הפלגה לקפריסין.

revavonet

New member
הפלגה לקפריסין.

שלום רב.
אני מחפשת יאכטה שיכולה להשיט 17 אנשים לפאפוס שבקפריסין באוגוסט.
צריכה לדעת כמה זמן לוקחת ההפלגה ואם יותר כדאית מטיסה.
אשמח לפניות במסר.
תודה מראש לכולם.

GuyRom

New member
פאפוס לא יעד מתאים

לכלי שייט שאמור להוביל 17 נוסעים פאפוס ממש לא יתאים.

האופציות הן לימסול החדשה / סנט רפאל שליד לימסול / לרנקה

כמו כן אם הכוונה היא הגעת האנשים לקפריסין למה שלא תבדקי אוניות נוסעים בקו חיפה לימסול ?

zina71955

New member
מבלי להיכנס לסוגיית המטרות של הגברת

אין כל בעייה להיכנס לפאפוס עם כלי שאמור להוביל 17 איש. יש שם כלים שמובילים 50 איש. הבעייה היא מקום עגינה בנמל הצפוף הזה. אם מתאמים מראש לכלי כזה, זה אפשרי. קחי מספר טלפון לצורך זה : 35726946840 + משרדו של רב חובל הנמל. מעבר לכך, אינני מכיר קוו נוסעים קבוע בין חיפה ללימסול. יש קרוזים לא קבועים. ועצה קטנה לגברת. 17 אנשים זה מספיק לצורך חכירת מטוס שסביר להניח שיעלה פחות מיכטה גדולה שתעשה מסע של הלוך וחזור בפרק זמן של שבוע כולל שהייה בת 3 ימים. מעבר לכך את צריכה לקחת בחשבון את קיבתם של הנוסעים או חלק מהם, דבר שיכול לחסל את כל הציפיות למסע תענוגות. תזכרי שלא מדובר באונייה.

nissim60

New member
עד כמה שידוע לי...

ותקנו אותי אם אני טועה.
אין חיה כזו יאכטה ל- 17 איש.
אם זו לא אונית נוסעים מותר לקחת מקסימום 12 איש כנוסעים + מינימום 3 אנשי צוות בשייט בין לאומי סה"כ 15 נפשות.
גם במגה יאכטה עם 10 אנשי צוות מותר מקסימום 12 איש כנוסעים. מה קורה כשיש יותר נוסעים? מורידים אנשי צוות לא נחוצים.
אבל אי אפשר להוריד בעלי תעודות הסמכה המשמשים כמינימום צוות בטיחות. STCW זוכרים?

zina71955

New member
לגבי דגל ישראלי אני חושב שאתה צודק. לגבי

דגלים זרים - ייתכן ויש אפשרות. מכל מקום בקשתה של הגברת מתבססת על רצון לבדיקת עלויות שייט ורסוס תעופה. ה - 12 נוסעים היא תקנה ותיקה מאוד של IMO שהתירה לאוניות משא לקחת 12 נוסעם בשייט בי"ל ללא רופא. מה קורה בכלי שייט שהוא לא כפוף ל IMO ? זה שייך לתקנות מדינת הדגל. מכל מקום, אתה צודק שיש כאן בעייה לא פשוטה.

nissim60

New member
עד כמה שידוע לי...

זה נכון גם במגה יאכטות בדגל זר. רוב היאכטות האלו מפליגות תחת דגל אנגלי והחוקים שם די נוקשים.
אפשר לבדוק את זה עם הבחור מרוח גבית ועם דרך הים הם מכשירים למדרגות האלה דרך ארגון IYT.

למעלה