הפלגה ליון

אדם99

New member
הפלגה ליון

בעוד שבוע אני מפליג ליון לחודש, היעד הראשון קסטלוריזון ואח"כ רודוס. אם יש למישהוא המלצות היכן לבקר באיי יון אשמח לשמוע.

המלצה חמה >>>&^

כפי שידוע לי,ואולי זה כבר שונה שוב, אין להכנס לקסטלוריזון ללא ביצוע כניסה רישמית ליוון.והנקודה הכי קרובה היא רודוס. ולכן אם בכוונתך לבצע כניסה רישמית ליוון ברודוס,אז: התהליך שם אורך כחצי יום הכולל נסיעה או הליכה ארוכה,המתנות ועוד מכל הבא לבירוקרטיה. ןלכן: שווה להמשיך עוד כ 10 מייל לאי הקסום Simi ולבצע את הכניסה במקום,בנעימות ובזמן קצר מאד-כשעה. אשמח לשמוע אינפורמציה מעודכנת על קסטלוריזון.

ה ש ח ף

New member
ואם כבר סימי...

מומלץ לעגון במפרץ פנורמיטיס בקצה הדרום מערבי של האי. לתפוש שלווה שלא תמצא בשום מקום אחר.

וואו - חודש !

לפני חודש הייתי ביוון בפעם הראשונה ויש עוד כ"כ הרבה מקומות שלא הייתי בהם. התרשמתי מאוד מפורוס. לא מזמן מצאתי אתר שמתאר את רוב המסלול שעשינו בטיול שלנו, כולל מפות פיילוט של המרינות, תאורים והסטוריה של המקומות. אין לי מושג איך למצוא אותו שוב, אבל בטוח שאם תחפש מספיק תמצא המון באינטרנט. מה שבטוח - לך יהיו הרבה יותר המלצות בעוד חודש וקצת. שתהיה לך כייף של הפלגה ותספר איך היה. לא נותר לי אלא לקנא.

May the good winds be with you

הציטוט משלך שתהיה לך הפלגה נעימה ובטוחה ואם אתה אכן צריך גנרטור להפלגה תן לי צלצול כדי שאקפיץ לך אותו בהקדם

soso_sami

New member
מצטרף לאלון עדיף להיכנס דרך סימי

וגם יש איפה לבקר שם... שווה אם אתה מתכנן להפליג בציקלדים התיכונים - קיאה, פארוס, מיקונוס וחבריהם אני חושב שיהיה לי מה לספר. שתהיה לך אחלה הפלגה

גיל ק

New member
בהצלחה! צא בשלום ושוב בשלום../images/Emo140.gif

מנחם, תהנה תעשה חיים וספר איך היה (אולי שנה הבאה נעשה הפלגה משותפת בשתי סירות?) כמובן, אם יש משהו שאני יכול לעזור בלהשאיל וכו'- רק תבקש.

amng

New member
קסטלוריזון יפה מאד, שלשום חזרתי

מהפלגה של שבועיים אל/ובתורכיה ומקאש הדרמנו לאי היווני, נאמר לנו שמעל מספר כל שהוא של שעות יש צורך לשלם כ 100 דולר ולעשות כניסה פורמאלית, אנחנו שהיינו רק 3 שעות. האי מאד רומנטי ושקט לא מסחרי יש מסעדות דגים ושרימפס נהדרות הכל ביורו. האוירה טובה . ממליצה לגבי רודוס היא מוצפת בתיירים ואני מאמינה שיש הרבה בירוקרטיה,אנחנו ויתרנו עליה למרות שהגענו עד מרמריס . כדאי לבקר בפורוס הידרה , במערב נמצא האי זקינטוס חוויה אסור לותר הפלגה טובה. אגב רוח לא היתה לנו רק באזור מרמריס בואך הים האגאי. הפלגה נעימה ומתוקה.... חודש!! יאמי... יאמי...

אדם99

New member
תודה זה מידע מאוד חשוב, אגב איך

את מוצאת את ההבדל בין המחירים והשירות ביון ובתורקיה, הרבה שייטים טוענים שהיונים הרבה יותר יקרים והרבה פחות נחמדים

amng

New member
תורכיה לא כל כך מה שהייתה לפני

שנה,יש שם מיתון כלכלי ואין הרבה תיירים או יאכטונרים כך שיש עליה במחירים,המסעדות בגוצק היו ממש ריקות אפילו בערב,השוק במקמריס היה כמעט ריק. מבחינת מים(למלא את המיכלים) בכל מקום יש והרבה בד"כ זה עולה לא הרבה אך ישנם מפרצונים ששם גם לא שילמנו בגלל טוב ליבם, (מקלחות על הסיפון עשינו וגם כל צינור זרוק במעגן זכה למקלחת כי חם מאד) יש גם את האלמנט של מלחמת עיראק שהם לא קבלו כסף מהאמריקאים... וכו' אז יש להם קצת מרירות לגבי דגל אמריקאי וכל הישראלים שם שטים עם אמריקאי, אבל כשאומרים שאנחנו ישראלים הם מתרככים . לא הגענו ליוון רק לקאסטולוריזון אבל מיאכטונרים אחרים שפגשנו ספרו שהיוונים לא כל כך נחמדים, הם פשוט יותר חכמים מהתורכים וגם יותר יקרים, הם מערימים קשיים, הם הרי עברו ליורו וזה מייקר את המצב. למשל שמעתי במרינה של מרמריס מיאכטונר ותיק מאד שהשתתף בראלי בינלאומי שהיה ביון לפני שבועיים(60 סירות וספינות מנוע גם) שהיונים עשו להם בעיות בקשר לתשלומים במעבר ביו תורכיה והאיים וחזרה לתורכיה, עד שכמה סירות ישראליות פשוט עזבו את הראלי. תורכיה היא עדיין בכסף תורכי ולכן הרבה יותר זול,היא עדיין מאד מאד יפה וכייפית ונוחה לשיט, לא היו בעיות בעגינות ובמרינות היה טיפול נהדר. יחד עם זאת ובכל זאת אני לא הייתי מוותרת על יוון והאיים שלה הלא קונבנציונליים,זאת ההפלגה הבאה שלי. מה אומרים לך החברה משיט הבוואריות של מועדון השיט הרי הם היו שם? בנתיים may the sun shine on your face and the wind blow in your back והכי חשוב כובע קרם שיזוף ומים.. מים ומוזיקה שמימית.. ויאללה הכסף!

טלגל1

New member
פוקצ'ה

אל תחמיץ את האי סימי יש שם פיצריה עם שף מנפולי שמכין את הפוקצ'ה הכי טוב בים האגאי (בהנחה שהוא עוד שם אחרי שנתיים) ובכלל זה מקום מגניב 4 שעות ים מרודוס.

למעלה