הפיפסים

הפיפסים

קול ישראל משדרת בכל שעה עגולה חמש פיפסים שמציינים את תחילת השעה. האם הפיפס הראשון הוא המבשר על תחילת השעה? אולי הפיפס הארוך? או שאמירת הקריין השעה -- היא המדוייקת?

פּלפּל

New member
כמדומני שבתחילת הפיפס הארוך האחרון (השישי)

אות זמן שירשנו מהבריטים.

ArsaWhat

New member
גם אות החדשות של גל"צ מבוסס על הפיפסים

ואכן הפיפס האחרון הוא ה-00 של השעה העגולה.

olli3

New member
מנהל
רק שגם זה לא מדוייק בשנים האחרונות

מכיוון שיש ממסרים (מרכזי שידור) של בזק וכאלו של קול ישראל (בתפעול בזק או בתפעול קול ישראל), נוצר מצב של דיליי קטן של מחצית השנייה בין תדר כזה לאחר (לפחות באיזור שלי). כך למשל אם אני מאזין לחדשות ברשת ב' או ג' (שהן משודרות ממסר בזק) ברדיו אחד ושם לידו רדיו אחר על 88FM או רשת א' (שהן משודרות ממסר של קול ישראל) נוצר מצב של איחור בחצי שנייה של רשבת ב' וג'. כך גם בגל"צ וגלגל"צ, הן מקדימות בשנייה מלאה את קול ישראל. בכל מקרה, ברגע תחילת הפיפס האחרון, השעה היא עגולה.

אני תובע אותך בעוון לשון הרע על קול ישראל../images/Emo3.gif

יש שש פיפסים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! והשאלה התחדדה בעקבות הג'ינגל שעשה מלאכי חזקיה שהוסיף ג'ינגל רשת ב' החדשות... אז אולי משם מתחילה השעה....

בתחילת הפיפס השישי ../images/Emo13.gif

גם בקול ישראל וגם בגלי צה"ל. בערוץ 10 החדשות מתחילות בדיוק כשנכנס ה"בום" הראשון של המוזיקה.

olli3

New member
מנהל
ואני אלמד אותך משהו נוסף על חדשות 10

למי שלא יודע גם ערוץ 10 וגם ערוץ 2 (שבזמנו שידרו את חדשות 2 ברדיו 99) יש כמה ערוצי שידור רדיו על התדר הלוויני שלהם בלווין עמוס (קליטה באמצעות לווין פרטי בלבד). כאשר צופים בערוץ 10 או ערוץ 2 יש אופציה לבחור איזה פס קול רוצים לשמוע, בדומה לדיבוב לשפות כאלו ואחרות. באחד מערוצי השמע (יש 3 או 4 אם אינני טועה לערוץ 10 ו2 לערוץ 2) חדשות הרדיו של ערוץ 10 משודרות. מסוף החדשות ועד תחילת המהדורה הבאה מנוגן פילר החדשות בליווי קריינית (מעניין מי זאת) שמסבירה שאלו שידורי חדשות 10 ברדיו כאשר ניתן להאזין לחדשות בכל שעה עגולה). מה שיותר מעניין שהפילר של החדשות (שבכלל את כל עבודת האולפן מבחינת מוסיקה ערך עירד אשל וניתן להוריד מהאתר המושקע שלו IRAD.TV) מנוגן ללא הקריינית כחצי דקה לפני הבום הראשון כפי שציין יניב. לפני הבום הראשון יש מעין 5 שניות של ההפך מרייזניג, הורדה במינון הסאונד. ואז יש התעלות קצרה (רייזניג קצר ונהיה הבום הראשון כביכול שבו נהיית שעה עגולה). הפיפסים שרדיוס ולב המדינה מוסיפים הם חסרי משמעות בחלקם. לכל תחנה יש את הקריינות של איילון או חייממוביץ (רדיו תל אביב, רדיו ירושלים הישן). והם מעלים אותה לפי הזמן שאמרו להיות מתאים, רדיוס ולב המדינה משתדלים להעלות בדיוק בזמן אך לפעמים היציאה לפרסומות התעקבה בשתי שניות ולכן גם הפיפסים (שני הפיפסים, אחד קצר ואחד אחריו ארוך) נדחים בשתי שניות ולכן אין זה מדד לשעה עגולה. רדיו תל אביב (שגם עירד אשל הכין את אריזת התחנה) מקנח בהשמעת גלים מתנפצים על הים קצת לפני הבום של החדשות. רדיו חיפה (שגם את אריזת האותות שלה הכין עירד אשל), נותן איזה כמה בומים כאלו של חדשות לפני הבום המקורי של חדשות 10. *כל מה שציינתי לגבי עירד אשל ניתן להאזנה באתרו IRAD.TV. אין ספק שהבחור מאד מוכשר.

