו את כושר ההרתעה, הפכנו לחברה נהנתנית שרוצה לחיות כמו בארצות הברית ומדמיינת שהשכנות שלנו הן מקסיקו וקנדה. צר לי, רע לי, עצוב לי, אבל הימים הקרובים יוכיחו את צדקתי

קיבלתי במייל על התקשורת

ואני חושב שהצנזורה של צהל נכשלה. "...הפעולה של צה"ל מתחילה עכשיו..." זעק בהתרגשות כתב בכיר יום רביעי השחור 9/8/06 בשעת ערב מאוחרת תוך צילום טנקים של צה"ל נכנסים ללבנון. זו הייתה שיאה של ההפקרות שערוצי הטלויזיה בישראל מפגינים בשעות המלחמה הקשות , תוך שהם מסכנים את חיי חיילינו וילדינו. לציבור הרחב תחושה קשה על התנהלות ערוצי השידור מתחילת המלחמה ולא מבינים היכן לעזאזל הצנזורה או לפחות האחריות המינימלית של הכתבים. בערב שבת כאשר נפל טיל באיזור חדרה ראיין עודד בן עמי בערוץ 2 את ראש העיר חדרה, והוא אמר להם בפרוש באו לא נפרט כי הדיבורים עוזרים לחיזבאללה, זה לא הפריע לכתב הערוץ שהיה בדרך לחדרה ודיווח טלפונית שהטיל נפל באיזור תחנת הכוח. בדיון שנערך בנושא, העלו הכתבים טענה כי אם הם לא יפרסמו אז הערוץ המתחרה יפרסם ואז (חלילה!) הם יפסידו סקופ!!!!! משיחות עם לוחמים שמגיעים מחופשה עולה כי המחבלים החיזבלונים מודעים לתנועות צה"ל ומעתיקים כוחות שלהם לכפרים שצה"ל מתכוון להכנס אליהם . הידיעה נובעת מהדיווחים והצילומים המוקדמים בשיטחי הכינוס וההערכות. עיבויי מערך אלו לא מאפשרים לחיילינו להפתיע את החיזבאללה ועולים לנו בחיי אדם. אחד התנאים הפוגעים בכושר קבלת החלטות היריב במלחמה הוא ערפל הקרב ולצערינו ערוצינו היקרים דואגים לפזר את ערפל הקרב לאוייב ובכך מקלים עליו ומעניקים לו יתרון- שעולה לנו בחיי חיילים . אני לא יכול לשכוח את התמונות בשידור חי וישיר של חיילי איגוז מתחילים בתנועה רגלית לכיוון מרון א- ראס (החלטה אומללה בפני עצמה-לעלות משטח נחות באור יום לקרב...) כולנו זוכרים את המחיר הכואב- אני בפירוש טוען שתמונות אלו סייעו לחיזבאללה לגבש תמונת מצב ולהגיב בהתאם!!!! למדנו כי חיזבאללה אינו האוייב המצרי בששת הימים. זהו אוייב מתוחכם שהכין את עצמו עם מיטב הטכנולוגיה והאמל"ח. יכולת האיסוף המודיעיני שלו ממקורות גלויים טובה מאוד. דיי אם נזכור כי הם מצטטים ומקרינים פרשנים ודיווחים מערוצי הטלוויה שלנו בזמן אמת!!! זאת אומרת שהם עוקבים ולומדים מהרשתות הגלויות באופן מיידי!!!! אני לא יכול לשכוח את הדיווח הכואב מאיזור ההרג בכפר גילעדי ואיך הוא לא התאפק לומר שהאסון יכול להיות יותר גדול כי יש שם הרבה משאיות תחמושת שלא נפגעו !!!! אני לא יכול לשכוח איך הצטמררתי מוקדם באותו בוקר אומלל כאשר קראתי בידיעות אחרונות ידיעה "תמימה" כי מכללה באצבע הגליל הפכה לבסיס שמשכת אלפי חיילים.....!!!!! (מכללת תל חי קרובה מאוד לאיזור הפגיעה בכפר גלעדי) אני לא פוטר את קציני צה"ל במיל' שמגיעים בחדווה לערוצי הטלוויזיה וכדי להצדיק את הגעתם פולטים מידע מסווג. תזכרו מה אמר בשעתו החתן של סדאם חוסיין שערק למערב (אח"כ חזר לעירק ונשחט) - ....קיבלנו הרבה רעיונות מהטלוויזיה הישראלית איך לפזר חומר כימי ע"י מטוסים... (אני לא רוצה לחזור על אותם רעיונות) אני לא פוטר את תוכניות הריאלטי עם מג"דים ומח"טים שיושבים עם כתבי הטלויויזיה בשולחן שידור על צירי תנועה שעוברים בהם טנקים ולו רק בהיבט הבטיחותי – בושה וחרפה. נמאס כבר לדבר איך בימים הראשונים כתבי הטלוויזיה כיוונו את הירי של החיזבאללה כאשר דיווחו וצילמו במדוייק היכן נופלים הטילים .... יואב לימור ערוץ 1(והוא אחד האחראיים מבין הכתבים) יודע היטב כי הדיווח החי מנהריה גרם לפגיעת טיל בסמוך אליו! התמונה האומללה מעידה כי ההפקרות הטלוויזיונית עולה לנו בחיי אדם. האם לנו כאזרחי המדינה יש כח להשפיע?? איפה הצנזורה הצבאית ומי מקבל שם משכורת??!!

