הפלה רביעית

מתרגשת8

New member
הפלה רביעית

4 הפלות שמתוכן 2 היו עם טיפול...
מטופלת אצל פרופסור קופרמינץ לעם תסמונת אפלה למרות הקלקסן והאספירין והנרות איבדתי עוד הריון בשבוע 5 ...
חוץ מההריון הראשון שהחזיק עד שבוע 12 כל השאר היו כימים
אני מיואשת אין לי אפילו כיוון איך ממשיכים מפה

מקוםבלב

New member
בוקר טוב,

תחושת התסכול וחוסר האונים מובנת לחלוטין.
לצערי הרבה פעמים ,הסיבות לא ברורות לחלוטין ולכן מה שניתן לעשות הוא לנסות ולשחק במינונים או באפשרויות.
נכון שזה לא מספיק טוב אבל אין הרבה ברירה.
אולי תנסי ללכת לעוד ייעוץ אם זה מרגיש לך נכון ולו רק בשביל הידיעה שניסית עוד משהו.
מאחלת מכל הלב שהפעם הבאה תהיה טובה .
חיבוק

יום נעים.

אמאלה 55

New member
ממליצה לך לנסות רופא אחר

לפעמים "משנה מקום משנה מזל" מכירה כמה שלא הצליח להם בטיפולים אצל רופא מסוים ועברו לרופא אחר שעשה להם טיפול שונה שלדעתו יותר מתאים להן ואצלו הן נקלטו.
לכן, מציעה לך לנסות ללכת לרופא אחר אפילו רק לשמוע את דעתו.

אמאלה 55

New member
וכמובן בהצלחה!!!

מאחלת לך שההריון הבא ימשיך עד הסוף ותסיימי בידיים מלאות!!!

iritz9

New member
בדיוק כמוני!!!

גם אני לאחר 4 הפלות כולם בגלל שאין דופק שבוע 6 ו 7
כל הבדיקות טובות....ואף אחד לא יודע לומר לי מה צריך לעשות....
אשמח לדבר איתך

שירהד1

Member
מנהל
צריך להבין שכל

הטיפולים האמפיריים הללו של נרות פרוגנסטרון, קלקסן, אספירין, פרגניל ודומיהם הם אמפיריים, נסיוניים. כלומר, נותנים אותם כמעין תמיכה להריון, אבל הם לא מונעים בכלל הפלות. אם עובר לדוגמא לא תקין- אז הם שווים כקליפת השום. אם העובר תקין, אז התמיכה יכולה לסייע או לפחות לא להזיק.
אני כבר עברתי 7 הפלות, 6 מתוכן ברצף, ואחת בין שני ההריונות התקינים. בהפלה מספר 6 נעזרתי בתמיכה של פרגניל, וזה מה זה עזר לי!!!- קיבלתי מכה בצורת הפסקת הריון בשבוע 16 עקב טריזומיה 18 (שזוהי תסמונת גנטית מאוד קשה). אז ממש הפרגניל הועיל...
אני בסיפור הזה מגילאים 37 עד היום- בת 40. ההשערה של הרופא היא שמדובר בהפלות על רקע איכות נמוכה של ביציות, מה שמאוד הגיוני לגיל. הבדיקות יצאו תקינות, כך שפסלנו המון דברים.

לרופא שלי אין מה לומר. פשוט אין. הוא רק דואג לי מאוד בקטע הרגשי...אמר מאוד מאוד להנמיך ציפיות.
כרגע אני מחכה למחזור שמתעכב לו וזה גם מעצבן אותי. אחרי זה אעשה שוב בדיקת פרופיל הורמנאלי (כי עשיתי לפני שנה) ולפי זה נראה מה הלאה. קודם שאני בכלל אקבל את המחזור. אולי הגוף בכלל החליט שנשבר לו ונגמר לו וזהו.

בקיצור, גם אני, בדיוק כמוך- מיואשת מיואשת מיואשת, ולכן שאלתי בת כמה את והאם יש לך ילדים. אני יכולה לומר לך שכל רופא או אחות שפגשו אותי בכל גרידה או הפסקת הריון תמיד נשמו לרווחה כאשר שמעו שיש לי שני ילדים בריאים בבית.

שירהד1

Member
מנהל
ועוד תוספת-

אני מטופלת אצל ד"ר גונן. אחרי ההפלה הלפני קודמת, הכלתי גם לדעה שנייה אצל בת טיפוחיו של ד"ר קופרמינץ (ד"ר יסכה- ברעננה). היא אמרהלי בדיוק מה שד"ר גונן אמר לי. לא הציעה אפילו סטרואידים. כן דיברה על תרומת ביצית, אבל אנחנו ממש לא במצב הזה- לא עם הכוחות הפיזיים ולא הנפשיים. אז כל מה שהיה לה לומר לי זה אם אנחנו רוצים בכל- להמשיך בנסיונות ולקחת תמיכה.
ואז קיבלתי "מתנה" נוספת- הפלה בשבוע 8 עקב הפסקת דופק. אפילו תמיכה לא הספקתי לקחת...

הלוואי שהיה לי משהו מעודד לומר. שמעתי על איזה שני מקרים של נשים שעברו 7 הפלות ויותר ברצף (אפילו 9!) ובכל זאת נולד תינוק תקין בסוף. אני מנסה לקחת מזה כוחות, אבל לפי הרופא שלי עליי להנמיך ציפיות עד מאוד ולהתחיל להשלים עם כך שיש לי משפחה שלמה, עם שני ילדים.

