../images/Emo20.gifהבלוג שבחיי -פרק יב
אז... באמת היא שלכתחילה רציתי לכתוב על משהו שעוד תכננתי לשבוע שעבר שהיה מיועד עבור סבבב אך בגלל שזה נפל צמוד לפורים חשבתי שמשהו קצת עצוב לא יתאים לאווירה אז כתבתי במקום את ה"פוסט-תיכון" הקטע שסיימתי בסיפור עם המשכים שכתבתי שמגיע לו פוסט משךו והבטחתי להמשיך אז אני אדחה פשוט בעוד שבוע... עכשיו נחזור למה שהתחלתי אז לא יודע אם אתה זוכר, אבל, ציינתי שמלבד אבי, הבחורצ'יק שהיה לי איתו "יחסי-פלירטוט" בצורה לא מפורשת עם "נד-נד" לפה ולשם, היה גם עוד מישהו שדי נדלקתי עליו. לא יודע בדיוק למה, אבל אז הרגשתי שיובל, הוא הגבר האולטימטיבי, הוא מישהו שארצה להתחבר איתו חזק [חזק חזק
] הבעיה הייתה שהוא היה [או יותר נכון ניסה להיות, כי תכל'ס זה הכל תמיד שאלה של שיווק גם בחברה של תלמידי תיכון] בין המקובלים ואני הייתי נחבא אל הכלים. ויותר מכך, שבשונה מאבי [שגם היה במקובלים] עשה רושם שהוא אפילו לא מסתכל לכיוון שלי. ומה שעוד יותר בטוח, בנים זה לא ממש בראש שלו, בלשון המעטה. אם כבר, אז זה רק בשביל לצאת לבילוי טוב כמו שהחבר'ה תמיד עושים. כשאני נזכר בכך שאביו שירת בחיל האוויר ולכך כולם יעדו גם אותו, אז בכלל... כמובן שלגשת אליו, אפילו ברמזים, זה לא היה בא בחשבון, לא היה לי הוא-אמינא לכך. עדנה קטנה קיבלתי, איכשהו, בשישית. בשישית העבירו אותנו לפנימיה יחסית ישנה יותר, בה היו מקלחות משותפות בכל קומה לכל החדרים. יצא שהיינו באותה הקומה. מיותר לציין, שניסיתי ,כמה שיכלתי, לתזמן את המקלחת שלי בזמן שהוא הולך להתקלח [לא היו כל כך הרבה בקומה]. לצערי זה לא ממש יצא. כמעט תמיד הוא היה נכנס לפתע באיזושהי שעה יחסית יותר מאוחרת ממני. הרבה [פעמים זה היה כשעוד חברה מ"חוג המקובלים" נכנסו. [קשה לי לכתוב בדיוק "מקובלים" כי זה לא היה ממש כמו שמכירים במקומות אחרים שיש את ה"מקובלים" ואחרים. אצלנו בישיבה די היה מטושטש ההבחנה בין "מקובל" ו"לא מקובל" אבל עדיין היית יכול לראות מי אלא ה"קולים", המדריכים מבנ"ע שיש להם מיליון חניכים אך גם הרבה "חובשי ספסלים" היו מעורצים כגדולי המקובלים ו...טוב נו...מסובך הקטע] בכל אופן, כשהגעתי למסקנה שזה לא זה, החלטתי יום אחד שאני אקח את מברשת השיניים, ומכיוון שהיו כיורים במסדרון צמוד לחדרי המקלחות והשרותים [והכיורים היו ליד הדלת בצורה כזו שבזוית הנכונה אפשר להבחין במתרחש ב"ספתח" של המקלחות] הלכתי לצחצח את שיני "במקרה" בדיוק לאחר שראיתי את יובל נכנס למקלחות. אני מצחצח ושותף את פי, תוך כדי כמובן שאני מניע את ראשי לכאן ולכאן בשביל לשטוף טוב. כמובן שבעת הנעת הראש אז מגיעים גם למצב שהראש מוטה כך שעיני קולטות את הנעשה בפתח המקלחות. הנה...אני רואה אותו, את גופו החשוף.עד לפרטים הקטנים...הוא כמובן לא מבחין בכלום כיוון שהוא עסוק בלהריץ צחוקים עם שאר החבר'ה שבמלקחות... כל זה לוקח מספר שניות. לאחר השטיפה אני ממהר לחזור לחדר לפני שמישהו יחשוד במשהו. כל מי שעבר לימודים בבית ספר "סטנדרתי", מודע לעובדה שאחד הדברים הכי משמעותיים בכיתה בם מי ה"שותף" שלך. מי יושב לצידך על אותו השולחן. בשמינית, לא יודע איך, הדברים התגלגלו ואני ויובל נקלענו לשבת אחד ליד השני. כמובן שעבורי זה היה ממש חבל"ז. אני לא אשכח שבאיזשהו שלב, הרבה משיעמום של שיעורים פה ושם, התחלתי להעביר עם יובל שיחות