הפכנו להיות סעודיה?

deathcaster

New member
תגובה

תשאלי אותו! (אם שואלים שאלה, יש לצרף סימן שאלה.... אם רושמים פסיק - יש להקליד רווח אחריו)

deathcaster

New member
הרב עמאר: "לשמור על כבודן של בנות ישראל"

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/313/766.html?hp=1&cat=402&loc=46 כן, נחמד מצידו של הראשל"צ להגיד דברים כאלה... אבל: 1. "הרמב"ם פסק שחייב כל אדם לאהוב את אשתו כגופו ולכבדה יותר מגופו. כלומר, ההלכה אומרת לך שהכבוד שאתה צריך לחלוק לאישה צריך להיות יותר משאתה מעניק לעצמך. יש לזה משמעות כבדה. מי שמזלזל ומצער את האישה, עונשו חמור ביותר, ה' ישמור" - נכון, מצד שני.... אותו רמב"ם גם אמר שאישה היא רכוש הבעל והבעל יכול לקיים איתה יחסי מין גם שלא הסכמתה, וכל צורה שיחפוץ גם אם לאישה זה לא נוח, (אגב: בל נשכח שהרמב"ם גם אמר שאם יהודי אונס ילדה גויה, יש לרצוח את הילדה). 2. "היהדות היא זו שהרימה את הדגל וקבעה כי אדם צריך להעניק כבוד ויקר לאישה. "- כן, רק חבל שזה לא נכון, כי ישנן תרבויות מטריארכליות בעבר ובהווה ששם נתנו ונותנים הרבה יותר כבוד לנשים. 3. "הטענה שלהן שכך היו הולכים בעבר היא שקר גמור. אני לא כל כך צעיר וראיתי את האמהות בדורות הקודמים, ומעולם לא ראיתי התנהגות שכזו."- זה שהוא לא ראה, לא אומר שזה לא היה קיים, למעשה בחלק לא מבוטל של העולם הערבי, יהודיות הלכו בדיוק כמו איראניות. רק שהרב עמאר מגיע מקזבלאנקה המודרנית, לו הוא היה נולד בדובדוב שבהרי מרוקו, הוא היה דובר אחרת.... ורואים זאת יפה על הכפתנים המסורתיים מהאיזורים השונים במרוקו. מיותר לציין שלא מדברים רק על מרוקו. 4. "התורה היהודית היא בסיס לכל הדתות ולא צריך ללכת ולהעתיק מדתות אחרות". "- היהדות אינה בסיס לכל הדתות. אבל לא מפתיע שהוא אומר זאת..... שוב בורות בלתי מנוצחת. 5. לגבי דעתו על קצב, אז כעת הוא חש כאב ועלבון? מקודם הוא יצא להגנתו! טוב שרב ראשי בישראל מקבל את סמכות בית המשפט וסופסוף מתחיל לנקוט במה שדתו מצווה עליו: "רחוק מרשעים ישועה"

Sophalin

New member
שאלה קטנה

על 2 - אתה יכול לתת לי דוגמא לחברה מטריכיאלית בעבר או בהווה?

deathcaster

New member
תגובה

חברות מטריארכליות בהווה: 1. קהילת ה"מוסו" בסין 2. חלק ממלנזיה. 3. איים אחרים באוקיאניה בעבר: 1. שבטים נורדיים וקלטיים (לא כולם) 2. חלקים גדולים מאוקיאניה 3. אמזונות - לא הדמויות המיתולוגיות באי לסבוס (למרות שכיום כן מסכימים שהיה בזה שמץ של אמת), אלא האמת ההיסטורית שהיו שבטים בסקיטיה (כיום חלקים בטורקיה וארמניה?) שהיו מטריארכליים.

Sophalin

New member
תיקון

חברת המוסו בהווה אינה חברה מטריכיאלית יותר אני מניח שהיום היא עשויה להיקרא חברה שוויונית אבל אני מניח שזה גם לא מדויק לגבי האחרים בהווה - אתה יכול להיות יותר ספציפי?

deathcaster

New member
מממ.... אני אשתדל

בהווה לא בהכרח מתייחס ל"היום", זה בא להבדיל מהעת העתיקה, ברקע שה"מוסו" נחשפו לעולם הגדול (כי הם חיו בבידוד כמעט מוחלט עד לפני כ-100 שנים) הם היו חברה מטריארכלית לכל דבר. ב-2006 דווקא המוסו כן הוגדרו עדיין כחברה מטריארכלית, אולי כיום כבר לא. מחיפוש קל, הנה עוד מידע על קבוצות מטריארכליות שלא ידעתי עליהן: http://www.saunalahti.fi/penelope/Feminism/KhasiGaro.html הנה עוד מקור מ-2011 שטוען שהמוסו הם עדיין חברה מטריארכלית: http://feminismandreligion.com/2011...h-on-matriarchal-societies-by-carol-p-christ/

Sophalin

New member

למעט המחקר האחרון שנראה לי מוטה קצת משום מה...

