צריך להבין שכל
הטיפולים האמפיריים הללו של נרות פרוגנסטרון, קלקסן, אספירין, פרגניל ודומיהם הם אמפיריים, נסיוניים. כלומר, נותנים אותם כמעין תמיכה להריון, אבל הם לא מונעים בכלל הפלות. אם עובר לדוגמא לא תקין- אז הם שווים כקליפת השום. אם העובר תקין, אז התמיכה יכולה לסייע או לפחות לא להזיק.
אני כבר עברתי 7 הפלות, 6 מתוכן ברצף, ואחת בין שני ההריונות התקינים. בהפלה מספר 6 נעזרתי בתמיכה של פרגניל, וזה מה זה עזר לי!!!- קיבלתי מכה בצורת הפסקת הריון בשבוע 16 עקב טריזומיה 18 (שזוהי תסמונת גנטית מאוד קשה). אז ממש הפרגניל הועיל...
אני בסיפור הזה מגילאים 37 עד היום- בת 40. ההשערה של הרופא היא שמדובר בהפלות על רקע איכות נמוכה של ביציות, מה שמאוד הגיוני לגיל. הבדיקות יצאו תקינות, כך שפסלנו המון דברים.
לרופא שלי אין מה לומר. פשוט אין. הוא רק דואג לי מאוד בקטע הרגשי...אמר מאוד מאוד להנמיך ציפיות.
כרגע אני מחכה למחזור שמתעכב לו וזה גם מעצבן אותי. אחרי זה אעשה שוב בדיקת פרופיל הורמנאלי (כי עשיתי לפני שנה) ולפי זה נראה מה הלאה. קודם שאני בכלל אקבל את המחזור. אולי הגוף בכלל החליט שנשבר לו ונגמר לו וזהו.
בקיצור, גם אני, בדיוק כמוך- מיואשת מיואשת מיואשת, ולכן שאלתי בת כמה את והאם יש לך ילדים. אני יכולה לומר לך שכל רופא או אחות שפגשו אותי בכל גרידה או הפסקת הריון תמיד נשמו לרווחה כאשר שמעו שיש לי שני ילדים בריאים בבית.