הפלות

• פותח הנושא avi19
  • פורסם בתאריך

conatus

New member
בחירה אישית של כל אחד ואחת !

בהערכה גסה ישנן כ - 100,000 סיבות שבגללן בני אדם ירצו להפיל עובר. דוגמה ללמה כן - אם ידוע מראש שלעובר אין כל סיכוי לקיים את עצמו אלא ייפול בוודאות למעמסה על הוריו,משפחתו והמדינה בה הוא חי. הרי במצב כזה גם ממנו ייחסך סבל רב.

ספינור

New member
זכות האשה על גופה

היא זו שצרכה לעבור את ההריון בגופה היא. יש לה ריבונות מלאה על גופה. מה שהיא מחליטה זה מה שיהיה. זו דעתי

avi19

New member
אבל

היא בעצם ידעה את הסיכון לפני שנכנסה להריון לכן ההריון הופך למעין בחירה שלה. והאם העובר הוא בכלל חלק מגופה, מי אמר שאין לו ריבונות משל עצמו?

ספינור

New member
דעתי

גם אם אישה בחרה במודע להיכנס להריון ואחר כך חזרה בה, זו זכותה. אולי לעובר יש ריבונות משל עצמו אבל הריבונות שלו, זה על חשבון הריבונות של האישה על גופה. זו דעתי הפרטית בלבד

שבילים

New member
אכן, זאת בחירה אישית

אם כי, קשה לי לענות על השאלה הזאת כל עוד (למזלי) לא התנסיתי ולא הייתי צריכה להתחבט בשאלה הזאת בחיים.

yulki

New member
דעתי...

אני לא יודעת אם תבינו את זה כמו שאני רוצה אבל אני חושבת שאם מישהי נכנסה להריון שהוא לא רצוי מבחינתה, ואני מתכוונת לזה שהיא לא רוצה אותו, לא שהוא יהיה לקוי, אז כדאי שהיא תעשה הפלה כי א´. למה שהתינוק ייצא לעולם והוא לא יהיה אהוב על ידי אמא שלו ואולי היא תמסור אותו לאימוץ ולא יהיו לו מאמצים ואז הוא פשוט יהיה עוד ילד במערכת. ב. למה להביא בכלל ילד למציאות הנוכחית של העולם שלנו? עדיף לחסוך את זה ממנו.... חוץ מכל זה, יש גם את העניין שכל אחד אחראי לגופו שלו ויעשה איתו מה שהוא רוצה.... לי אין שום דבר נגד הפלות ואני חושבת שמי שרוצה להפיל שזה שיקול שלה ושלה בלבד גל

I D O

New member
זה קשה

זה קשה, יש משיכה גדולה להיות "פוליטקלי קורקט" ולהגיד את כל מה שאמרו בתגובות האחרות, אבל יש גם צד שני עם טיעונים מאוג תקפים. פוטנציאל לחיים זה אומנם לא חיים, אבל זה יותר חיים מלא-כלום. גם עובר פגום הוא לא סיבה אוטומאטית לגיטימית להפלה חירשותו של בטהובן היתה מום מולד ויתכן שהיום הוא לא היה נולד (גם חרוז) סטיבן הוקינג לא היה איתנו ועוד רבים אחרים וכל זה כשמדובר על אנשים ספציפים, יש לזכור ששרידת כל מין תלויה בהסתגלות למציאות משתנה, הסתגלות זו אמנם באה ליידי ביטוי גם בהתנהגות אבל גם באבולוציה פיזית הנובעת נטו ממוטציות גנטיות, האם הפלות לא מקפיאות את המין האנושי במקומו ומביאות עקב כך להכחדתו?!

shabaz

New member
נניח שהאישה רצתה ילד

ואחרי 6 חודשים היא התחרטה. אז מותר לה לעשות הפלה? מבחינה פיזית, העובר הוא כבר ילד, אז לכן זה נחשב לרצח. אם זה בשבועות הראשונים, אז רוב האנשים מסכימים שמותר. אבל מה אם הוא כבר ילד??? אתם חושבים שמותר לעשות הפלה?

למעלה