הפינתית של נחמה

hana5

New member
הפינתית של נחמה

תפריט היום: טיפול בסביבת המטבח... כלי מטבח הם אביזרי טיפול עם המון אפשרויות, לא רק לטיפולי ADL יש מתכונים לטיפולים קוגניטיביים שיכולים לכלול כל מה שרק חלמנו מבחינת ארגון ותכנון התמצאות קשב רצף בטיחות וכו'. ויש טיפולים בהם אפשר להשתמש בכלי המטבח כדי לעשות תזמורת. אני השתמשתי במטבח להכנת עוגה עם נערה כחלק ממסיבת פרידה משיקום.ואיך אצלכם?

../images/Emo8.gifאו, סוף סוף משהו גם בשבילי אצלי במחלקה פסיכיאטרית פתוחה, אנו מעבירים קבוצת מטבח פעם בשבוע, אנחנו משתמשים במטבח להמון אפשרויות מאחר ותוך כדי ההכנה יש עבודה קוגניטיבית, עבודה על ארגון, תכנון, הבנת הנקרא, הבנת הוראות, רצף וכו' בנוסף עבודה על הפן החברתי מאחר והעבודה היא בקבוצה, עבודה על מרכיבי המזון, עריכת שולחן ומה לא. הקבוצה הנוכחית היא לחבר'ה צעירים יחסית (19-30) וזה כיף לא נורמלי. אני גם מאוד אוהבת את המטבח ככלי אבחוני, כפי שאת יודעת, לאבחון ה- KTA Kitchen task assessment (חלק מאבחון ה-EFPT)הבודק תפקודים אקזקוטיביים. אני מוצאת במטבח אפשרויות מדהימות! איילת

hana5

New member
אני תמיד מנסה להגיע

למכנה המשותף הרחב ביותר . לפעמים זה מצליח יותר. תספרי לנו על הכייף הזה שאת כותבת עליו...

אין כמו מטבח

אם כי מעולם לא חשבתי עליו כ"אביזר" או כ"אוסף אביזרים" שאפשר להשתמש בהם באופן אחר מאשר האופן לו נועדו. היום למשל אני מוציאה את האחיינים מהגן - ובתכנית לעשות עוגיות לאמא שלהם כי יש לה היום יומולדת.

hana5

New member
נו זו הסיבה

שבגללה אני טורחת כל שבוע, להסתכל אחרת על מה שבנאלי או מובן מאליו או איבד את החן. מאוסף האביזרים שבמטבח אפשר לעשות תזמורת אם תולים כלים, מכסים, סירים, מסביב למעלה , למטה ובצדדים ונכנסים בפנים.

hana5

New member
יאללה אתגר

מה אלו שאת עובדת איתם יכולים לעשות עם אביזרי מטבח שלא קשור ליעוד המקורי שלהם, שיהיה מתאים לגילם (מהו?) ומשמעותי מבחינה טיפולית?

הם מבוגרים

וחוץ מתזמורת בצורת מאוד שטותניקית שמתאימה לפורים אני לא מצליחה לחשוב על כלום.

בדיוק היום ישבתי לתכנן קב' מטבח

ראשונה בשיתוף עם הקלינאית. המטרה שלה היא רצף ואני עדין תוהה איזה מטרות להכניס פנימה. מגניב.

hana5

New member
נגיד מסעדה עם תפקידים שונים

כשהמשתתפים מתחלפים ביניהם כל שבוע. חלק טבחים וחלק סועדים, מלצרים ברמן, מבקר מסעדות ו what ever...

תלביבית

New member
מטבח

אפשר גם לתרגל הוצאת מוצרים מהמקרר\מהארונות\מהתנור \מהמדף (למשל כשרק יד אחת מתפקדת או בחוסר שיווי משקל) סידור מדף ,הדרכה לארגון נכון של המטבח במקרים שונים (למשל ב- M.S )

vardina5

New member
מטבח=תכנון

תכנון תפריט, תכנון קניות של מוצרים חסרים, תכנון אביזרים שיש להשתמש בהם תכנון הפעולות שזקוקים להם במטבח פירוט ופירוק הכל- ועשייה מהנה לאורך זמן. עם מתבגרים בעלי שיתוק מוחין זה עובד יופי ויש שיתוף עם המורות והצוות מסביב כי כולנו מתחברים לנושא. שבת שלום

א רויטל

New member
מהמטבח באהבה../images/Emo78.gif

במח' יום לנוער בבי"ח פסיכיאטרי אנו עושות קבוצת מטבח שבה לומדים את המיומנויות המוטוריות הדרושות מהבסיס. מנתחים את המתכונים מהבחינה הקוגניטיבית (שלבים, תהליכים,מצרכים ,כילים, ארגון ,בטיחות,וכו')כותבים אותם מחדש בפירוט ברור יותר לעבודה . כמו כן המתכונים השבועיים מדורגים ונעשים מורכבים יותר במהלך השנה . ובתום השנה כל מטופל מקבל חוברת מתכונים (שהם עצמם הדפיסו מהניתוח של המתכונים השבועיים) להתנסות בבית. כמובן שמתייחסים גם למרכיבים חברתיים מעצם העבודה בקבוצה וכן המרכיבים הרגשיים למשל רכישת בטחון ועצמאות בתפקוד במטבח (קבלנו פדבק של מטופלים שסיימו שנה של התנסות והחלו לבשל בבית לפי החוברת שקבלו)

כן - אבל זה מטבח כמטבח

ברור לגמרי מה עושים במטבח, לא? מה אפשר לעשות במטבח ובשלל האביזרים שיש בו שהוא אחר?

hana5

New member
לא נוציא את הרוח מהמפרשים

לאף אחד כל הרעיונות האחרים היו על הכיפק , נראה לי שילדים טובים בלהפוך אביזרים לדבר אחר מיעודם המקורי (הסיר היה תופים, מכסים למצלתיים..)ומבוגרים טובים בלהרחיב את מה שקיים למשל לפתח ארוחה אחת לספר מתכונים שלם שבסופו של דבר מביא להעברת תפקוד מסביבה אחת לסביבה אחרת, שזה בעצם מה שאנחנו מצפים ל? כך שהכל לוקח. מבוגרים לדעתי יכולים לכופף מזלגות לצמידים ולקשט קומקומים לעציצים ( אם כי זה כל כך 80'S.)

vardina5

New member
לא לכולם זה כלכך ברור!!!!!!!!!!!!!

טוב לעצור ולנתח פעילויות שכלכך ברורות ולשפצר אותן..

בטח שטוב

רק שאני, אפעס - התמקדתי קצת אחרת בשרשור הזה, מה ל'שות? כמו שתפסתי את הפנייה המקורית (וכמו שעד היום 'הפינה נחמה' התנהלה) מדובר על פעילות רגילה או אביזר רגיל - אפילו נדוש - שנמצא בקליניקה, ושימושים יצירתיים שיש לאנשים עמו. למרות שחשוב ולפעמים אפילו כיף לעשות ניתוח פעילות - הראש שלי לא היה שם. הוא נשאר בפוקוס עם המטבח על 'אביזריו' וחיפוש אחר פעילות יצירתית בשונה מהרגיל... בלי להמעיט מערך 'הרגיל' אבל גם בלי לחזור עליו.

למעלה