הפלות חוזרות

רק על עצמי ידעתי לספר....

אני באופן אישי מאמינה שלגיל האישה יש משמעות לגישה הטיפולית.
אני קוראת פה המון בפורום שפשוט צריך להגריל בייצית תקינה וחשוב לסייג את הדברים לגיל שבו איכות הבייציות יורדת.
הסיפור שלי הוא בגיל צעיר ולכן החלטתי ללכת על טיפול תרופתי רחב היקף.
אחרי 3 הריונות (ולידות) תקינים חוויתי 4 הפלות (שבוע 15, שבוע 8, שבוע 21 עם עובר קטן יותר ושבוע 11)
בדקנו כל מה שאפשר (כל הבדיקות הידועות הקשורות להורמונים, בלוטת התריס, נוגדנים לבלוטת התריס, קרישיות, היסטרוסקופיה... וגם למשל- צליאק, בדיקה שקשרה למחלה שמגיעה מחתולים, בדיקה לחיידק הליקובקטור בקיבה, בדיקת כרוס-מאטש המדוברת של פרופ' כארפ, קריוטיפ לי ולבעלי. את העובר מההפלה הרביעית שלחנו לקריוטיפ ומשיצא תקין גם לצ'יפ גנטי)
בהריון 6-הפלה 3 טופלתי בקארטיה ובנרות אוטרוגסטן עד שבוע 12. גילינו בשבוע 21 שאין דופק. העובר היה בגודל של שבוע 17.
בהריון 7-הפלה 4 טופלתי אצל פרופ כארפ בפרגניל וסטרואידים במינון נמוך. נגמר בשבוע 11.
בהריון 8, שממנו נולדה בתי לפני כשלושה שבועות החלטתי ללכת על כל הקופה. שוב- בגלל גילי הצעיר והעובדה שהעובר האחרון היה תקין גנטית, לפחות ברזולוציה של ציפ גנטי. (כמעט על כל הקופה, מלבד הטיפול של פרופ כארפ באימונוגלובולינים, הוא ממליץ עליו אחרי 5 הפלות וגם הבדיקה שקשורה יצאה אצלנו תקינה)
עשיתי מעקב זקיקים כדי לקבל חיזוק להריון משלב ההשתרשות. הייתי עם קארטיה כמה חודשים ובביוץ התחלתי קרינון, אנדומטרין, דופסטון, אסטרופם וזריקות פרגניל. כשלא היתה בטא הפסקתי את ההורמונים עד הפעם הבאה.
כשהגיע ההריון המיוחל המינונים הועלו והתחלתי גם קלקסן 60, סטרואידים- פרדניזון 30 ובהמשך 40.... באמצע ההריון המינון הורד בהדרגה עד ל 7.5 שקיבלתי עד ללידה.
זריקות פרגניל המשכתי עד שבוע 18
הורמונים הורדו בשלבים שונים
קיבלתי גם אנטיביוטיקה לאורך ככככללללל ההריון ועוד 2 תרופות שקשורות למערכת חיסונית
קוקטיל משוגע. ויש לנו תינוקת. להגיד שזה מה שעזר.....? לא אומרת. אולי. אף אחד לא יכול לדעת........ אבל אני רציתי לדעת שעשיתי את המקסימום באם אצטרך לקבל החלטה על הפסקת הניסיונות.....

מייחלת לכולן את הטוב ביותר וכוחות להתמודדות בדרך, וכוחות על אם סוף המירוץ אינו כי נולד תינוק... הייתי שם עד לפני רגע במשך חמש שנים ארוכות ומלאות תהיות

sharonbr2

New member
וואו! באמת קוקטלים משוגעים...

מי הרופא שנתן לך את כל זה?
לי נתנו בשלב זה קלקסן 60 ואנדומטרין.

אמאלוסי

New member
תגובה למודים ומבקשים1

יקרה, אני כל כך שמחה שנולדה לך תינוקות ! חשבתי עליך הרבה :) מזל טוב ענק !

תודה תודה

משמח ומרגש לשמוע שחושבים עלי....
אכן, עברנו מסע ארוך ומייגע עם רגעי עצב לא מעטים
ותהום פעורה
וייאוש ותקווה
וכמה שהשחור היה עמוק, כך האושר הגדול שמציף כעת

איזה מסע!

