הפליה? מדוע לא מפרסמים?

הפליה? מדוע לא מפרסמים?

יצא ספר של ח"כ רפי סויסה. עותקים נשלחו לכל העיתונים, ואיש לא מצא לנכון לכתוב עליו כמה מילים. - האם זו אפליה בגלל שהכותב ממוצא מרוקאי? הספר אגב מאוד מעניין , רגיש, משקף, סנסציוני, חושפני, בקיצור ראוי לתשומת לב. אז תסבירו לי למה, אף-על-פי שהבן אדם פעיל ציבור וכיום ראש מועצ מזכרת בתיה - לא נכתב דבר והספר זכה להתעלמות כל-כך מוחלטת של העיתונות?

האם את עושה את יחסי הציבור לאיש?

אם כן, אני יכולה להבין את הבעיה, אבל אם לא.. את באמת חושבת שרפי סויסה מעניין מישהו? אז מה אם הוא ראש מועצת מזכרת בתיה? את מי זה מעניין? מילא, היה ראש עיריית ירושלים, ת"א, עיר חשובה.. וגם זה בספק רב מאוד, אבל מה מזכרת בתיה עשתה בשביל מדינה חוץ מלככב ב"שירת הסירנה" ולארח שרים בחגיגות המימונה? מה כבר סנסציוני בחיים שלו? אז הוא לחץ יד לדוד לוי, למה אני לא יכולה לחיות בשקט בלי לדעת את הפרטים עליו?

anat30g

New member
כתבת פרופיל

האיש יכול להיות אדם מקסים, אינטיליגנטי, חכם ואולי אפילו בעל סיפור חיים מאוד מעניין - אבל על מנת שמישהו ידע מיהו (וסביר להניח שרוב האוכלוסיה לא שמעה עליו) צריך להתחיל מלמטה - בכתבות פשוטות לעיתונים, כתבת פרופיל אחת והשם שלו היה מצלצל מוכר... לפני שקופצים לראש הפרמידה בפרסום ספרי ביוגרפיה וזיכרונות - כדאי לבדוק האם מי מהעיתונים מוכן לפרסם על האיש כתבת פרופיל - אם הוא מספיק מעניין בשביל עיתון (שמחר עוטפים איתו את הדג) - אז מתחילים לחשוב על ספר...

oren*

New member
מצטער, את תקציב הספרים לחודש

זה הוצאתי על ספרו הביוגרפי של דודו טופז
. הוא אמנם לא היה ראש מועצת מזכרת בתיה, אבל הסנסציות והחשיפות שלו קצת יותר מעניינות (לטעמי). בחיי, אם בעידן של אינטרנט אין לאנשים מושג מי זה ח"כ רפי סוויסה, מה כבר יכול להיות מעניין בספר שלו?

קודם כול מדובר בעיקרון, חוץ מזה

בואו נתייחס אל העניין מכמה כיוונים: 1. איכות ספרותית 2. עניין לציבור 3.אפליה תקשורתית. כספר מדובר בז´אנר מסוים. מותר לאהוב אותו, למות עליו או לא לסבול אותו. על כך אין לי מחלוקת. רק הייתי מוסיפה שהספר מרתק כי יש בו התמודדות ומאבק של אדם קטן עד התקדמותו לצמרת ונפילות רבות. תוסיפו לזה את העניין שכשהיה ח"כ ונציב בתי הסוהר, בנו נכלא בכלא בפריז על אחזקת סמים - ועכשיו תחשבו על כל מה שנאלץ להתמודד איתו - והוא כותב על כך ברגש רב בספרו. אבל זה צד אחד של הנושא. באשר לעניין הציבור, מדוע לצאת מנקודת הנחה כי אין עניין לציבור? הבן אדם מכהן כיום בתפקיד ציבורי, כיהן בעבר בתפקידים ציבוריים - נציב בתי הסוהר וחבר כנסת, והוא חושף סיפורים מתקופת העלייה בשנות ה-50 , מה קורה מאחורי הקלעים של חברי הכנסת ופעילי הציבור וכו´. עכשיו נעבור לנקודה הבאה, אפיה תקשורתית. חברה, יש כאן התנשאות עדתית. הבן אדם מ ר ו ק א י - איש שוליים? למה לכתוב עליו? לא מגיע לו, סתם עוד שחור שמנסה להתקדם בחיים. לא כן? תהיו כנים רגע. לדעתי זה לא פר.

עד כמה שידוע לי, גם מאיר שטרית

מרוקאי וכשיצא הספר שלו הוא זכה לכתבת פרופיל מקיפה. אפילו יותר מאחת. עם כל הכבוד למה שתארת, אני לא מצאתי בדברים משהו שיעניין אותי לקרוא. את מדברת על איכות ספרותית. אני משוכנעת שלא מדובר ב"קופסה שחורה 2". את מדברת על עניין לציבור. אולי פשוט תגידי לנו מה תפקידך בכוח כדי שנדע איך להתייחס לדברים. על האפליה, עניתי לך כבר.

למעלה