הפלגה לקפריסין

Erano5

New member
הפלגה לקפריסין

ברשותי סירה שרשומה במדינת דלוואר ארה״ב.
כמו ברשותי רשיון משיט 30 .
למיטב הבנתי ,חלים על הסירה חוקי מדינת הדגל אותו היא נושאת .
הסירה מבוטחת בארץ .
האם אני נדרש לרשיון בינלאומי על מנת לצאת לקפריסין למרות שבמדינת דלוואר אין דרישה של רשיון משיט בינלאומי ?
האם יהיה כיסוי ביטוחי אם וחלילה קורה משהו ?
תודה.
ערן.

ספינה בדגל זר והחוקים החלים עליה

הי.
בעבר שאלתי את חברת הביטוח שאלה בנושא כמות נוסעים מותר, ע"פ תעודת היתר שייט או ע"פ מדינת הדגל. התשובה הייתה שהיתר השייט הישראלי תקף במים הטריטוריאלים של ישראל (כך גם רשום בהיתר) ומעבר לכך על הסירה חלים חוקי מדינת הדגל. לא דובר על רישיון המשיט בכלל.
אם יש כאן בפורום אנשי ביטוח, נשמח לדעת את התשובה המקצועית.
אגב, באותו נושא שערן מעלה, מה קורה עם יש לשייט גם תעודת משיט ישראלית וגם תעודת משיט ממדינה אחרת ?

zina71955

New member
משיט בעל אזרחות ישראלית על סירה בדגל זר

הנושא קצת יותר מורכב מאשר שחוקרי מדינת ישראל חלים עליך. יתכן ואתה נדרש לרישוי של משוט 60 מצד אחד ומצד אחר אתה לא מחוייב בצוות בטיחות לפי התקנות הישראליות. כל תשובה כאן אינה נוסמכת. בדוק זאת עם הביטוח שלך. לדוגמא. משיטי 60 בעלי סירות בדגל זר יכולים להפליג single handed להפלגות בי"ל.

מטש1

New member
שאלות שונות

החובה החוקית שלך היא לציית לחוקי הדגל. בארה"ב אין (עדיין) דרישה לתעודת משיט כדי להפליג.
מבחינת החוק הישראלי אין לרספ"ן סמכות מעבר למיים הטריטוריאליים ולגבי צוות דרוש להפלגה בינלאומית על כלי שייט זר.
מבחינת הביטוח ייתכן מאד שאינך מכוסה - תלוי אצל מי אתה מבוטח ומה רשום בפוליסה.
מבחינת הביטחון שלך ושל הצוות שלך - אם אתה בטוח ביכולות שלך, למה שלא תעשה רשיון משיט בינלאומי ?

cyprae

New member
מוזר מאוד! מידי פעם בתדירות די גבוהה השאלה

והסוגיה הזאת עולה שוב ושוב, המוזר הוא שאין תשובה קונקרטית אף פעם. מה זה קשור לביטוח?
למה אין תשובה חוקית ברורה. אם אני בא לפה עם מטוס מחול , או אם רכב, סוכן הביטוח קובע
מה החוקים שחלים עלי כנהג במקרה של רמזור אדום.
רספן כנראה לבד לא יודע כי כנראה הוא לבד לא יודע. אני בטוח שאם יישאלו כל אחד במשרדי רספן התקבלו אוסף של תשובות לא ברורת
זה הרושם שאני מקבל

שאלות שונות

אחד הסיפורים שמתרוצצים הוא שבעל ספינה עם דגל זר ורשיון חופי יצא לחו״ל , לטענתו החוק הישראלי חל עליו בתחום ה 20 מייל ואכן יש לו רשיון ישראלי . מעבר לזה חוק מדינת הדגל , ושם אין צורך ברשיון . לדבריו הוא לא עבר על שום חוק . לגבי הביטוח אינני יודע ונראה לי שמטש ענה לזה .

מטש1

New member
אגדות אורבניות

סיפורים זה דבר טוב, וקצת פלברה לא מזיקה אף פעם.
אבל התקנות לגבי כלי שייט זר הנוגעות אלינו (משיט ישראלי היתר שייט וכיו"ב) אינן חלות על "מסע בינלאומי" אלא רק על "ספנות חופית". כך כתוב בתקנות. כך שאם הסירה יוצאת לחו"ל היא במסע בינלאומי ולא בהשגחת רספ"ן.

אתה צודק מטש...

