הפנוזה

רגישה1855

New member
הפנוזה

מישהו פעם עבר הפנוזה? יכול לספר לי על החוויה הזו? אני רוצה לשקול את דרך הטיפול הזו אבל עם זאת גם חוששת מאוד חג שמח

גרא.

New member
רגישה1855,אני עצמי במסגרת לימודי היפנוזה אצל

פרופ מוריס קליינהוז,חוויתי לא מעט מצבי טרנס היפנוטיים,ביניהם עבודה על ביטויים רגשיים לרגשות המאפשרים תובנה רגשית מטהרת, דרך החייאת מחודשת של רגשות הקשורה להתנסות טראומטית שנמצאת במודע/לא מודע ,חווייה שלא באה לידי ביטוי רגשי כיוון שהודחקה על ידי תהליכי בקרה אינטלקטואליים או על ידי מנגנוני הגנה של הדחקה.בפועל עברתי תהליכים של רגרסיה (נסיגה) שאפשרו מה שמכונה "אבריאקציה",כלומרהחייאה מחודשת של חווייה הקשורה בהתנסות טראומטית שנמצא במודע או בלא מודע ואשר בא לידי ביטוי רגשי מלא, עקב הדחקה של מנגנוני בקרה אינטלטואליים או הדחקה.לא חששתי מכניסה למצב של טרנס היפנוטי,גם משום שסמכתי על המדריך שלי, אבל גם משום שלמדתי,ואת זה לומדים בתחילת הטיפול,כיצד אני יכול להפסיק ולצאת מהמצב ההיפנוטי באם אני מרגיש שהוא מסכן אותי. זה מצב המכונה "צופה משתתף",דהיינו אני גם בתוך התהליך אבל גם למעשה צופה בו מהצד.מנגנון בטחון נוסף בפני כניסה לא מבוקרת למצב היפנוטי,הוא המחוייבות של המטפל לבדוק בתהליך דיאגנוסטי מוקדם כמה פרמטרים.האם המטופל הוא בעל אישיות גבולית,פר-פסיכוטי או סובל מדיכאון אנדוגני (מגורמים פנימיים),מצבים שאסורים בכניסה לטרנס היפנוטי,ולא נרחיב מדוע.כמו כן המהפנט בודק תחילה אם המטופל מסוגל בכלל להכנס למצב של טרנס היפנוטי.וזה מאחר וכעשרה אחוז מהאוכלוסייה לא מסוגל לכך,בדרך כלל עקב בעיות של חשש מאובדן שליטה עצמית.אישית,חייב לומר שההתנסות שלי במצבים היפנוטיים היתה חווייה מעשירה,לאו דווקא חיובית אם וכאשר התמקדתי בטיפול בטראומות עבר,כאשר מבחינתי גיליתי עולם חדש של חוויות שאי אפשר להגיע אליהן בדרכים המקובלות.על פניו,אם הנושא הזה מעניין אותך,כדאי לבדוק אם מהפנט מוסמך,את האפשרויות שלך להתנסות בזה.באם זה אפשרי כמובן עבורך.

רגישה1855

New member
גרא תודה רבה!!../images/Emo51.gif

תשובתך המורחבת והמעמיקה עזרה לי מאוד ונתנה לי עוד ידע והיבט וחוויותי של השיטה הזו תודה :) חג שמח

למעלה