הזויות על קשר בינינו [כן,כן, החלטתי כן ללכת על שיטת הדיבורים ה"אפרוריים" האלה] ואחד הדברים המוזרים שהוא חזר עליהם היה שהוא נהג לצייר בית גדול ולידו איזשהו בית קטן, לפעמים היה נדמה כמלונה. אני לא זוכר את דביו במדויק אך זה היה משהו כמו "אתה רואה טוהר, פה נהיה אני וחבר שלי [תוך כדי מצביע על הבית הגדול] וזה [מצביע על הקטן שלידו] בשבילך..." דברים הזויים לחלוטין... באותה שנה יצא שבעת שנכנסתי לאחד מהחדרים בפנימיה [הפעם עם מקלחת צמודות...] ראיתי לפתע שאין איש בחדר מלבד יובל, שרוע על בטנו על המיטה העליונה מבין מיטות הקומתיים. כשנכנסצי הוא הרים מעט את גופו וסובב את ראשו לראות מי זה. לאחר שהבחין בי, הוא החזיר את עצמו למיטה, ללא זיע, כשאני עומד דומם צמוד למיטה. כך מספר שניות, לא תנועה, כאילו הוא מחכה למשהו. פתאום היה לו שיחה בפלאפון... לאחר שסיימנו את התיכון כמובן שכל אחד פנה לדרכנו ואני ויובל לא התראנו שנים. עד... בשנותי האחרונות בהסדר כבר הייתי כותב פעיל בפורום בוואלה [ז"ל]. כמובן שבאיזשהו שלב העלתי גם מודעת היכרות עם האי-מייל שלי. יום אחד, אני רואה בתיבה אי-מייל תגובה, ממישהו שכותב לי שהוא גם הסדרניקת +- בגיל שלי. כמובן שפרטים כאלו יכולים להתאים למליוני אנשים [טוב, נוף אולי הגזמתי אין כל כך הרבה בינישים...] אך משהו בפנים... הסתכלתי על הכתובת של השולח ופתאום עיני הבחינו בכך ששם המשתמש "מדגדג" לי. הוא מתיישב לי טוב בראש. "רגע, זה נראה ממש מתאים עבור צירוף של יובל ושם המפשחה שלו" השם היה ממש "יובל" עם האות הראשונה של שם משפחתו. בהודעה היה גם מספר טלפון. לא יכלתי להחזיק את עצמי, הייתי חייב לדעת התקשרתי למספר, עונה לי מישהו "שלום, זה טוהר, הגבת למודעת הכרות שלי שפרסמתי בוואלה ו..." בקושי נתן לי להמשיך וכבר התחיל בגמגום נורא חזק לספר על עצמו, איפה הוא גר [כמו יובל] איפה הוא לומד כרגע [כמו יובל] ותוך כדי כמובן שזיהיתי את הקול "יובל!!!" צעקתי פתאום, "אני לא מאמין, יובל!, " "לא, לא" הוא מחזיר "יובל" "לא.." והשיחה מתנתקת... תפסתי את עצמי- "מה עשיתי?" מהר חזרתי למחשב לכתוב לו מכתב תגובה עם התנצלות שאולי הייתי אגרסיבי מדי, שאני אשמח להמשיך לדבר לא קיבלתי תגובה ניסיתי לחזור אליו לפלאפון אבל הוא לא ענה לי. אין לי הרבה זמן להמשיך, אז ההמשך בקצרה לאחר מספר חודשים, כשהייית בארוע של הסוכנות היהודית כהכנה לשליחות איכשהו, סיבב הקב"ה שגם הוא הגיע לפגישה הזו כמובן, שאף אחד משנינו לא ידע על הגעתו המתוכננת של השני לשם. אני בטוח שאם הוא יודע זאת מראש הוא לא היה מגיע... בכל אופן, אני נצלתי את ההזדמנות בשביל לכתוב פתק שמביע את רחשי ליבי בעיקר התנצלות חזקה על מה שעשיתי ומצד שני בקשה שיקשיב לליבו ויבין שאין זה הוגן מצדיו כך להתעלם ממני כשהבחנתי שהוא עומד לברוח באמצע אצתי אליו, קראתי בשמו, הוא נעצר, "באתי להפרד" וכששלת את ידו לאות פרידה הכנסתי לידי את הפתק וכך הועבר לידו מבלי שצופה חיצוני יכל להבחין בכך. עד היום אין לי מושג מה הוא עשה עם הפתק הזה. מה שכן, במקרה, עת הייתי בשליחות, הגיע אלי דרישת שלום ממנו. יותר מאוחר אף נקלתי בו בלימודים, שינינו דיברנו זה עם זה שיחת נימוסין. שיחה כזו, כאילו כלום לא היה וכלום לא קרה ובעיקר- כאילו כלום לא קורה ולא יקרה... משם...כל אחד חזר לדרכו... ושם כל אחד מאתנו נמצא...