מתרגשת8

New member
תודה לכולכם על ההתייחסות והמידע

שירה לשאלתך אני בת 27 ללא ילדים עדיין עברתי בחצי השנה האחרונה 3 הריונות כימים כך שזה מאוד מייאש וניראה לי שאני פשוט אנסה לנוח קצת... בכל מיקרה כואב לי לשמוע אבל באמת יש לך 2 ילדים שיהיו בריאים ואני בטוחה שעוד תזכי להפתעות טובות בע״ה

שירהד1

Member
מנהל
בוודאי מאוד מאוד לא פשוט

לעבור כל כך הרבה בגיל כה צעיר ועוד לפני שיש ילדים. מקווה שאת זוכה לתמיכה מצד הסובבים אותך.
אני אמנם פסימית לגבי עצמי (ולא סתם), אבל בכל זאת מעיזה להיות אופטימית לגבייך- בעיקר בגלל גילך הצעיר. את תראי שעוד תחזרי לפה יום אחד עם בשורות משמחות שיתנו תקווה לכולן.

שירהד1

Member
מנהל
אז ככה-

הריון ראשון- תקין. נולדה בת. כיום בת 7.
הריון שני- גרידה בשבוע 9 עקב הפסקת דופק
הריון שלישי- תקין. נולד בן. ביום בן 4.
ועכשיו מתחיל הרצף הנפלא של ההפלות:
הריון רביעי- גרידה בשבוע 8 עקב הפסקת דופק
הריון חמישי- הפלה עם ציטוטק בשבוע 7. היה שק הריון ריק.
הריון שישי- כימי
הריון שביעי- גרידה בשבוע 8 עקב הפסקת דופק
הריון שמיני- הפסקת הריון בשבוע 16 עקב טריזומיה 18
הריון תשיעי- גרידה בשבוע 8 עקב הפסקת דופק

בסה"כ:
שני ילדים בריאים ומקסימים
1 כימי
1 הפסקת הריון- תסמונת ידועה
1 שק ללא עובר
4 הפסקות דופק

ממש מעודד, הה?
אגב, מרבית ההפלות עקב הפסקות דופק נובעות כתוצאה מפגמים כרומוזומליים בעובר.

שירהד1

Member
מנהל
לא בפתולוגיה אמרו שבסדר...

אלא כל הבדיקות שעשיתי לבירור ההפלות. כל המדדים של הקרישיות תקינים, הקריוטיפ שלי ושל בעלי תקינים, הרחם בבדיקת הסטרוסקופיה נמצא תקין...
הרופאה האחראית על המכון הגנטי במאיר אמרה לי שאין להם אפשרות לעשות בדיקה של תאי העובר, ועוד הוסיפה שלרוב, מקרים של הפסקת דופק נובעים כתוצאה של בעיות כרומוזומליות בעובר.

שאלה נוספת

איך את יודעת שהפסקת הדופק הם כתוצאה מבעיות כרומוזומליות בעובר ולא סיבה אחרת , עשית בדיקות ? אני שואלת כי אני עברתי 2 לידות שקטות: אחת בשבוע 15 עובר ללא דופק ושינה בשבוע 28 בעקבות מום ואני מאוד חוששת מהריונות הבאים .

שירהד1

Member
מנהל
כמו שאמרה לי הרופאה

שלי בעבר (לפני ד"ר גונן)- בעניין ההפלות רב הנסתר על הגלוי. אני לא יודעת לבטח שהפסקות הדופק הם כתוצאה מבעיות כרומוזומליות בעובר, אבל זו המסקנה המתבקשת בעקבות פסילת שאר הסיבות.
בנוסף, אי אפשר להתעלם אצלי מגורם הגיל שמשפיע השפעה מכרעת על איכות הביציות והזרעים. רופאים שהייתי אצלם אמרו לי שהטבע לא ממש התכוון שנשים ילדו מעל גיל 35. זו לא הייתה כוונתו. רק שבעקבות הטכנולוגיות המתקדמות נשים העזו להביא ילדים בגיל זה, משום שיש אפשרות לבדיקות משוכללות שלא היו בעבר, שלא לדבר על פלאי הטכנולוגיה בתחום הפריון, שמאפשרות לנשים ללדת בגיל מאוחר.
אבל זה לא מה שייעד הטבע. הרופאה הגנטיקאית ממאיר אמרה לי שלכל אישה קצב הזדקנות שונה. זהו. זה המצב אצלי.

אצלך יודעים מה היו הגורמים? מה קרה לעוברים? באיזה מומים היה מדובר?

תשובה

בראשון אין לנו מושג , לא עשינו שום בדיקות לעובר כי אף אחד לא הנחה אותנו והתייחסו לזה כמשהו חד פעמי במיוחד שלאחר מכן נכנסתי להריון תקין ואף ילדתי , בפעם השניה שקרתה חפני שבועיים ידוע לנו על מום במוח ונלקחו מי שפיר לבדיקה , אז כך שאולי יש קשר אולי אין שום דבר לא ברור

iritz9

New member
כנראה שאת צודקת

כי אין שום דבר אחר שאפשר לשים עליו את האצבע......
הבעסה שמכל הסביבה שלי הטבע החליט להוכיח את האמת שלו רק עלי....
אחותי בת 38 נכנסה להריון בריא ולידה רגילה ( טפו..טפו..טפו) , חברה שלי בת 37 אותו דבר....חברה נוספת בגיל 44 (IVF) גם הריון רגיל ולידה רגילה.....
אז יש עוד תיקוה שלפחות אחת מהביציות תהיה שווה

למעלה