הפנו אותי לשאול כאן

לִירון

New member
הפנו אותי לשאול כאן

מפורום שנת שירות... אז ככה, האם שירות לאומי זה בעצם כמו שנת שירות (רק יותר זמן) שאפשר לבחור איפה רוצים להתנדב או שמשבצים אותך איפה שהם רוצים? האם יש דרך לעשות שירות לאומי (בעצם משהו יותר דומה לשנתיים שנת שירות) במקום צבא, בלי להיות דתיה ובלי להמציא לעצמי בעיות נפשיות כדי להשתחרר מהצבא?

damtiela

New member
שלום וברוכה הבאה:

היתרון בשירות לאומי הוא שאת בוחרת את תחום העניין שלך, והולכת לראיון במקום שנראה לך (ונראה לרכזת שיתאים לך). המסגרת פתוחה יותר ממסגרת צבאית. שירות לאומי דומה מאוד לשנת שירות, פשוט מקומות ההתנדבות שונים (וההתנדבות היא לא דרך תנועת הנוער) אפשר להשתחרר נראה לי על סיבות דת/מצפון/נפש/בריאות. הפורום הוא לא המקום ליעץ איך להתחמק מגיוס. אם תסבירי למה את לא מעוניינת לשרת בצה"ל אולי יהיה יותר פשוט לכוון אותך. בכל מקרה - בהצלחה!

לִירון

New member
הסבר

זה בדיוק לא שאני לא מעוניינת לשרת בצהל, פשוט יש משהו מסויים (שנת שירות מסויימת) שאני אהנה ממנה הרבה יותר מצה"ל וגם אני מאמינה שזה יתאים לי יותר ואני אתרום בזה יותר. חשבתי לעשות את זה בתור שנת שירות ואז שירות צבאי אבל זה יגרר במשך המון זמן וממש לא בא לי, והייתי פשוט מעדיפה לעשות את זה (השנת שירות) שנתיים ולסיים עם זה.

Mיקי_

New member
כן ולא

א. את חייבת פטור מהצבא, זה לא משנה על מה, אם מטעמי דת/ מצפון / התאמה / נפש / בריאות. אבל פטור את צריכה... אם את חושבת שתוכלי להשיג את אחד מהפטורים הללו בלי להמציא לעצמך כפי שאמרת כל מיני סיבות. אזי יש טעם להסביר לך מהו ש"ל. שנות שירות הן דבר משתנה למדי, וכבוגרת שנת שירות, וכמי שמסיימת שירות לאומי, אני יכולה לומר לך שלא היה שום קשר בין מה שעשיתי בש"ש לבין מה שאני עושה עכשיו בש"ל. שירות לאומי, זה שירות אזרחי, שאכן את בוחרת באיזה מסגרת את נמצאת, אך לא יכולה לבחור מה לעשות, את מקבלת תפקיד מוגדר מראש וצריכה לבצע אותו. ואין את החופש שיש בש"ש. את גם יכולה לבחור בש"ל את אורך השירות שלך, שנה או שנתיים. יש שירות לאומי חילוני, ויש כמה אגודות שמטפלות בחילונים (ואחת בלבד שמטפלת בסרבני וסרבנית מצפון - והיא עמותת שלומית). אשמח להסביר לך יותר, אם מה שאמרתי עד כה נשמע לך מעניין ורלוונטי.

damtiela

New member
כנראה שזה שונה מעמותה לעמותה...

בשירות לאומי שאני עושה בחרתי בדיוק מה שאני עושה. אף אחד לא קבע לי. מוזר שאצלך זה היה שונה.

Mיקי_

New member
אני בחרתי את מקום השירות

אבל לא את תוכן התפקיד שאני מבצעת (כמובן שאני בחרתי את האירגון כאשר ידעתי לאיזה תפקיד מכוונים אותי). את תוכן התפקיד אין ביכולתי לבחור, ואם יש משהו שאני לא אוהבת, אבל נמצא בדרישות תפקיד שלי (ויש כאלה דברים) אני מחוייבת לעשות אותו, ולא יכולה לבחור שלא. זה כמו כל עבודה, שבא את נדרשת לעשות דברים,ולא בוחרת. בש"ש לעומת זאת אף אחד לא יכול לבוא אלייך בדרישות אלא את בוחרת את *תוכן* התפקיד שלך ואת גבולותיו.

damtiela

New member
ממממ.

בחרתי את המקום ואת התפקיד. ברגע שזה התאים ל2 הצדדים - סבבה. בראיון שאלתי מה בדיוק הולך להיות התפקיד שלי, ולפי זה החלטתי. הגדרת התפקיד השתנתה כמה פעמים מאז, אבל בהתייעצות איתי.

למעלה