הפלות

הפלות

שלום לכולכם. אני חושב שחלק חשוב מאוד בשביל אמן לחימה טוב זה הפלות ועבודת קרקע. מאז שהתחלתי ללמוד אמנויות לחימה תמיד רציתי לדעת איך עושים תרגיל מסוים ואף אחד לא יכול היה להסביר לי :( יש תרגיל מסוים שתופסים את היריב ומפילים אותו דבר הגב (ניסוח על הפנים - אני יודע). אם תוכלו להגיד לי את שם התרגיל, או להראות לי איך עושים אותו (או לפחות להסביר) אני מאוד מאוד אשמח. ועוד שאלה, אני מאוד מעוניין ללמוד עבודת קרקע או לפחות הפלות בסיסיות, אבל אין באפשרותי להירשם לחוג ג'ודו או ג'וגיטסו (בקושי מצליחים לשלם על הקראטה). אשמח אם תמליצו לי על ספר או אולי על קלטת וידאו או משהו שמלמדים הפלות בסיסיות והעבודת קרקע. תודה רבה על זה שהקדשתם זמן לקריאת ההודעה ואם תגיבו אז גם לזה שהגבתם. לב.

../images/Emo26.gifוידאו של טכניקות ג'ודו

הנה עמוד של קישורים לטכניקות ג'ודו, בכללם עמוד שמוקדש להטלות (לחיצה על כל ציור תציג לך את ההטלה בוידאו). חוץ מהאתר הזה יש עוד המוני אתרים בנושא, ואם אתה מעוניין בסרטי הדרכה, אז יש מלא כאלה בתוכנות שיתוף הקבצים כמו אימיול.
רק דבר אחד לי אליך: הטלות ועבודת קרקע דורשים בן זוג לאימונים. לא תלמד כלום אם תנסה לעשות את זה באויר לבד (כמו קטה של קרטה לצורך העניין). העניין הוא שזה מאוד מאוד (מאוד!) מסוכן לתרגל הטלות ללא הדרכה והשגחה של מדריך מהתחום. זה מסוכן לזה שמטיל (עומסים על הגב) ולזה שמוטל (התרסקויות למינהן, ואם המטיל מאבד שיווי משקל ונופל על המוטל, הנזק מוכפל). עדיף שתתמקד באימונים שלך, ואת התחום הזה תשאיר לזמן בו תוכל ללמוד אותו באופן מסודר עם מורה.

למעלה