olli3

New member
מנהל
*כמה תוספות

את הפילר של חדשות 10 באתר של עירד אשל ניתן לשמוע תחת קטוגריית TV NEWS> חדשות 10> חדשות 10 רדיו. יש משהו שיישמע קצת מוזר באותו פילר, זה לא זה שאנחנו שומעים יום יום ברדיו. יש בפילר הזה כמה פעמונים (ברגע שהקריין כביכול אמור להתחיל לדבר), בהמשך גם כל הסינטסייזרים האלקטרונים מנגמנים תווים אחרים או בסולם אחר (לא ממש יודע איך להגיד את זה). יש לי את הפילר המלא בפון (כן אני פריק של הדברים האלה). שזו הגרסא שמושמעת ברדיו. מה שמעניין זה למה יש עוד גרסא ומדוע היא לא משודרת? אני אישית מעדיף את זו שמשודרת, אולי הפעמונים מרמזים כנסייה וזה לא התחבר טוב בארץ? לא יודע...

הקריינית לאורך השעה

היא תמר איש שלום... המוזיקה מתחילה בדיוק 2 דקות לפני המהדורה, ובערוץ 2 היא החלה 3 דקות לפני. כמובן ששניות ספורות לפני המבזק המוזיקה יורדת כמעט לשקט מוחלט, לנוחיותם של הטכנאים בתחנות השונות. ועירד אשל עשה את העבודה הכי טובה מהבחינה הזו ברדיו חיפה, שם האות מתמזג בצורה מושלמת עם החדשות, באותו סולם וכמעט באותו קצב. ככה זה כשאות התחנה שלך ואות החדשות הולחנו ועובדו אצל אותו יוצר

אייל וולקוביץ

New member
מנהל
נגעת בנקודה כואבת

אם כבר נכנסנו לקטנות, באמת למה חלק מהתחנות האיזוריות משמיעות פיפסים יזומים ובדרך כלל גם לא במקום?

צריך לשאול אותם

הפיפסים ב-100FM באים בסוף המקבץ, ובכל סטיה קטנה (וקורה לא פעם שצריכים לתזמן מקבץ בצורה אחרת תוך כדי שידורו) הם ממש לא ייצגו את השעה המדוייקת. טיפ: אם אתם רוצים לכוון את השעון שלכם במדויק, השתמשו באות הזמן של קול ישראל (ברדיו, לא בלווין, בממירים הדיגיטליים או באינטרנט!). הוא היחיד שמשודר אוטומטית לחלוטין, ללא מגע יד אדם. בגלי צה"ל ובערוץ 10 הטכנאי אחראי לנגינת האות, וגם כאן יש לפעמים סטיות של שניה או שתיים לכאן או לכאן.

olli3

New member
מנהל
וכמו שציינתי גם כאן יש דיליי בקול ישראל

חלק מהתדרים (בעיקר שמופםעלים ע"י בזק) נותנים דיליי של חצי שנייה ולפעמים אף פחות. אני לא יודע מה קורה בתחנת איתנים לדוגמא שם אני מאמין שהשידור הוא מופתי ותואם את הזמן האמיתי, אך מהמשדרים בממסר אשל (של איזור באר שבע) קול ישראל מתקבלת בדיליי של חצי דקה משידורי 88 FM ורשת א' שמשודרות ממסר של קול ישראל שנמצא בסמוך לתחנת רכבת האוניברסיטה שבבאר שבע.

למעלה