תגובה
1. בבקשה: "אשתו של אדם, מותרת היא לו; לפיכך כל מה שאדם רוצה לעשות באשתו, עושה - בועל בכל עת שירצה, ומנשק בכל אבר שירצה, ובא עליה בין כדרכה, בין שלא כדרכה, בין דרך אברים." (משנה תורה, הלכות איסורי ביאה פרק כא) - יהיה הוגן לציין שלאחר מכן הוא שם סייגים להתנהגות כזו אך לא אוסר אותה, כשם שהוא לא מתנגד לפסיקה שלו שיש להרוג ילדה גויה לאחר שיהודי אנס אותה. 2. אתה מוזמן לבדוק את הנושא, כל אחד ואחת אפשר לכבד מסיבות שונות. - אני לא יכול להאכיל אותך בכפית כל אימת שתרצה, אם יש לך השגות לגבי מה שאני כותב, אתה מוזמן לנסות להוכיח לי אם אני טועה או לחילופין לא מבין. בינתיים זה לא קרה, (ע"ע "התלמוד אינו חלק מההלכה"
). 3. נו, אז יש מחלוקת, זה לא חדש. 4. על סמך היסטוריה וארכיאולוגיה, א. זה שלוש (ולא שלושת כי "דת" זו נקבה) הדתות הגדולות אינן הדתות היחידות, היהדות גם לא אחת מאותן שלוש, היא דת מאוד קטנה ויש עוד הרבה דתות גדולות יותר ממנה, רק יהודי מאמין יכול להכליל אותו בין הדתות הגדולות, חינוך יהודי מגלומני טיפוסי. ב. אני קובע שהרב טועה, כי היהדות אינה הדת הראשונה בעולם גם לא המונותאיסטית הראשונה. ארכיאולוגית והיסטורית, קיימות דתות עד עצם היום הזה שהן עתיקות ביותר מאלף שנים או לא יותר מהאזכור הראשוני שיש לנו שאנו מכירים כיהדות. עובדתית יודעים שהיהדות נכסה לעצמה מוטיבים כנעניים ומסופוטמיים שאלה האחרונים הגיעו למזה"ת ב"דרך המשי" מהמזרח הרחוק, ערש התרבות והדת.