הפלשתיין פוסט

הפלשתיין פוסט

לפני ימים מועטים חיפשה חוה 3 את האתר של הפלשתיין פוסט וארנון במהירות העביר את הקישור. והנה מצאתי ידיעה על שני בני דודיו של אבי ... האחד דוד יוסט, שנשדד בחנותו בת"א בתאריך מעניין 11.9.1935 והידיעה השניה על רות יוסט מוזיקאית שהופיעה בקונצרטים רבים חודשים ספורים לפני הקמת המדינה. כמובן שכל הידיעות הללו - כלל לא היו ידועים לאבי ולאחיו. ו...גם לנכדיהם התל אביבים של דוד ורות. תודה רבה לחוה 3 ולארנון. האתר שווה הצצה ועיון! לאה

והנה הכתבה על רות יוסט

וסליחה - רות הייתה רקדנית. המופע היה קונצרט קלאסי וריקודים. נערך בגימנסיה רחביה ב 25.2.1948 ושוב תודה לחוה ולארנון, שבת שלום, לאה

רגע, אני רוצה להבין משהו

האם זוהי הפעם הראשונה שאת נתקלת באתר, אחרי כל השנים שלך בפורום
אם כן - אז מגיעה לך נזיפה...
ארנון

הנה תבין משהוא...

את העיתון קראתי לפני ולפנים....גם לענייני של מחקר אחר. מעלם לא חשבתי שאנצלו לענייני המשפחה. הוא מקור נפלא להבין תקופה וכמו חוה 3 לא מצאתי את הקישור... כמה נעים שמנהלנו תמיד בא ברגע הנכון לעזרתנו! תודה רבה! לאה

עמי60

New member
בעמוד האחורי של העיתון עמ' 8

כמדומני , מופיעות רשימות האוניות העוגנות בנמלי חיפה ויפו ,שם מצאתי את האוניה שאיתה הגיע אבי לארץ בשנת 1935 .

segev018

New member
מה, ישבת וקראת את כל העיתון???

לא ראיתי מפתוח, אז באמת - לפי מה הגעת?

חוה3

Member
אני שמחה לשמוע שיש לך תגליות

טוב ששאלתי על האתר
. אני פשוט כרגע מגששת באפילה ללא כל המועדפים שיש לי, כי ההרד דיסק קרס ואני לא רוצה להעלות את כל הגיבויים למחשב הנייד. בהצלחה במציאת עוד תגליות
אני דרך אגב, מצאתי את סיפור הגרוש של יהודי פראונקירכן בבורגנלנד אוסטריה בעקבות ה"אנשלוס".

yaelag

New member
איזה יופי על המציאות

באיזו תקופה פעל העיתון? ואיך מחפשים באתר? האם תכולו לתת את הקישור שנית?

עמי60

New member
בקישור המצורף תוכלי להיכנס לעיתון

http://jic.tau.ac.il/jewishPapers.htm

למעלה