הפלגה בהריון

הפלגה בהריון

היי בנות,

מקווה שאתן לא מפספסות את חגיגות יום העצמאות!
שאלה לי אליכן - הוריי הזמינו אותי ואת בעלי להפלגה בת שבוע ימים לאיי יוון. כבר אישרנו את העניין אך לא חשבנו על האפשרות שייתכן וזה לא מומלץ בשלב זה של ההריון.
אני אמורה להיות בשבוע ה - 4 + 22 ביום ההפלגה.

תגידו לי שזה בסדר ושמותר?

87Tinkerbell

New member
אני לא הייתי הולכת

זה לא טיסה של שעה שעתיים ואז את נמצאת ביבשה ואם משהו קורא את יכולה ללכת לרופא.
את הולכת להיות בים כמה ימים בלי יכולת לסייע לך בזמן אם משהו חס וחלילה קורה.
נכון זה נשמע כיף אבל עדיין.
אם בכל זאת את הולכת, תעשי ביטוח רפואי טוב ותביאי אישור מהרופא שלך שהכל בסדר ואת יכולה לצאת להפלגה

אני לא הייתי עושה את זה

מנסיון של 2 הפלגות (ולא בהריון) אמנם יש עצירות בחופים (ומי יודע איזה בתי"ח יש שם), אבל את יכולה גם להיות "תקועה" כמה שעות טובות על הספינה. והרופא שם....- טוב- לא הייתי בונה עליו!
(סתם קוריוז- יש לנו חבר שפרק כתף בהפלגה כזו ופשוט היה יותר מיממה תקוע על הספינה עם כאבי תופת- ומי שפרקה כתף יודעת רק כמה זה כואב- ולא היה איך לעזור לו, רק כשהוא הגיע לארץ הוא פשוט טס לביה"ח)

נשמע לי כיף גדול ובכיף הייתי הולכת

את בהריון, אם לא מדובר בהריון בסיכון אז בטח שכן.
אני לא מאמינה בלחיות את החיים בגישה של משהו רע כנראה יקרה אז אני לא אזוז מאיזורים בטוחים.
אבל זו אני

87Tinkerbell

New member
אש"ת זה שונה מטיסה

יכול להיות אפילו כמה ימים שהיא תהיה בספינה, והרופא שם הוא רופא רגיל, לא משהו מיוחד.
אני לא הייתי סומכת על זה.
נכון שהסיכוי שיקרה משהו הוא קטן אם הכל בסדר בהריון, אבל למה לקחת סיכון במקרה כזה?

מה שאת אומרת הוא נכון אבל..

את לא חושבת שאפשר לומר את זה על כל דבר בתקופת ההריון? יש כ"כ הרבה דברים שצריך להיזהר מהם בתקופה הזו ואני מבינה את עניין לקיחת הסיכון אבל השאלה שלי היא יותר בסיסית מזה.

קודם כל חשוב לי לדעת שאין שום סכנה בשייט עצמו במידה וההריון ב"ה תקין.

87Tinkerbell

New member
נכון אפשר להגיד את זה על כל ההריון

אבל יש דברים שיש בהם יותר סיכון או פחות סיכון.
פה אני באמת חושבת שזה סיכון שבאמת מיותר לקחת.
בעיקרון לא נראה לי שיש בעיה לשוט שאת בהריון, אני כל סופ'ש כמעט שטים לבקתה שלנו שנמצאת על אי שקרוב אלינו(זה אי משפחתי) וגם בהריון הקודם עם כל הסיכונים שהיו לי עשיתי את זה, אבל אני הייתי קרובה, הייתי 10 דקות עם הסירה מהיבשה ו-20 דקות נסיעה בלחץ לבית חולים.

