הפינה של יום ראשון

yeshla

New member
הפינה של יום ראשון

מסתבר שהספר דירה להשכיר הוא לא סתם ספר רגיל, הוא מסוג הספרים האלה שעושים חשק לעוד, נותן השראה לרעיונות..
אחת הכתבות הראשונות שהעלתי לאתר שלי היה לפעילות יצירתית עם ילדים בהשראת הספר.
מעל עשרים יצירות שהכינו ילדים בגן חוגלה יחד הם ההורים בהקשר לספר דירה להשכיר

הנה סרטון שמציג את הרעיונות ליצירה עם הספר

יש לכם רעיונות לספרים מהסוג הזה, שכיף לעשות להם פעילות?

moncha

New member
נגעת בנושא שקרוב לי מאוד

ובעצם זה מה שאני עוסקת בו. שעת סיפור ויצירה. אני מתמקדת בסיפורים שדרכם אני מלמדת קטנטנים יסודות באמנות וגם טכניקות בחומרים.

בגדול ספרי ילדים הם בסיס טוב ליצירה, אפשר לעשות יצירה עבור כל סיפור ורק צריך להפעיל את הדימיון והיצירתיות כדי לבחור יצירה. ותמיד אפשר לצייר ולצבוע ציורים שקשורים לנושא הסיפור.

היצירה שצרפת בהשראת הסיפור דירה להשכיר נראית לי יותר כמו שיעורי בית להורים אבל זה הרי כיף ליצור ביחד הורה וילד.

ספר מקסים ומאוד מתאים ליצירה משותפת הוא -אבא בונה עוגה /ליעד שהם.
אני מניחה שיהיו פה עוד רעיונות טובים. הרי כל ספר יכול לספק שפע רעיונות ליצירה.
אשמח לתת רעיונות יצירה לספרים ספציפיים אם מישהו יבקש.

תודה על הפינה שלך

אז הנה אני מבקשת :)

יש לי כמה רעיונות למפגש ט'ו בשבט,אבל אף אחד מהם לא ממש מוצלח.
(אנחנו נכין עציצים מקופסאות שימורים ריקות,אבל צריך עבודת יצירה נוספת למלא את הזמן)
אולי אפשר סביב הספרים שנקרא,ולאו דווקא סביב ט'ו בשבט:

חנן הגנן

איילת מטיילת

בעניין איילת מטיילת,אני אשמיע להם את השיר 'קיפוד על הזקן' של דתיה בן דור,כי הוא מתקשר לסיפור. אז אולי משהו שמתקשר לספר וגם לשיר?

תודה.

Internet Mom

New member
אולי הקיפוד הזה?

כבר שמתי אותו כבר פעם, אז איתך הסליחה אבל נשמע לי מתאים לשיר על קיפוד וגם לט"ו בשבט!

moncha

New member
אתגר נחמד אנסה לעזור

לא הייתי מערבבת כל כך הרבה נושאים ביחד. הייתי משאירה את איילת לפעם אחרת.(לא מתאים לטו' בשבט) קיפוד על הזקן נהדר גם ביחד עם איילת וגם בנפרד (ואם תרצי סיפור בסגנון כזה לקריאה ראשונה לכיתה א' אז תפני אלי במסר..)

בכל אופן יצירה קצרה של קיפוד פשוט מעיסת נייר (צבועה מראש) יכול להתאים? התמונה תעזור לך להבין. אפשר כמובן לשדרג ולעשות דברים מורכבים יותר כמו פירות וירקות במקרה של חנן הגנן. וברור שאם איילת מטיילת, אז הכיבוד הוא עוגיות ומיץ תפוחים.

תודה ותגובות לשתיכן-

לגבי הקיפוד- זה מאוד קצר,רק להדביק את העלים.אני חוששת שזה לא יתפוס מספיק זמן.

לגבי בחירת הסיפורים,אני בהחלט מסכימה שאיילת מטיילת לא ממש מתאם לטו בשבט,אבל הבחירה לא היתה שלי,ובנוסף- בגלל שאנחנו בחו'ל,יש לנו מאגר מוגבל מאוד של ספרי עברית....

הקהל שלנו,שכחתי לציין,הוא בין שנתיים לשש.

ועוד משהו: אמא שלי שלחה לי ממש אתמול,בדואר,מדבקות של פירות,ושל פירות יבשים... אין לי כ'כ רעיון איך אפשר לשלב את זה בעבודת יצירה,אבל אולי למישהו פה יהיה...

תודה

ושכחתי לכתוב לגבי הקיפוד מעיסת נייר-

אני מתעצלת להכין את הקיפודים לכל חמישה עשר (ןלפעמים זה עשרים) ילדים שאמורים להגיע...

moncha

New member
לא הבנתי למה את צריכה להכין קיפודים?

כל מה שאת צריכה להכין זה עיסת נייר (כמות של שני גלילי נייר טואלט) הילדים מכינים את הקיפוד בעצמם. ואגב אם יש הרבה יותר זמן אפשר להכין איתם את העיסה...צפי להנאה...ולבלגן

yeshla

New member
לא הכרתי את הספר הזה

תודה

דינדון5

New member
מקסים .

גם אני בזמנו הכנתי פעילות לסיפור הזה וגם העליתי לפורום
איך אפשר למצוא את מה שהעליתי?
אני אנסה למצוא כי התמונות של הפעילות נמחקו לי כשהמחשב הלך

דינדון5

New member
יש בקישור עוד רעיונות

יפים ליצירה בעקבות סיפור ..
הזדמנות לשים בקישורים אולי?

Internet Mom

New member
לא יודעת עד כמה הספר הזה פופולרי

אבל גיסתי עשתה פעילות לפי הספר לילה טוב גורילה- הילדים התחפשו לחיות והציגו את הסיפור הפשוט הזה... נשמע לי רעיון יפה. וזה ספר מקסים!

אני מאוד אוהבת כשלומדים את נושא הספר

לבחור כמה ספרים ואז להמחיז את הסיפורים וליצור יצירות מסביב

למעלה