הפלה בגלל "גן שמן"

עופר 123

New member
הפלה בגלל "גן שמן"

אחת לכמה חודשים אנחנו נתקלים בעוד ידיעה שמבשרת ש"נמצא גן ההשמנה". תמיד בידיעות הללו מדווחים על מציאת הגן שאחראי להשמנה (וכל פעם מופתעים שיש עוד כמה גנים כאלה, ושהעניין לא כל כך פשוט
), ותמיד גם חותמים את הידיעות הללו ב"סבורים שבשנים הקרובות ניתן יהיה לגלות את הגנים הללו בבדיקות גנטיות בזמן ההריון". אני תוהה לעצמי - נו, ומה אז? אם ההורים יגלו שהעובר שברחם יהיה בריא, אבל רחמנא לצלן, נושא עמו את הגן השמן - מה יעשו? יפילו? ימסרו לאימוץ? ואולי בכלל בעולם שבו "המגפה הגדולה של ימינו היא ההשמנה", זו תהיה סיבה לגיטימית לפנות לוועדת הפלות (מוסד נורא, פטרוני ושובניסטי בפני עצמו)? מה אתם חושבים? זה יגיע למצב כזה שבו נשים תעבורנה הפלה כדי למנוע לידה של ילד שמן? ואולי בעצם זה לא כל כך נורא, כי כמו שרוצים למנוע סבל מיותר בגלל מחלות קשות, כדאי למנוע סבל מיותר בגלל יחס חברתי? או שעדיין יש קצת שפיות בעולם, והשנאה האנטי-שמנית לא תגיע רחוק עד כדי כך?

מבחינת גנים,

יש בנו 90% מהגנים של בננה-צריך לדאוג דבר ראשון שהילד לא יוולד בתור מוצר שמתאים ללחם..
בצורה רצינות יותר, הנטיה להשמנה נגרמת מעשרות סיבות ואם יש כאן משחק גנטי אז מדובר על עשרות גנים אם חא מאות. בדיקה כזאת תעלה המון המון כסף, ואני אישית מקווה שאף מנהל תרופות לא יאשר קיום של בדיקה כזאת. עד שימצאו את כל מערך הגנים שגורם להשמנה ויבינו אותו סביר להניח שגם ימצאו תרופה לכולסטרול ולתת פעילות הלבלב(לא רחוקים מדי מזה כבר היום), וזה יוריד את כל הסיבות הבריאותיות למהלך זוועתי כזה. הרבה עתידנים אומרים שמה שאמרת הוא מעבר לפינה- אני מקווה שלא.

lizush

New member
מאוד מקווה שלא...

גם אם יהיה לי ילד ג'ינג'י, שמן, עם משקפיים וכל נושא חברתי נוסף שאפשר לצחוק עליו, הוא יהיה הילד הכי מאושר וגאה בעצמו בעולם. אני בעד שעד שימצאו את הגן הזה, לפחות יכריחו את ההורים המאושרים לקחת קורס הורות, מעין "רישיון" להורים, ורק אז ישלמו להם קיצבת ילדים או חופשת מחלה. זאת דעתי.

גם על זה כבר חשבו ..

מי יודע מה האנושות תחליט להכחיד .. מפחיד . הוידאו הזה באמת קשה לצפייה , לבעלי עצבים חזקים בלבד born free

קליספרה

New member
היה פעם סרט כזה שעל הפרק - הומוסכסואליות

לא זוכרת את שמו אבל עסק באותה דילמה. אח ואחות - האח הומו, האחות נכנסת להריון בעלה שהוא חלק מפרויקט הגנום, מעביר אותו בדיקה גנטית תוך לחץ של הבוס שלו, והם מוצאים שיש סיכויים טובים שהילד יהיה הומו. ואז מתחיל לחץ מצד האבא להפיל את העובר ומצד האח שלה - איך את יכולה להפיל אותי סרט מאלף משאיר אותך לסרת אוויר משהו... לא זוכרת מה שמו

תגיד, את הגן שגורם לטמטום לא מצאו עדיין?

אחרי שלפני כמה שנים קראתי ידיעה על זוג שרצה להפיל תינוק כי בבדיקת אולטרסאוד הרופא חשב שאיבר המין שלו עלול להיות קטן מהממוצע, אני כבר מודה אני לא אתפלא על כלום.
ודרך אגב, סביר להניח שלרוב האוכלוסיה יש לפחות גן אחד (אם לא יותר) ש"גורם" להשמנה - כי אבותינו היו זקוקים לו כדי לשרוד בעולם שעד לפני מאה שנה פלוס מינוס שרר בו רעב די רציני. כך שבעצם ה"גן" הזה (או אוסף הגנים) הם הסיבה לזה שאנחנו חיים היום... ותחשבו על זה.

bali

New member
מנהל
אני מפחדת לחשוב שזה יכול להיות אפשרי...

אבל יש לי תחושה ממש רעה שכן, זה יהיה אפשרי, ולמי שיהיה מספיק כסף כדי לקנות את שירותיו של הרופא המושחת שיסכים לברור עוברים בגלל גן כזה גם תהיה האפשרות הנוראית הזו. אני מעדיפה שיבררו את גן הטיפשות והיהירות של אנשים שחושבים שגן ההשמנה הוא "בעיה" שדורשת הפלה או השמדת עובר...

hirshfe

New member
ומה אם יגידו ך שהילד לא יהיה חכם במיוחד?

או שאולי יהי בל מוטריקה גרועה? או סתם מכוער?

תגידו, השתגעתם

איך הגעת בכלל למחשבה הנוראית הזאת? את באמת חושבת שהחברה לא אוהבת שמנים עד כדי כך? עד כדי כך שאמא תוותר על העובר שלה בגלל שיהיה (אולי כן ואולי לא) שמן...? אני אשמח דווקא לקבל תגובה...

הסרט גאטאקה מסביר את זה טוב

שאם אנשים היו יכולים ללדת את התינוק המושלם, הם כנראה היו מעדיפים את זה-עבורו כמובן. בסרט התינוק מהונדס עוד בביצית ונולד "חסר פגם". קצת לשמחתנו היום הזה עוד רחוק מאיתנו,אבל בדיקות גנטיות לעובר הן בהחלט אפשריות... אם היום אמא יכולה להפיל את העובר בגלל שהוא בא בזמן לא מתאים(דבר שאני לא לחלוטין מתנגד לו) אז על משהו שמתואר כפגם גנטי שיכול לקצר את אורך החיים ולפגום באיכות שלהם גם. ברור שאני מתנגד לזה בכל תוקף, אבל אני יכול לתאר לעצמי הורים שיעשו את זה לצערי.

MiraD1

New member
בארץ,

עם המרוץ אחרי הילד המושלם, שרופאים ממליצים להפיל תינוק עם איבר מין קטן או עם בעיית קלאב פוט אני לא אתפלא על כלום. אני יכולה להגיד שאני בהריון עם תאומים, והיה חשש לתסמונת דאון, קראתי על הנושא, חקרתי ודיברתי עם אנשים וכו' והחלטתי שאני לא מדללת או עושה הפלה במקרה שיש. בסופו של עניין הבדיקות יצאו בסדר (האולטראסאונד, לא עשיתי מי שפיר), אנחנו עדיין בסיכון רק בגלל הגיל שלי (אני אהיה בת 38 כשאלד אותם/ן), אבל אני שקטה עם ההחלטה שהגענו אליה בעלי ואני.

bali

New member
מנהל
OH NO....

הדיון הזה מקודם בעמוד הראשי. צפו למתקפת
...

למעלה