הפלופ הגדול.

איתמר ש

New member
הפלופ הגדול.

בהמשך (?) לשרשוו של טל בנושא הספרים, שהיה לי הכבוד להענות לו בתוך 5 הדקות הקצרות בהן התאפשר לי להתחבר למרשתת בשבוע שעבר, הנה רעיון לשרשור חדש: לכולנו שמורה פינה ירוקה בלב לספר לו אנו נוטרים לו טינה עמוקה מני שאול - על השעות הארוכות שבזבזנו בניסיון לדחוס אותו אל קירבנו על אף השעמום המאובק השזור בו מהעמוד הראשון ועד סופו המבורך, על האכזבה העמוקה שבערה בנו לאחר קריאתו - אכזבה שהגיעה בהפתעה מתמיהה לאחר שלל ההבטחות וההמלצות שהורעפו עליו, על ניתוק הקשרים הכואב שנאלצנו לערוך עם כמה מידידינו הטובים לאחר שנזכרנו כי בעצם הם אלה המליצו עליו; או בקיצור - הספר שלא תרצו לחזור לראות לעולם כל זמן שהוא שוהה מחוץ לִמדורה בכיכר העיר. אני מתכבד להתחיל בספר שקראתי אתמול - הזקן והים. צריך להסביר?

nutmeg

New member
יא אללה!

אפשר לספר על הפלופ האחרון? ליבי ליבי אליך עם הזקן והים אבל עברו כבר כל כך הרבה שנים מאז שנאלצתי לקראו שתחושת הפלופ נתכהתה. עבורי הפלופ האחרון היה חמסין וצפרים משוגעות. כל כך עצבנה אותי הכתיבה שלא הצלחתי לעבור את סף 4 העמודים. רציתי כבר לבכות את הכסף שהתבזבז לשווא - אבל אימי מאוד נהנית ממנו (תודה לאל!).

Mנטה

New member
חמסין וציפורים

כל החלק הראשון הוא זרם תודעה מעצבן. בהנחה שיש גם זרם תודעה לא מעצבן (כך אומרים) אז הוא גם לא משו כתוב טוב. אחר כך יש עלילה סוחפת ומעניינת, אבל הסוף גרוע ולא אמין. אז אם את מנסה שוב, לכי ישר על האמצע
.

shellyland

New member
את לא לבד, אוו אוו

את לא לבד, אוו אוו את לא לבד, אוו אוו תגידי ואני בא מייד...

hillelg

New member
יש לי יש לי

חדש-דנדש גמכן. תצפית עבר - גאולתו של כריסטופר קולומבוס, של אורסון סקוט קארד. בנאלי לחלוטין ואמריקני-מערבי-תמים להפליא. מזכיר את קלנאסי, אבל בלי כל הידע הצבאי המופלא.

shellyland

New member
מה היה קורה

אם היינו שוכחים את דב - ספר מיותר שסתר ביזבזתי עליו זמן. לפחות הוא נגמר מהר. ספריה של דורית זילברמן (נאלצתי לקרוא שניים מהם עד תומם) - סופרת בינונית, מלאה בעצמה ולא מעניינת. לא להתקרב! כל ספריו של ריצ'רד באך, שאינם "תעתועים" ובמיוחד "אחד" ו"גשר מעל ומעבר" "האוניברסיטאות שלי" - מקסים גורקי. איטי, הגיגי ומשעמם. "שיעור בגרמנית" (לא זוכרת של מי) היה לי קשה לקריאה אבל אני שמחה שהתמדתי.

shellyland

New member
וכמובן -

האלכימאי והגבינה ודומיהם. אני מניחה שאין צורך לפרט.

Idan91

New member
וואלה,

גם "מי הזיז את הגבינה שלי". כמובן שלא קראתי עד הסוף. יש גבול.

hillelg

New member
ג'ונתן ליווינגסטון?? לבטל??

יש ספרים, שגם אם הם גרועים מוות ובנאליים להחריד (ואני לא משוכנע שזה המצב כאן), לא יעלה על הדעת שלא היו קיימים. להרוג את השחף? שלי? הגזמת.

shellyland

New member
צודק. שכחתי את השחף

חשבתי רק על ההגזמות הקיטשיות אליהן הוא גלש אחרי "תעתועים".

shellyland

New member
../images/Emo2.gif

באמת? אבל זה ספר נהדר! אני צחקתי ובכיתי לכל אורכו. את הסרט, לעומת זאת, לא יכולתי לסבול. הוא עושה עוול גדול לספר. פעם נצטרך לפתוח שירשור גם בנושא הזה.

מארסו

New member
רק לא מילכוד 22 ../images/Emo12.gif

הספר הטוב ביותר שנכתב אי פעם (טוב, נו, אולי לא. אבל בודאי הטוב ביותר שקראתי !!!) אבל מעניין לעניין באותו עניין - "זמן סגירה", ספר ההמשך שהוציא ג'וזף הלר הוא פלופ לא קטן.

../images/Emo51.gif

רק בשבוע שעבר ידידה שלי נתנה לי את "גשר מעל ומעבר" עם המלצות חמות.... אז מה את אומרת? לא שווה להתחיל?

המוזרה

New member
לא לא לא

לא להתחיל, וגם לא באדולינה וכל זה ועוד אחד ששמעתי עליו גדולות ונצורות ולא צלחתי את עמוד 60 - "שיניים לבנות" של זיידי סמית

ושוב../images/Emo51.gif

ידעתי שתביאי לי תועלת מתישהוא.... דרך אגב את באדולינה קראתי קאבר טו קאבר (ונלחמתי בפיהוקים כל הדרך).... לא יכולת להזהיר אותי קודם???

למעלה