tapuzina2001

New member
הצנזורה לא עובדת למשל כי את פעילות

השייטת בבעל בק למשל העבירה תחנת אלג'זירה בשידור חי ולא הטלויזיות הישראליות. כך שבזמנים אלו של תקשורת לוינית ואינטרנט הצנזורה כבר לא יעילה כפי שקרה בעבר

ש ו ר ט י

New member
מסכימה עם כל מילה

גם לי עצוב ורע וקיימת תחושה שלא הצלחנו להשיג כלום. וכן, הפסדנו במלחמה, צריך להכיר בעובדה שאיבדנו מכושר ההרתעה שהיה בנו במלחמות ישראל האחרות אשר אותן מהללים בספרי ההיסטוריה

tapuzina2001

New member
התחושה הזו נובעת מהקשקשת של כל

הפרשנים כדוגמת רוני דניאל שביגלל הדיווחים שלו שנתנו מידע מודיעיני לחיזבללללה היו פעולות שלא יצאו לפועל!!!! מישהו מדבר על התקשורת שמברברת את עצמה לדעת? שכחתם שבתחילת המלחמה כל כלי התקשורת הישראלים נתנו מידע מדויק על מקומות הנפילה של הטילים והחיזבלה טיווח ורק לאחר תחנונים לתקשורת תפיסקו למסור מידע לחיזבלללללה הם הפסיקו? משהו זוכר שמתחילת המלחמה ישבו לצהל ולדרג המידיני בוריד ולא נתנו להם לנהל את המלחמה כמו שצריך וכבר מהיום הראשון של המלחמה אמרו תעשו כך ועל תעשו אחרת כמה אפשר??

שור3

New member
הטלת אחריות מעותת

מי שאשם במצב הוא העם היושב בציון - הוא שבחוסר בגרות בוחר מנהיגים לא ראויים. לכן על מי את מלינה? דרך אגב בן-גוריון היה מאד זהיר ביציאה לקרב ולא מהר כל כך, כמו אולמרט ופרץ השלפנים. תאור הנצחון של חנזיראללה גם הוא רחוק מהמציאות, לא מנצחים במצעדים עם דגלים. דרך אגב, למי תצביעי בבחירות הבאות?

מתולתל

New member
את המלחמה הפסדנו ב24 השעות הראשונות

את המלחמה הזו הפסדנו ב-24 השעות הראשונות שלה. את המלחמה הזו הפסדנו כי פחדנו. את המלחמה הזו הפסדנו כי בחרנו להלחם באויב הלא נכון. החיזבאללה הם בובות. בובות מתוחכמות, אבל בסה"כ בובות. אם מישהו היה אוחז ביד בובה וחובט בך בכל הכח איתה, למי היית מחזיר/ה? לבובה? או למי שמפעיל אותה? המלחמה הזו הייתה צריכה להיות נגד סוריה, ב-24 השעות הראשונות חיל האוויר היה צריך למחוק את כל שדות התעופה הצבאיים וחיל האוויר הסורי על מנת להשיג עליונות אווירית. הממשלה הייתה צריכה להציב אולטימטום של 24 שעות לשחרור החטופים, ואחריהן איום ברור וחד שלא נהיה אחראיים על תגובותינו. ככל הנראה, לא היה קורה דבר ב-24 השעות ולכן אחרי 20 שעות ח"א היה צריך למחוק את הארמון של אסד, בית הפרלנט הסורי, ותחנות כח ומים. יתכן שהסורים היו מסתכנים בתגובה והיו מנסים להכנס למלחמה כוללת, אבל הי, זה הרי בדיוק מה שיקרה עכשיו, אולי לא מייד, אבל המלחמה הזו מניחה את היסודות למלחמה הבאה. במזרח התיכון רק החזה שורד, ואנחנו, אחרי המלחמה הזו, בקושי שורדים, אנחנו מזמינים על עצמנו את המלחמה הבאה. אז כן, את המלחמה הזו הפסדנו כבר ב-24 השעות הראשונות. את המלחמה הזו הפסדנו כי לא יצרנו מאזן אימה חדש, מאזן אימה שבו למפעיל הבובות התורן יהיה מאד ברור שמלחמות לא כדאי לחרחר. ואולי, אני כך מקווה, שאת המלחמה הבאה נדע לנצח ב-24 השעות הראשונות שלה.

