הפלות חוזרות

sharonbr2

New member
הפלות חוזרות

אציהיי בנות....
אשמח לעצה כי אני אובדת עיצות.... עברתי כבר 7 הפלות. ויש לי גם 2 ילדים מקסימים מהריונות תקינים וטבעים. 4 הפלות אחרונות היו רצופות ובשנה וחצי האחרונות.... שבוע 5 פעמיים, שבוע 7, שבוע 11. הרופא המטפל שלי לא מוכן לשמוע על טיפול מונע כמו קלקסן ואנדומטרין בעיקר כי כבר ילדתי בעבר... אני כבר מתה מפחד לחוות עוד אובדן... הלכתי לקופרמינץ והוא נתן לי קלקסן ואנדומטרין אך הרופא המטפל עדיין חושב שלא...

אציין שאני כבר בטיפולים וגם הזרעה אחרונה ההריון נפל... אני בת 39 ובלחץ נוראי!!! מה אתן ממליצות לי לעשות? לאן לפנות??? לחפש רופא חדש? לקחת את הקלקסן למרות שהרופא המטפל לא ממליץ?? אשמח לכל תובנה איך להמשיך מפה.

שירהד1

Member
מנהל
אתייחס מחר

גלי377

New member
ואהוו הסיפור שלך בול כמו אצלי.. 3 הפלות ויש ילד מהריון תקין

לא מוכן לתת לי קלסקסן אמר שלא קשור (למרות שיצא שיש לי פקטור 5) נתן טיפול מונע כמו זריקות פרנגיל וכדורי דופסטון לחיזוק הרחם וגם זה לא החזיק היה כימי האחרון, לא יודעת כבר למי להאמין, תפני למרכז להפלות חוזרות יש לי גם תור לשם בבלינסון שם יתנו לך מענה יותר מקיף ובירורים - תבקשי הפניה מרופא הנשים

והמון בהצלחה יהיה בסדר:)

sharonbr2

New member
עשיתי את כל הבירורים האפשריים!!!

היסטרו, קרישה, זיהומים, גנטיקה... לא יודעת כבר עם מי להתייעץ... הלכתי לכארפ (לא התרשמתי, הפנה לבדיקות הזויות). קופרמינץ היה נחרץ... לגבי קלקסן והרופא לי נחרץ לגבי לא קלקסן!!!

שרון, יש פה כמה עם סיפורים מאד דומים

ראשית- ליבי איתך, שבע הפלות זאת חוויה נוראית. שבע פעמים תקוות שמתנפצות ועל כך מתווספת תחושת חוסר האונים והחשש מהפעם הבאה.
שנית - אני אחת מאלו עם סיפור דומה. כשהייתי סביב גיל 30 היו לי שני הריונות ספונטנים ותקינים שהסתיימו במועדם בלידה רגילה. ואז כמוך, בסביבות גיל 39 כשניסינו שוב, הגיעו ההפלות. אני לא חוויתי כ"כ הרבה הפלות , "רק" שתיים, אחת בשבוע 14 והשניה בשבוע 9.
האם עשית בירור של קרישיות יתר מבחינת נוגדנים - (אנטי פוספוליפידים וANA)? עליה ברמת הנוגדנים עם השנים שעברו יכולה אולי להיות סיבה לכך שבעבר היו הריונות תקינים ועכשיו יש הפלות. לי לא היו נוגדנים ולכן אני חושבת שהסיבה אצלי היא פשוט הגיל המבוגר יותר.
עם זאת, בהריון שהיה לי אחרי שתי ההפלות וכן הצליח , בחרתי ללכת לרופא שידעתי שעובד עם קופרמינץ ולכן היה לי ברור שימליץ על קלקסן. ואכן לקחתי קלקסן לאורך כל ההריון. אין לי דרך לדעת אם זה מה שעזר אבל מבחינה ריגשית זה נתן לי את ההרגשה שניסיתי הכל וההרגשה הזאת היתה חשובה לי . ההריון שהצליח היה מאד קשה עבורי מבחינה ריגשית אז לפחות החזית הזאת נחסכה לי וגם לזה יש ערך בעיניי.

אליהו רימון, מנהל המרפאה להריון בסיכון גבוה באיכילוב

כלומר עובד תחת קופרמינץ ובהשראתו. אני מבוטחת של מאוחדת והוא מקבל דרך הקופה.

