הפלה טבעית

nivnivi

New member
הפלה טבעית

אוף, סתם רציתי לשתף... אתמול נפל ההריון הראשון שלי, סתם ככה בשירותים. אחרי 3 החזרות הגיע העובר הרביעי שנקלט והיינו כ"כ מאושרים ואופטימיים. אני אכולת אשמה אם עשיתי משהו לא בסדר... הבתא עלתה יפה עד לפני 10 ימים. טסנו לחו"ל בחג ואני חוששת שאולי הלכתי יותר מדי (למרות שלא היה שום איתות מהגוף שאני עייפה ), או אולי הסקס שעשינו חצי שעה לפני ההפלה? ההפלה היתה בדיוק כשעמדנו לצאת לשדה התעופה לטיסה הביתה וזה היה כזה מצב של חוסר אונים. הלכנו למיון מיד כשחזרנו לארץ עם שביב פיצפון של תקווה שאולי זה סתם היה דימום. אבל כבר לא היה שק והבתא צנחה.... כמובן הקפדתי על אוכל ושתיה מהרגע הראשון של ההחזרה. מחר היה לנו תור לשמוע דופק ובמקום זה צריך לדבר שוב על פרוטוקולים ושאיבת והחזרות. ממש מבואסת ??

ממש מבאס

אבל כל הרופאים יגידו לך שזה לא קשור למשהו שעשית. כשהריון צריך להישאר, הוא נשאר למרות הכל. כנראה הריון לא תקין וטוב שנפל מהר ולא בזבז לך זמן (שלי נשאר עד שבוע 12 וסהכ "בזבז" לי 5 חודשים) שיהיה בהצלחה בטיפול הבא! זה שנקלט משהו זה סימן טוב, נקווה שיהיה תקין בפעם הבאה.

nivnivi

New member
כן... מחר יש לי תור

היה אמור להיות לבדיקת דופק, נשתמש בו לרוטינה הרגילה... עדיין אופטימית. מבואסת אך אופטימית.

אני מצטערת. ומספרת על סבתא שלי

שנקלטה בגיל 43 ונורא התביישה. קומה 4 בלי מעלית. סחבה, התאמצה, התישה את עצמה. בסוף נולדה דודה שלי. זה לא קרה בגללך - בגלל שום דבר שעשית - לא ההליכה, לא הסקס, לא האוכל. מקווה שבמהרה תקבעי שוב תור לבדיקת דופק.

dandale1

New member
יקירתי, אל תאשימי את עצמך

גם ככה זה קשה וכואב.
הרבה נוסעות אחרי הקליטה לחו"ל וההריון ממשיך תקין
אני יכולה לומר לך שאני נסעתי בשבוע 6, אחרי בטא חיובית ולפני דופק, וברוך השם היום שבוע 22.
מהניסיון שלי למדתי, שיש לנו מעט מאוד שליטה על התהליך, מה שתקין מצליח, כמובן שצריך להיות עם יד על הדופק.
בקיצור, אל תקחי על עצמך דברים שלא בשליטתך.
המון הצלחה!!

אליסקה

New member
זה לא בגללך

אחרי שלוש הפלות שעברתי בשליש ראשון (למרות שהקפדתי על כל הכללים!) הגיע הריון שבהתחלה נראה תקין, אבל כבר בשבוע 5 גיליתי שבמשך שבוע שלם הכפלות הבטא היו לא תקינות. בתיאום עם הרופא הפסקתי תמיכה, וחיכיתי שייפול לבד.
במשך עשרה ימים ארזתי דירה, סחבתי שלושים (!) משטחי הובלה כדי לבנות זולה בחצר, רכבתי על הקטנוע שלי בערך 100 ק"מ בסך הכל, שתיתי אלכוהול, עישנתי סיגריות וסמים קלים, רק כדי לגלות, כעבור שבוע, שלמרות ההכפלות הלא תקינות יש שם עובר חי, והוא חי עד היום.
אני יודעת שהסמיכות לאירועים שתיארת הופכת את המחשבות לבלתי נמנעות, אבל דעי לך שאם ההריון תקין - הוא יחזיק מעמד, ואם לא - כנראה שלא משנה מה תעשי, הוא יסתיים...
אני בכל זאת מבקשת שתראי את חצי הכוס המלאה: א. ההריון נקלט, וזה סימן טוב, ב. את לא צריכה לעבור גרידה, שזה סיפור מההפטרה גם פיזית וגם נפשית.
מבינה היטב מה שעובר עלייך, הייתי שם לא פעם, וסמוכה ובטוחה שבקרוב יגיע הריון תקין שיסתיים בידיים מלאות. חזקי ואמצי.

למעלה