אני אומרת את דעתי כמובן, ההחלטה בסוף היא שלך

השייט עצמו בטח לא מסוכן

ובנוגע למה שאומרת טינקרבל (שקשוקה לשעבר....
)
זה עניין של גישה, הגישה שלי היא קצת אחרת, כאמור הייתי נוסעת

אבל אם תשאלי 3 נשים הרות תקבלי 6 תשובות שונות

digger101

New member
טיסה לאוסטריה בשבוע 22 וחזרה בשבוע 24

הטיסה היא קצרה יחסית (3 שעות) אבל האם אלו שבועות בעייתיים לטיול בחו"ל?
אגב, הטיול עצמו לא יכלול משהו מאמץ יותר ממסלולי הליכה קצרים ונסיעות ברכב שכור.

altirit

New member
עד שבוע 26 מותר לטוס

אני טסתי בשבוע 16 ואז שאלתי את הרופאה שלי. חשוב לעשות ביטוח בריאות ולוודא שמופיע שם שאת בהריון.
אצל כל אחת ואחת הריון עובר באופן שונה. לי לא היה מאוד קשה בשבוע 16... רק היתי מתעייפת קצת יותר מהר, מה שבגדול עדיין לא הפריע לי
להנות. קחי בחשבון שהחל משבועות האלה שאת מדברת עליהם אצל חלק מהבנות מתחילות להתנפח הרגליים. חשוב להתארגן על נעליים נוחות ממש!!!!
נעלי ספורט או כל נעל אחרת עם סוליה טובה. גם אם נדמה לך עכשיו שאתם לא תלכו הרבה, עדיין את תתעייפי יותר. מסניון...ואצלינו הטיול היה כולו על הרגליים כי הינו במדריד ושם לא צריך רכב...
אם אין בעיה עם הריון שלך והכל מתנהל תקין, טוסי ותהני!!! כי מי יודע מתי יצא לך אחר כך... צרי לנצל כל הזדמנות של חופשה שיש עכשיו! :)

yaelyb

New member
בעקרון זה עד שבוע 24...

למרות שלמטוס את יכולה לעלות עד שבוע 32.
הבעיה העיקרית היא שמשבוע 24 העובר נקרא ״בר חיות״ כלומר שניתן להצילו אם ח״ח קורה משהו. במצב כזה העלות והחובות הכספיים כ״כ גדולים שצריך לשקול בכובד ראש טיסה בשבועות מתקדמים. חברות הביטוח אמנם מכסים את היולדת אבל השתתפות כספית בפגייה נמוכה מאוד.

תסעי ותראי איזה פלא

פתאום שם לא יהיו לך שוםמכאובי הריון. שום תופעות.
מזג האויר מקסים!
האויר צלול בלי טיפת אבק! (אין מצב לכתוב "שלום" עם האצבע על חלון של רכב...)

תסעי, תעשי ביטוח רפואי של אשה בהריון.
ותהני!

(מנסיון)

neshimonet

New member
עוד כמה זמן זה מעכשיו?

אני לא רואה סיבה למה לא - כל עוד ההריון רגיל ותקין.
אם זה בעוד שלושה חודשים - אני הייתי פוחדת להתחייב כי בהריון יש הרבה הפתעות ודברים משתנים מאוד מהר ולהיות בהפלגה - אלא אם כן יש לך ניסיון ואת יודעת שזה לא משפיע עלייך - להיות על הים - זו גם חוויה שלא מתאימה לכל אחד.

אם מדובר על עוד שבועיים והכל תקין - אני הייתי יוצאת ונהנית בכיף - על נסיעה של עוד 3 חודשים - לא הייתי מתחייבת - הייתי בודקת טוב טוב את האפשרות לבטל את ההזמנה במקרה הצורך.

MiMamiMexicana

New member
יש לי חברה שהייתה איתי בהפלגה כשהיא הייתה

בשבוע 20 ומשהו עם תאומות, נהנתה מכל רגע למרות שזה היה שייט ממש קשה עם גלים מטורפים ומליון תזוזותל של האונייה, לי רוב השייט היה רע, וזה גם כלל טיולים מאוד ארוכים ברחבי אירופה והיא עשתה את זה כמו גדולה ונהנתה, אני בכיף הייתי הולכת אם היו מציעים לי =)

Ronronit1

New member
את יודעת איך את מרגישה עם שייט?

את סובלת ממחלת ים?
מעבר לסיכון שהשיקול שלך הוא אם את רוצה לקחת או לא, מחלת ים ועוד בהריון זה די מגעיל. לא מסוכן אבל בכלל לא נעים
שטתי כמה פעמים לפני הרבה שנים די סבלתי מהעניין, ולא הייתי היחידה על הספינה. כדאי לקחת את זה בחשבון...

למעלה