אני הייתי מנסה

באופן אישי בהריון האחרון לקחתי קלקסן במינון נמוך בהמלצת כמה רופאים, ולא הלכתי לקופרמינץ בידיעה שימליץ לי על מינון גבוה, ושזה יבלבל אותי (אצלי יש אינדיקציה לקחת). בדיעבד אני מתחרטת על זה, שכן ההריון הפסיק (שבוע 15) ובהריון הבא, אם יהיה, כבר המליצו לי על המינון הגבוה. לדעתי אין לך מה להפסיד ואני לא חובבת תרופות בכלל.. אבל אם נכנסים שוב לסרט הזה אז לדעתי לנסות הכל.

שירהד1

Member
מנהל
משתתפת בצערך על אובדני ההריון

כבוגרת 7 הפלות בעצמי ( 6 מתוכן ברצף), מי כמוני מבינה את העצב, הכאב, התסכול והיאוש. הכי מבינה בעולם, כי חוויתי זאת על בשרי ונפשי.
בגלל שמדובר באובדני הריון מרובים, כדי לתת עצה נכונה וחכמה, יש צורך בתשאול הרבה יותר מעמיק. תאמיני לי שבזמנו עשיתי עבודת חקר בעניין, כך שיש לי הרבה תובנות.
בעבר- הייתי עושה את התשאול בפורום. כיום- תשאולים ארוכים ומעמיקים כאלו אני עושה טלפונית או בפגישה, אם האישה מעוניינת בכך. זה מורכב לי מדי להבין את הדברים לעומקם דרך הפורום.
את מוזמנת לכתוב לי מסר, ומשם נמשיך.

מקווה מאוד שאת ואתם מקבלים תמיכה מהסביבה ואולי גם תמיכה מקצועית, לפי הצורך, כי המסע הזה של תקווה ויאוש לסירוגין, בלי לדעת האם בסופו של דבר נזכה לתינוק/ת- הוא ממש ממש קשה.

שירה.

שירה דוד

ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה לנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

שירהד1

Member
מנהל
לא, ממש לא קיבלתי קלקסן-

שירה דוד

כי לא היתה לי בעיה של קרישיות יתר.
הרופא והרופאה שלי לא האמינו בזה, וגם אני לא.
אם יש בעיה רפואית- מטפלים.
אם אין- אז לא מכניסים לגוף חומרים שהוא לא זקוק להם. קלקסן הוא לא מים. הוא מדלל דם. זה לא עניין של מה בכך.
במקרים כמו שלי- אפשר היה לתת קלקסן במינונים אמפיריים (כלומר- נמוכים ולא טיפוליים), אבל שוב- הרופא והרופאה שלי לא היו בעד, וגם אני לא.

ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה לנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

Didi197

New member
רופא אחר ?

הי, משתתפת קודם כל בצערך נשמע שעברת המון . אני התיעצתי עם הוארד כרפ שהמלית לי על פרגניך, ובשבוע שעבר עם קופרמינץ שגם לי המליץ על הפרוטוקול הידוע. עוד לא שיתפתי את הרופא שלי , כי אני בהמתנה לטיפול הבא . אבל אני חושבת שהייתי עוברת רופא אחר, אם 7 הריונות לא צלחו הייתי מנסה את שיטתו של קופרמינץ , מה כבר יש להפסיד? זה מה שאני מתכוונת לעשות... עדיף לנסות מאשר להמשיך באותה הדרך. ... בהצלחה רבה

sharonbr2

New member
העניין הוא שעוד לא מציתי

את
הרופא הזה שנחשב לרופא פוריות מצויין. פעם נכנסתי להריון בקלות, אומנם היו לי המון הפלות אבל את ההריונות השגתי בקלות, ממש חודש אחרי חודש. עכשיו לצערי זה כבר לא קורה ואני גם לא מצליחה להכנס להריוו ככ מהר... אני בהחלט שוקלת ללכת לעוד רופא אך מתלבטת בין כמה רופאים כי אני רוצה שגם יוכל לעשות לי טיפולי פוריות וגם טיפול תמיכה להפלות. הייתי אצל כרפ ולצערי לא חידש לי כלום רק שלח לבדיקות הזויות כמו תיאום רקמות והחלטתי לא לעשות אותם.

למעלה