הפנסיה שלי ואני

chenr7

New member
קדימון :)

פנסיה זה הנושא הכי חשוב שלא חשוב לנו בכלל.
ברחבי האינטרנט לא חסר מידע נהדר ומקיף על הנושא .
מה שחסר זה תכל'ס .
ועוד נקודה , 99% מהמידע הנמסר הוא על ידי בעלי אינטרסים .
לא צריך תואר בכלכלה כדי להבין שאם 5 המנכ"לים של חברות הביטוח זוכים בלוטו בכל שנה ( עלות שכר של מעל 6 מליון ש"ח) וחברות הביטוח הם שיאניות הרווח בסקטור הציבורי. אז מישהו מפסיד.
ממש כמו פוקר, אם אתה יושב לשחק בשולחן ועדיין לא הבנת מי הפרייר, זה כנראה אתה.
אני אומנם משתדל לכתוב בשפה פשוטה מבלי להיכנס לאספקטים כלכליים. אבל מאחר וזה פורום של אנשי מקצוע אשמח לתגובות מקצועיות ודיון בנושא . וכמובן להרחיב את הסוגיות הכלכליות מאחרי הדברים
&nbsp

paretomc

New member
קצר ולעניין, ממליץ לקרוא

זה באמת כתוב בצורה פשוטה וברורה.
מה שחסר שם זה הסבר לאלה שאינם מבינים את ההבדל בין סוכן ליועץ.
&nbsp
אהבתי!

chenr7

New member
תודה! ובנוגע למה שאמרת

יש הרבה נושאם שניתן להרחיב בהם .
ההבדל בין קרנות הפנסיה לביטוח המנהלים הוא אקוטי למשל להבנה של הנושא.
( שוב לדעתי מי שיש לו ביטוח מנהלים מהזן החדש הוא פרייר גמור שכן אין מקדם מובטח לפנסיה אז מקבלים מעין קרן פנסיה ומשלמים הרבה יותר.
העבודה דרך סוכן או חברת ביטוח יש לה יתרונות וחסרונות . אני לא אוהב את השיימינג שנעשה לסוכני הביטוח הם המערעכונים הקורעים של "שוקה"
עדיין בניתוח כלכלי, גורם בשרשרת האספקה שאין לו תרומה למוצר הסופי כנראה מיותר. אבל שוב , יש לזה היבטים לכאן ולכאן
&nbsp

tomtom54

New member
תגיד יש איזה שיטה להוציא את

הכספים שהצטברו בחשבונות שלי. יש לי בערך 15-20 חשבונות שרובן קטנים אבל זה קשה מאוד להוציא את הכסף מהחשבונות הנ"ל. צריך אישור של המעסיקים השונים (שחלקם נסגרו, נעלמו או שפשוט לא מתחשק להם להגיב למכתביך). צריך אישורים ממס הכנסה ואם הבאת כבר אישור אז אחרי כמה חודשים חברת הביטוח תמצא בו פגם ותחזיר אותו אילך. איך אפשר להתגבר על הבעיות האלו?

chenr7

New member
תשובה

ראשית
הביטוח הפנסיוני נחלק ל 3 קבוצות .
1. פנסיות חדשות
2. פנסיות ותיקות
3. קופות הוניות .
לכן תשובה מדוייקת לשאלתך יכולה להינתן רק לאחר אינפורמציה נוספת על הקרנות שברשותך.
תשלח אלי בהודעה פרטית טלפון ואדבר איתך על הנושא .
בברכה ,

*בקרו בבלוג שלי http://calkali.blogspot.co.il/ *

tomtom54

New member
צריך לתקן אותך בקשר לפנסיות הישנות:

היו 2 סוגים של פנסיות ישנות:
1. פנסיה רגילה שבה העובד היה משלם 5% והמעסיק 13.3% מהשכר. העובד היה צובר 2% פנסיה בכל שנה. המכסימום שניתן לצבור הוא 35 שנות עבודה כלומר 70% פנסיה. מרבית כספי פיצויי הפיטורים היו חלק מהפנסיה. כלומר אם פוטרת (או התפטרת בנסיבות שמצדיקות קבלת פיצויים) היית יכול לקבל רק 28% מכספי הפיצויים.
2. פנסיה תקציבית: כאן המעסיק לא שילם כלום והעובד לא שילם כלום. למרות זאת העובד צבר 2% פנסיה בכל שנה. אם העובדפוטר (או התפטר בנסיבות שמצדיקות קבלת פיצויים) הוא קיבל 100% מכספי הפיצויים.

למעלה