שמחה כל כך שזכיתם בתינוקת קשת!
אשמח מאד גם לדעת מי הרופא/ים ששלחו אותך לכל הבירורים ושטיפלו בך.
אני אחרי הריון ראשון תקין שלאחריו 3 הפלות בשלבים שונים, שני העוברים האחרונים היו עם צ'יפ גנטי תקין (האובדן הראשון לא נבדק). כך שכנראה יש בעיה אצלי, שלא ברור לי לגמרי מה היא, וזה לא עניין של "להגריל" ביצית וזרע תקינים. עשיתי את רוב הבדיקות שציינת, אבל על חלקן מעולם לא שמעתי. אני מודאגת ומיואשת

הרבה תודה!
&nbsp

אמאלוסי

New member
לשרון - אספר על עצמי

הי, שרון !
משתתפת בצערך על האובדנים הרבים. 4 ברצף זה נורא...
אני אספר על עצמי. בגיל 35 + היו לי שני ילדים ואחריהם - 3 הפלות תוך שנה. עשיתי כל הבדיקות בטבע חוץ מ cross match של כארפ שלא האמנתי בה.
רופא מטפל שלי היה בטוח שאני צריכה להמשיך ולהכנס להריון. לי זה לא נשמע הגיוני. הלכתי לזיידמן שהיה מקסים ואבהי והכל, אבל גם לא קלט לדעתי את הבעיה. ואז בהמלצה הגעתי למלאך שלי - פרופ ירון רבינוביץ משיבא. הוא ישב איתנו שעה, עלה על הבעיה, עשה לי IVF. בהריון קיבלתי נרות פרוגסטרון, זריקות פרוגסטרון וקלקסן. אני מאוד ממליצה עליו כמובן. אבל אני בטוחה שיש עוד רופאים טובים. צריך רק לפקוח עיניים ולראות - האם רופא רואה אותך, חושב מחוץ לקופסא ?

sharonbr2

New member
לצערי לא

אני מתכננת לעבור רופא... הוא לא ככ מתייחס להפלןת ורק רוצא לעבור להריון הבא... בלי נסיון למנוע את ההפלה הבאה. אני מתכננת לקחת קלקסן בכל מקרה למרות התנגדותו. שמעתי טובות על רבינוביץ! לא ידעתי שהוא עושה ivf.

אמאלוסי

New member
ממשיכה

בטח, הוא עושה IVF , באסותא, עם השתתפות של כללית. ויש לו ידיים כל כך טובות. נגיד, צילום רחם אצלו בכלל לא כאב לי.
הבעיה אצלנו הייתה באיכות הזרע. בעלי עבר הקרנות בגיל צעיר (בין ילד ראשון לשני). אז הוא גם הקפיא זרע, כי היינו בטוחים שאחרי הקרנות לא יהיה זרע בכלל. ואז הגיע ילד שני - טבעי. ודי שכחנו שיכולה להיות בעיה בזה.
ואז הגיעו 3 הפלות, בדיקת זרע הייתה גרועה גם רגילה וגם במעבדת ברטוב. אבל רופא מטפל שלי אמר - אם יש הריונות, אז זרע בסדר. לא רצה לשמוע על להפשיר זרע ולעשות טיפול. אותו דבר זיידמן. וכשהיינו אצל רבינוביץ, הוא ישר אמר שהפלות הן כנראה בגלל זרע פגום. (בלי שהספקתי להגיד לו שאני חושדת בזה)
תכלס, אצלנו בעיה היא יחסית יחודית. אבל ראיתי מול העיניים שלי - רופא חושב. ממש עוצר וחושב. וגם אחר כך, כשהיו כל מיני צמתים בהריון - לתת קלקסן או לא, לתפור צוואר הרחם או לא, כשהיה דימום בהריון - הוא חשב ! וגם (שמאוד חשוב בעיני) התיעץ עם קולגות.

sharonbr2

New member
תודה על השיתוף

אני מתלבטת בין זיידמן, רבינוביץ או לסינג (שליווה אותי ב2 הריונות)...

למעלה