בעבר השיטור הימי לא אפשר לי לצאת מהארץ מכוון שראה שהכושר שייט הסתיים ערב לפני. בטלפון אחד לרספ"ן, הובהר לשיטור הימי שאין מניעה לתת לי להפליג לחו"ל ללא כושר שייט (ספינה בדגל זר) וגם לא לחזור לארץ ללא כושר שייט.
ביטוח זה דבר אחר לגמרי, דוגמה היא שבביטוח מגבילים איזורי הפלגה בפוליסה ובהתר שייט וברשיון השייט של המשיט אין הגבלה שכזו.
שוב, כמו שאמרתי מקודם, שאלתי שאלה דומה את סוכן הביטוח לגבי תקיפות ביטוח והוא אמר לי שבשייט חופי הפוליסה מתייחסת לחוקי ישראל ומחוץ למיים הטריטוריאלים של ישראל, הביטוח מתייחס למדינת הדגל. אגב, חיפשתי את האמרה הזו בפוליסת הביטוח אך לא מצאתי.
אולי יהיה נכון לקיים שוב דיון בנושא ביטוח שיוביל אותו סוכן ביטוח שבטוח רואה מה אנחנו כותבים, כך נוכל לקבל את התשובות המקצועיות והנכונות ביותר בנושא.

skipperrider

New member
כפי שכבר הובטח בעבר...

הגיעה העת לדיון כולל ומקיף בפורום על כ ל נושא ישראלים בעלי יאכטות בדגל זר ע"י ברי הסמכא בתחומי הכניסה/יציאה והשהייה בארץ,המיסוי,הרישוי,הביטוח והחוק.
הסוגיות רבות ומורכבות ןמספרנו הולך ורב.
תודה למבצעים.

zina71955

New member
העניין הוא שדיון כזה יעילותו כפופה לכך

שישתתפו בו עו"ד ימי, רספ"ן ואיש ביטוח ימי מצד אחד והשייטים מצד שני. מידי פעם מעלים כאן שאלות שאף אחד מאיתנו אינו יכול וגם לא רשאי לתת להן תשובה מוסמכת

zina71955

New member
בנושא הזה חייבים להעיר את הדוב ואפילו

לנער אותו כדי להבהיר את מה שלא ברור. הדוב קורא אותנו (ואפילו משתתף בדיונים) וזה לא צריך להפריע לשום דיון חופשי בפורום. רעיונות יש לו למכביר, אבל אינו יכול לקדמם כלאחר יד או על פי חשקו. מבחינתי אתה יכול לפתח את הנושא זה רק יועיל כל זמן זה עניני.

amikeren

New member
למה לא לעשות רשיון משיט 60???

זה לא כל כך מסובך
האגרה כ200 ש"ח
את החומר לא קשה להשיג בבית ספר או מחבר שיש לו את החוברת
להבחן אפשר גם אם לא למדת בבית ספר
רשיון מקנה גם רשיון להפעיל תחנת אלחוט
למה לנסות להתחכם???
עמי

skipperrider

New member
מי מתחכם?

גם אני מהטוענים שה"דוב" א ם ישב (ואפילו ער...) בכלובו, מגודר בחוקים ותקנות בהירות,ידועות ונבונות לאור היום ובשמש...יגוזו כל הערפילים והשמועות המעיבות כיום על מכלול השאלות בנושא מעמד סקיפרים ישראלים בעלי יאכטות בדגל זר.
את מה ומי משרתת העמימות? מה יש כ"כ לפחד לברר? לא מדובר בעבריינים ועבירות אלא במצב משפטי ומיסוי.
תעודת משיט בינלאומי ישראלי?יש לי כעשור,מה שייך?

zina71955

New member
אין כל קשר למשיט 60 ו.......

אין כל חומר לימוד מיוחד למשיט 60 מעבר ל GMDSS

בתוך גבול המים הריבוניים

למשיט ישראלי - על פי חוקי המדינה
מעבר לתחום המים הריבוניים - על פי חוקי מדינת הדגל

מטש1

New member
לדעתי זו תשובה לא נכונה

לדעתי בלבד, כמובן - אינני עו"ד או עובד רספ"ן:

אם יצאת מהארץ להפלגה בינלאומית, חלות עליך תקנות הדגל בלבד ואינך כפוף לרספ"ן.
אם אתה בהפלגה חופית, בתחום המיים הטריטוריאליים, אתה חייב לפעול לפי הוראות רספ"ן.

למעלה