lightflake

New member
../images/Emo45.gifצודק אבל שכחת שלא סוריה מפעילה

את בובת החיזבאללה כי הכסף והנשק מגיע מאירן עוד שכחת, שאירן בעלת ברית של סוריה ומחוייבת לתקוף ביחד איתה אז אתה מציע שעלינו להכנס למלחמה עם אירן וסוריה? לבדנו? לא בטוח שזה צעד חכם. היה צריך לעשות אולטימטום אבל של מספיק זמן ובינתיים לתאם עמדות עם צבא ארה"ב שנמצא בעירק ונושק לאירנים. ישראל וארה"ב יכולות לנטרל את אירן וסוריה ויפה שעה אחת קודם. בעוד כמה שנים זה כבר לא יהיה פשוט כל כך.

מתולתל

New member
זו בדיוק הגישה התבוסתנית

דווקא גישה כזו מקרבת את המלחמה הבאה שתהיה גדולה ואכזרית יותר. דווא יצירת מאזן אימה, תקיפה מפתיעה בעוצמתה, השפלת האויב עד עפר, פגיעה במוראל שלו רק תקיפה כזו (באופן פראדוקסלי) תמנע מלחמות נוספות. החשש/פחד מפני מלחמה הוא בדיוק הסיבה שישראל היום נתפשת בעולם הערבי כאריה צעצוע. אין ברירה, כדי שיפחדו ממך כנראה שצריך לנשוך מישהו, וחזק!

lightflake

New member
התחמקת מהשאלה באלגנטיות

אירן התחייבה להלחם ביחד עם סוריה. אתה מציע שנפתח במלחמה נגד שתיהן? או שאתה מתחמק מלהתמודד עם השאלה הזו?

מתולתל

New member
ממש לא התחמקתי

אבל אני אבהיר את תשובתי, הפחד ממלחמה עם סוריה/איראן לא צריך לשתק אותנו, ואם צריך, אז כבר עדיף לעשות זאת בתנאים שלנו, תוך שימוש באלמנט ההפתעה ולפני שמשמרות המהפיכה מסתננים באלפיהם ללבנון ותוקפים אותנו משם. אבל! וזה הפארדוקס כאן להערכתי, הנחתת מכה מוחצת וכואבת לסוריה, לא רק שלא הייתה פותחת מלחמה בחזית נוספת, אלא הייתה מונעת גם מלחמות עתידיות, והייתה מסיימת את הלחימה בלבנון מזמן ובמחיר נמוך הרבה יותר. (לא, לא צריך להיות גנרל גדול כדי לדעת את זה, מספיק לדעת קצת היסטוריה...)

lightflake

New member
טוב שישראל לא סומכת על הערכות שלך

לפתוח במלחמה עם סוריה מבלי לתאם שיתוף פעולה עם ארה"ב נגד אירן זה מה שנקרא להיות פזיז ונמהר וזה היה עולה לנו לא רק בהרבה חיילים כי אם גם הרבה טילים על מרכז הארץ. אני בעד נטרול סוריה-אירן אבל יש דרכים חכמות שצריך לפעול בהן.

מתולתל

New member
Mark My words

כשתפרוץ המלחמה הבאה (וזה לא יקרה עוד כ"כ הרבה זמן) תזכרי מה אמרתי. מטומטם הוא זה שטומן ראשו בחול... אויל הוא זה שרואה את המצב ומשכנע את עצמו שהמציאות היא לא בדיוק מה שהוא רואה, אלא מה שהוא רוצה לראות. אני רק רוצה להבין, יש לך ספק שאת המלחמה הזו כבר הפסדנו?

זה לא משחק כדורגל, צאה מהסרט שלך...

ולשאלתך הספק שיש לי הוא, האם אתה בקו הבריאות כשאתה מציאה שנכנס למלחמה נגד אירן וסוריה וחיזבללא, ראית יותר מדיי סרטים מהוליווד. אתה יודע איזה מחיר תגבה מלחמה כוללת שכזו?, זו יכולה להיות התחלה של מלחמת עולם, עם נשק לא קונוונציונאלי, כימי, ביולוגי מה שאתה רוצה. יש לי חדשות בשבילך, אתה זה שטומן את ראשך בחול עד שהחול נכנס לראש. נמאס מנביאי הזעם שמחפשים את הדראמה, וחושבים שהאמת בכיס שלהם.

מתולתל

New member
מה עובר עליך?

את הדוברת של קדימה? מנסה לייחצן את "ההצלחות" הכבירות? העורף ינצח? טפייי, תתבגרי

למעלה