אני זוכרת את הסיפור הזה
וקראתי שוב גם את התגובות שלך. אני פחדנית, אני בד"כ לא אומרת מאיפה אני, חוץ מאשר במקומות אוהדים בעליל. אבל גם לא יוצא לי להתקשר עם אנשים באקראי - אני לא נכנסת לצ'טים ולא משחקת במשחקי מחשב, אז אני בד"כ יודעת לאן אני נכנסת ומאיפה האנשים. אני לא משתתפת בפורומים "עוינים" ונוטה להמנע מויכוחים (גם עם מערביים וישראלים) כי לרוב אין טעם וזה סתם עוגמת נפש. אני יכולה לקרוא לפעמים, אבל אני לא מגיבה. אני גם לא משתדלת לקרוא. בעבר ביקרתי באלבוואבה שהזכרת (הפורטל עצמו מתון יחסית, או לפחות היה אז) ובפורום ישראלי-פלשתינאי (דווקא שם היו ויכוחים ענייניים) ובפורומים נוספים, בעיקר מרוקאים ואלג'יראים כי התעניינתי במוסיקה שלהם ובברברים. רק קראתי, אבל באיזשהו שלב הספיק לי, למרות שהיו גם דברים שהפתיעו (מעט). קראתי דיון בפורום התרבות הברברית, של ברברים וערבים מוסלמים פלוס אחד, יחיד ומיוחד אקזיסטנציאליסט אוהד סארטר (חלקם חיים במערב, חלקם בצפון אפריקה), ב"שמועה" שהם היו "במקור" נוצרים, רובם התייחסו לזה כמו ל"שלד בארון", ואז מישהו הזכיר את ה"שמועה" העוד יותר גרועה שחלק מהם היו "במקור" יהודים (זה נכון - הברברים היו "במקור" פאגאנים - חלק מהם נשארו פאגאנים, חלק התגיירו וחלק התנצרו, עד שהגיע האיסלם. לולא האיסלם, יתכן שמרוקו היתה "המדינה היהודית"
. יש שם עדיין מיעוט של פאגאנים ובני דתות אחרות). היה מרתק. אני מעדיפה פורומים של מזה"תים לא ערבים או לא מוסלמים. פעם כתבתי כמה הודעות בפורום אירני (רוב המשתתפים חיים במערב), אחד מאלה שישראלים יכולים להרגיש בהם בנוח בד"כ. מבקרים בו גם אמריקאים ויהודים וישראלים, בכל זאת גם שם לא אמרתי מאיפה אני. ולמרבה האירוניה חטפתי מטח כבר על ההודעה הראשונה, שדווקא נגעה בישראל, ממשתתף שהסיק ממנה בטעות שאני אירופאית סכסכנית שמגינה על האירופאים... חה! מה שהילג מתארת נראה לי קצת יותר מדי פסטורלי. כמובן, נוצרים קשרים ידידותיים אחד על אחד, אבל שמעתי הרבה על תגובות אחרות, פחות אוהדות. שמעתי יותר על חוויות חיוביות עם אירנים. לי אישית אין נסיון עם אחד על אחד (באופן כללי. אני נוטה להשתתף בקבוצות באינטרנט ולא אחד-על-אחד). נתקלתי גם בערבים ומוסלמים אוהדי ישראל. למשל, נתקלתי באחד שטוען שהוא פלשתינאי אמריקאי, מוסלמי-לשעבר (אני לא בטוחה אם הוא עדיין לשעבר), שאפילו עזר לאיזה יהודי אמריקאי תומך כהנא לעצב חולצות עם סיסמאות פרובוקטיביות בערבית - "כופר" (רוצה לומר "אני כופר גאה"), "עם ישראל חי", "מא פיש פלאסטין" וכאלה, מוזר לאללה. לא יודעת אם הוא "אמיתי", אבל הוא טוען זאת שנים והוא נפגש עם אנשים פנים אל פנים. הוא שותף בבלוג
Discarded Lies. הוא זה שקורא לעצמו evariste. לא יודעת מה קורה שם עכשיו כי שנים לא בקרתי, אבל ברפרוף אקראי גיליתי שם שיא - עד היום מספר התגובות הכי גדול לפוסט שנתקלתי בו היה מעל 1,500, וזה נעצר שם רק כי הבלוגר סגר את השרשור. זה היה בבלוג הקיצוני LGF, ש- DL הוא מ"צאצאיו". עכשיו מסתבר שהתפתחה מעין מריבה בין DL לבין LGF, בעקבות שרשור מסוים ב- DL - בשרשור המריבה יש יותר מ- 3,000 תגובות.
לראות זה להאמין. אגב, מתי בפעם האחרונה הורשע מישהו בקשר עם תושב מדינת אויב כשלא היו חשדות לקשר לטרור או העברת מידע או משהו בסגנון? הרי יש קשרי מסחר של ישראלים עם שכנינו, כולל תושבי מדינות שמוגדרות כמדינות אויב. והיו תמיד. כמה מסחר היה עם ירדנים לפני הסכם השלום? וזה לא כאילו שירותי הבטחון הישראליים לא ידעו (אפילו אני ידעתי ואני הייתי ילדה). אני לא ממש מוטרדת מהאפשרות שתכף ידפקו לי על הדלת המשטרה או השב"כ בגלל שהגבתי באיזה בלוג עירקי.