הפנו אותי אליכם

הפנו אותי אליכם

(וותיקה בתפוז, ניק חדש, פעם ראשונה ששמעתי על המכה הזו ממש לפני כמה דקות מישי יקרה שלחה לי לינק) הבעיה היא כזו, וסליחה מראש על האורך והחפירות אני בכוונה אאריך קצת ע"מ שיהיה לכם כמה שיותר מידע.. נשואה כמה חודשים, עם וגיניסמוס, התחלתי לא מזמן טיפול בזה, יחד עם "שעורי בית"... בנתיים אני עם גלולות למרות הכמייה לילד. אחת הסיבות שאני לא מפסיקה את הגלולות וכאן אתן ניכנסות לתמונה.. שהמחזור שלי בלי הגלולות ממש ארוך 7-9 ימים, עם כאבי בטן מטורפים, הייתי מתעוררת בלילה מכאבים ואז כדור לא היה עוזר, הקאות, וכמה פעמים התעלפתי. 1. יכול להיות שיש קשר בין התופעות לוואי של המחזור לאי הצלחה בקיום יחסים? 2. יש באמת טיפול לכל התופעות לוואי האלה חוץ מלא לצאת מהבית בימים האלה- עד שיש התקף ואז הכל "בסדר"? 3. אשמח לקבל קצת מידע בנושא, טיפים ואם יש משהו מומחה באיזור המרכז אשמח לשמוע... תודה רבה, ועוד בטח אהיה כאן עוד הרבה...

פז08

New member
ברוכה הבאה. אכן יש הטוענים שיש קשר

בין בעיות ביחסי מין לבין אנדומטריוזיס. במרכז לטיפול באנדומטריוזיס בתל השומר יש גם בעין היתר ייעוץ של סקסולוגית, שהיא אגב מאוד מומלצת. רופאים מומחים לאנדומטריוזיס באזור המרכז- יש כמה. תלוי איזה קופה את. בכללית יש את ד"ר רון שינמן שהוא לדעתי מעולה. ממליצה בחום. מקבל במרכז לבריאות האישה בכפר סבא. במכבי יש את ד"ר זולטי. בנות כתבו כאן שמקבל ברעננה ורמת גן. ויש כמובן את המרכז לאנדומריוזיס בתל השומר- ניתן להגיע לשם עם התחייבות מהקופה (קבלת התחייבות, זה כבר סיפור אחר... שוב, תלוי איזו קופה את וגם איזה מחוז. יש מקרים שקל יותר להשיג ויש מקרים שקשה יותר...). בכל מקרה ניתן לפנות עם ביצוע אולטראסאונד על ידי רופא הנשים שלך בקופה, ולשלם להם בסביבות 100 שקל ולהבדק גם ללא התחייבות. מבחינת רופאים, יושבים שם ד"ר סוריאנו וד"ר שינמן. כמובן יש גם את המגזר הפרטי, אבל אני מציעה שתבדקי קודם בציבורי לפני שאת מוציאה כספים מכיסך הפרטי.... לגבי טיפים- אם יש לך שאלות ספציפיות, אשמח לענות...... בהצלחה!!

תודה

אני גרה ב"דרום המרכז". לכיון נס-ציונה. אז כל מה שבאיזור גדרה וצפונה הולך (גדרה, רחובות, נס ציונה, ראשון לציון, חולון, בת ים, תל אביב, בני ברק, גבעתיים, פתח תקווה) אנחנו ניידים וככה שאם יש מישהו ממולץ ניסע גם אליו (אני כרגע מטופלת אצל מישהי שמקבלת בעיקר בירושלים) אני בקופ"ח כללית...

galim29

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

מה שאת כותבת בהחלט לא זר לנו. כאבים ביחסי מין הוא חלק מהסימפטומים של אנדומטריוזיס, כנ"ל כאבי מחזור מטורפים ומחזור ארוך וקשה. מה עושים? מתחילים בתהליך אבחון. קודם כל, יש אצלינו בשאלות נבחרות (סרגל כלים כחול למעלה) שאלון שאת יכולה לעבור עליו עם סימפטומים של אנדומטריוזיס. במידה ואכן זה הכיוון, לקבוע תור למרכז לאנדומטריוזיס (תל השומר הכי קרוב לאייך כי השני נמצא בבית חולים כרמל בחיפה). משיגה טופס 17 מהקופה (לבקש מהגניקולוג שייתן מכתב עם בקשה להגיע למרכז בשיבא), קובעת כבר עכשיו תור (כי זה לא מהיום למחר) ומגיעה למרכז. ומשם? צעד צעד. הטיפול לאנדומטריוזיס זה דיכוי (לא לקבל מחזור) והאבחון מתבצע ע"י לפרסקופיה אבחנתית ובמידה ונמצא אנדו' הופכת לניתוחית (הרדמה מלאה כמובן, בה מאתרים איפה האנדו' נמצא בדיוק וצורבים (ציסוטות אנדומטריומות)/כורתים (מוקדי אנדו')/מפרידים הידבקויות). ואחר כך שומרים על הדיכוי. כשעולה נושא היריון על הפרק, כדאי להיוועץ ברופא פריון שמבין באנדומטריוזיס ולא מתעלם מהמחלה, מאחר וזו מחלה כרונית, שמשליכה לא רק על נושא הפיריון וצריך לעקוב ולטפל בה כל הזמן (לפחות עד גיל הבלות). בהצלחה.... אנחנו כאן

רגע רגע הבהלת אותי

אם הבנתי נכון, ובבקשה תגידי שלא הבנתי אותך נכון.. שכל פעם שארצה הליכנס להריון אצטרך לעבור אצל רופא פיריון ולא אזכה לתהליך הטבעי שהקב"ה טבע בנו??

galim29

New member
ייתכן, אם מדובר באנדומטריוזיס

בכל מקרה, נשים עם אנדומטריוזיס לא יכולות לקבל אין סוף מחזורים כי זה מזיק להן ובין 30-50% מנשים עם אנדומטריוזיס סובלות מבעיות פוריות. אבל, יש גם נשים שנכנסו להריון בצורה טבעית, בכל מקרה תצטרכי לדבר על זה עם רופא האנדו' שתגיעי אליו, כי לצערי הרב, אין לאישה עם אנדו' את המותרות לנסות בלי סוף להיכנס להריון ובלי פיקוח על המחזורים. זה לא אומר שלא תוכלי להיכנס טבעי, אבל חושב שתדעי שיש סבירות גם למצב אחר. אבל למה את הולכת רחוק? קודם כל תאבחני שמדובר באנדומטריוזיס, הרי עדיין לא יודעים במה מדובר.

מסכימה עם גלים

ורוצה לעודד שיש בנות ואני מכירה לא מעט שיש להן אנדו והרו באופן טבעי...וכמו שאני תמיד אומרת הכל יכול להיות באנדו.....אז ללכת לרופא שמבין ולקבל יעוץ...

למעלה