הפלה טבעית שבוע 15

Tali Havshush

New member
הפלה טבעית שבוע 15

לפני כשבוע עברתי הפלה טבעית בבי"ח.
התחילו לי דימומים בבית בבוקר וכשהגעתי לבי"ח דיממתי המון. חיכו שהדופק ייגמר ואז החלו לתת לי כדורי ציטוטק.
התהליך היה מאד כואב וקשה ולבסוף "ילדתי" את העובר וגם השיליה יצאה.
היום אני בבית ואני חווה קושי מאד גדול.
בהתחלה הסתכלתי על כל החוויה הזו כמשהו חיובי- ברוך השם שזה קרה עכשיו ולא מאוחר יותר ובאמת הסתכלתי על חצי הכוס המלאה.
אבל היום כשאני בבית- תחושת הריקנות ממלאה אותי.
אני מתחילה להבין שבאמת איבדתי תינוק. ילד. שהיה אמור להיוולד ביולי.
מה שמגביר את הקושי זו העובדה ש"חגגתי" יום הולדת 30 השבוע. היה לי כל כך חשוב להיות בהריון ביום ההולדת, ודווקא עכשיו זה קרה!
וגם בעלי מגביר את הקושי- הוא לא היה איתי באף בדיקה של ההריון (כך שמעולם הוא לא ראה אותו) וגם בהפלה עצמה הייתי עם אמא שלי ולא איתו (הוא הלך הביתה להיות עם שני הבנים שלנו). התחושה היא שאני עוברת הכל לבד!! והשבוע שהוא היה איתי בבית הוא היה חולה מאד ולא דיבר איתי בכלל על מה שקורה!
אני מרגישה שממשפחה מצוינת הכל מתפרק! ואני כבר לא יודעת מה אני רוצה! אולי אני צריכה לעזוב את הבית ולהיות לבד?? אולי כך אהיה מאושרת? אולי ההפלה הזו זה סימן מלמעלה שהחיים שלי לא בסדר ועליי לשנות אותם?
גם בעבודה שלי מאד סבלתי- מתחילת ההריון הבוס שלי התנכל אליי- ועכשיו כאילו יש הזדמנות להתפטר- אבל מה יהיה הלאה? אני מרגישה שיש לי להתמודד עם כל כך הרבה בבת אחת ואין אף אחד שיכול להבין או לעזור. ואני מרגישה כל כך לבד!

שירהד1

Member
מנהל
ראשית, צר לי מאוד

על האובדן. ושנית- יש משהו שמאוד מטריד אותי. את מספרת שהיית בשבוע 15ובכל זאת נתנו לך ציטוטק. נשמע מאוד מוזר. ציטוטק נותנים עד שבוע 8-9, ובטח לא בשבוע 15. גודל העובר כבר גדול מדי ויש צורך לעבור גריידה. אז איך זה יכול להיות?
באיזה בית חולים היית?

Tali Havshush

New member
תשובה

הייתי בבילניסון. היה מאד מוזר לחוות את הרופאים מ"בייבי בום". בגלל שזה התחיל באופן טבעי הם העדיפו טיפול תרופתי ולא גרידה, ולקראת הסוף גם הביאו לי זריקה של פיטוצין. וכל הזמן בדקו בסוף התהליך שאין צורך בגרידה. הם באמת אמרו לי שהתהליך הזה נדיר בשבוע מתקדם שכזה.

מקוםבלב

New member
שלום טלי,

צר לי מאוד על אובדן ההריון שלך.
כרגע הכל נראה לך שחור, לא טוב ובעיקר מבולבל.
זה לא הזמן להחליט החלטות בקשר לעתיד היחסים בינך ובין בעלך ובטח שלא לעזוב את הבית.
זה הזמן בשבילך להתאבל, לעכל את מה שעברת, לתת לגוף ולנפש להחלים ולהיפרד מהריון יקר ורצוי.
תהליך לא פשוט ולעיתים גם לוקח זמן.
אני כן חושבת שכדאי שתזמי שיחה עם בעלך .תדברי ותשתפי אותו במה שעברת, בקושי שלך ,בעצב ואיך שאת רואה את הדברים.
אבל ממקום של שיתוף ורצון שהוא יהיה חלק מהתהליך ולא מתוך ביקורת והאשמות. זה פשוט יסגור אותו ויחמיץ את המטרה.
אני לא יודעת מה מערכת היחסים בינכם. מה הציפיות ו"החוזה" הזוגי שלכם.
הרבה פעמים אובדן מציף בעיות שנקברו בגלל היום יום וזו הזדמנות נפלאה לפתוח מחדש את הדברים ולשנות מה שלא
נכון ומתאים יותר.
כרגע נראה שאת זקוקה לחיבוק טוב ולהניח את הראש על מישהו שיכיל אותך ואת הכאב שלך.
אם את מרגישה שאת זקוקה לזה אולי כדאי למצוא תמיכה מבחוץ.
לגבי מה שעברת, באמת מזר התהליך שעברת.
אני ממליצה לך לאחר שהדימום יגמר ללכת לבדיקה אצל הרופא שלך.לעבור אולטראסאונד ולראות שאין שאריות ושהכל בסדר
בנוסף תעקבי אחר הבטא ותוודאי שיש איזון.
כמובן שאם יש הרגש כללית לא טובה, חום, כאבים וכו' ללכת ולהיבדק.
שולחת המון אהבה וחיבוק גדול

שירהד1

Member
מנהל
מסכימה עם כל מה

שמקום בלב כתבה לך.
התמודדות לא פשוטה לפנייך. קשה מאוד לעמוד בזה לבד, בלי תמיכה ובלי עזרה. אפילו בלתי אפשרי. מיצאי לך את המסגרת המתאימה לך לסיוע. את יכולה להתחיל מעובדת סוציאלית שנמצאת או בבית החולים או במרכז לבריאות האישה.
בהצלחה!

למעלה