תגובה

1. האם תוכל להציג את המקור ברמב"ם "שאישה היא רכוש הבעל והבעל יכול לקיים איתה יחסי מין גם שלא הסכמתה, וכל צורה שיחפוץ גם אם לאישה זה לא נוח" הדגש הוא על כך שהיא רכוש הבעל ובאיזה הקשר מדובר. 2.השאלה היא האם מדובר באותו הרעיון והכוונה? יש ואפשר שיכבדו את האישה מסיבות שונות. 3.אם כך אז יש לכבוד הרב מחלוקת עם רב/רבנים תימניים יחד עם מרן עובדיה יוסף שהוא רבו. ראיתי בשבוע האחרון בעקבות כתבה ב-YNET http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4155586,00.html קטע וידיאו של הרב רצאבי בו הוא טוען ומעיד שהנשים נהגו כך בעבר ושכך צריך להיות. בנוסף הרב בניזרי טוען בשם מרן עובדיה יוסף שכך צריך להיות ומברך על כך. 4.על סמך מה אתה קובע שהרב טועה? במדרשים כתוב שאברהם אבינו חילק מתנות קרי סודות הבריאה יחד עם קבלה מעשית שמהם התפתחו לא מעט אמונות שבהמשך התרחקו הרבה מעבר למקור בנוסף שלושת הדתות הגדולות הן מאותו המקור.

deathcaster

New member
תגובה

1. בבקשה: "אשתו של אדם, מותרת היא לו; לפיכך כל מה שאדם רוצה לעשות באשתו, עושה - בועל בכל עת שירצה, ומנשק בכל אבר שירצה, ובא עליה בין כדרכה, בין שלא כדרכה, בין דרך אברים." (משנה תורה, הלכות איסורי ביאה פרק כא) - יהיה הוגן לציין שלאחר מכן הוא שם סייגים להתנהגות כזו אך לא אוסר אותה, כשם שהוא לא מתנגד לפסיקה שלו שיש להרוג ילדה גויה לאחר שיהודי אנס אותה. 2. אתה מוזמן לבדוק את הנושא, כל אחד ואחת אפשר לכבד מסיבות שונות. - אני לא יכול להאכיל אותך בכפית כל אימת שתרצה, אם יש לך השגות לגבי מה שאני כותב, אתה מוזמן לנסות להוכיח לי אם אני טועה או לחילופין לא מבין. בינתיים זה לא קרה, (ע"ע "התלמוד אינו חלק מההלכה"
). 3. נו, אז יש מחלוקת, זה לא חדש. 4. על סמך היסטוריה וארכיאולוגיה, א. זה שלוש (ולא שלושת כי "דת" זו נקבה) הדתות הגדולות אינן הדתות היחידות, היהדות גם לא אחת מאותן שלוש, היא דת מאוד קטנה ויש עוד הרבה דתות גדולות יותר ממנה, רק יהודי מאמין יכול להכליל אותו בין הדתות הגדולות, חינוך יהודי מגלומני טיפוסי. ב. אני קובע שהרב טועה, כי היהדות אינה הדת הראשונה בעולם גם לא המונותאיסטית הראשונה. ארכיאולוגית והיסטורית, קיימות דתות עד עצם היום הזה שהן עתיקות ביותר מאלף שנים או לא יותר מהאזכור הראשוני שיש לנו שאנו מכירים כיהדות. עובדתית יודעים שהיהדות נכסה לעצמה מוטיבים כנעניים ומסופוטמיים שאלה האחרונים הגיעו למזה"ת ב"דרך המשי" מהמזרח הרחוק, ערש התרבות והדת.

תגובה

1. יש הבדל בין רכושו למותרת לו. בנוסף, אם היית לומד הלכות ביאה היית מבין שמדובר בהיתר עם סייגים להגיע לתכלית, שהיא ביאה מלאה שתכליתה יצירת חיים קרי, מצוות פרו ורבו. במקביל אסור לאישה לומר בפירוש שהיא רוצה לקיים יחסי מין. אסור = מצד הצניעות אך זה לא אומר שהיא לא יכולה לתבוע זאת בפיה. 2. זה מאד משנה לתכלית. 4.הצג בבקשה דת נוספת הגדולה משלוש הדתות שמאמינה באל אחד כשהכוונה היא לאותו האל.

deathcaster

New member
תגובה

1. "יש הבדל בין רכושו למותרת לו." - נכון, אבל טכנית, ביהדות אשה היא רכוש הבעל, או שמא אינך יודע מה משמעות המושג "כתובה". לאחר שרכש אותה, היא מותרת לו. 2. לא ברור איך מה שרשמת קשור למה שאני רשמתי, אם תוכל להסביר אודה לך. 4. אותו האל? לא טענתי זאת. הגדולה משלוש הדתות? גם לא טענתי זאת, קרא שוב ולאחר מכן תתמקד במה שאתה רוצה שאציג לך.

Sophalin

New member
אני יכול להציג לך שלוש דתות גדולות יותר

דאואיזם, בודהיזם ויש עוד אחת מהמזרח שאני לא זוכר את שמה...

Sophalin

New member
וכמובן איך אפשר לשכוח

פאגאניזם... רק בברזיל יש 220 מליון פגאנים...

סעיף 4

א. "מתחילה עובדי עבודה זרה היו אבותינו" (הגדה של פסח) ב. "רבי חייא בר בריה דרב אדא דיפו: תרח עובד צלמים היה, חד זמן נפיק לאתר הושיב לאברהם מוכר תחתיו." (בראשית רבה) משמע היו דתות אחרות לפני היהדות (על פי היהדות).

לאונידס

Active member
זבל של מדינה

מה כבר הבן-אדם עשה? קצת אנס וקצת מעשים מגונים וכבר מכניסים אותו לכלא? הכל בגלל שהוא מזרחי ודתי, רק בגלל זה לא נותנים לנשיא לאנוס קצת בשקט. מסכן, סתם מתעללים בו. צודק כבוד הח"כ ניסים זאב, צריך לתת לו לרצות את עונשו בבית כולל הגדלת תקציב לקשר עם הבוחר, אף בחורה הגונה כנראה לא תגיע לביתו ופרוצות עולות ממון רב. אם יש לו תלונות לגבי שגעון דיכוי הנשים בישראל במסווה של צניעות שיפנה לחברים שלו מש"ס.

למעלה