הפלה מלאכותית

Sashka7

New member
הפלה מלאכותית

האם אתם בעד או נגד הפלות (הפסקת הריון) ? מתי כן אפשר וצריך להפיל ומתי אסור? אם אתם נגד אז באיזה מקרים כן כדאי לעשות הפלה... סתם מעניין אותי לדעת מה אתם חושבים בנושא... גמר חתימה טובה וצום קל למי שצם!!!

lara88

New member
לדעתי..

לכל אחת יש את הזכות לגוף שלה. זה נושא מורכב מהרבה בחינות.. גמר חתימה טובה חבר'ה

בעד

אני חושב שבמקרים מסויימים בני הזוג או האישה רשאית לבחור אם להפיל או לא. אני סבור שבתסריטים בהם התינוק או האם עלולים לסבול קשות (במספר מובנים, לא רק הפיזי) מהולדת התינוק, צריך להפיל. המצב האבסורדי שקיים היום אינו בריא, וקביעות הרבנים בנושא ההפלות גורמים להרבה יגון הן לנשים ההרות והן לילדים העתידיים.

אני לא בטוח

אני לא יודע אם אפשר לקרוא לסיום מבוקר של צורת החיים הבסיסית הזו רצח. עם זאת, אני מאמין שבמידה והתינוק עלול לסכן את חיי האם או הלידה עלולה לדון את התינוק לחיי עוני, יגון, מצוקה וסבל, יש להרשות הפלה.

Sashka7

New member
וזה בסדר מבחינתך

שאחותך תפיל??? כלומר היא תהרוג יצור חי שנמצא אצלה בבטן...

לא,

אבל זו בחירה שלה, ושלה בלבד. תראי, אני נגד מדיניות שמעודדת הפלה, מפני שיש בכך זילות של החיים. עם זאת, תינוקים שלא תוכננו מראש ושאינם רצויים על בני הזוג עלולים להביא רק יגון על כל הצדדים.

Sashka7

New member
תראה...

גם אני לא הייתי בדיוק ילד מתוכנן כי אמא שלי לא רצתה להביא ילדים בגיל כה צעיר (ככה אני חושבת לפחות...). אם היא הייתה עושה הפלה אני לא הייתי פה היום... ותאמין לי היא ידעה שלא הולך להיות לה קל כי היא למדה אז באוניברסיטה, היא ידעה שהיא תצטרך לוותר על הרבה דברים בגללי ובכל מקרה היא לא הפילה אותי והחליטה להוליד אותי והיום אני כאן
... ואני אגיד לך שאני ממש לא הבאתי יגון על ההורים שלי והם ממש שמחים שאני קיימת

את לא מביאה יגון על אף אחד ../images/Emo8.gif

אמא שלך החליטה שהבאתך לעולם לא תגרום לא לך ולא לה או ללב הרבה סבל והחליטה שאף צד לא יפגע מהעניין. להוריך כנראה הייתה יכולת לטפל בך תוך כדי לימודים באוניברסיטה וגם היו להם את המשאבים הנדרשים. אף על פי כן, ישנם זוגות שאינם מסוגלים או רוצים לטפל בתינוקות, ולאנוס אותם להביא את התינוק לעולם, כנאמר, יגרום רק לסבל לכל הצדדים. זו בחירה אישית לגמרי.

תמיר1991

New member
מבחינתי זה היה בסדר אם התינוק

היה נידון לחיי עוני, יגון וסבל, וגורר איתו את האם לחיים זהים. תמיר.

תמיר1991

New member
בעד../images/Emo45.gif

לדעתי תמיד ניתן להפיל, וזו צריכה להיות החלטת האם בלבד, בשיתוף עם אבי הילד, אך סופית אצל האם. לדעתי אין לרופאים או לרבנים וכו' זכות להתערב בשיקולי האם בנושא זה, שהוא כולו פרטי ואישי. תמיר.

למעלה