"הבלוג שבחיי"- פרק ה'
אז מה מחזיק אותי באמונתי? האמת, שיש כמובן הרבה גורמים לדבר. אך, אחד מהן הוא חוש של השגחה סובבת. אינך חייב להסכים עם מה שאני עומד לכתוב, אני כותב רק את התחושות הרגשות שלי. וכי אוכל לכתוב על דברים כמוסים כל כך של אדם כשלהו מלבדי? אחרי שעברתי לתיכון בבירה, האמת שהבחנתי וחשתי דברים כאלו בעבר, אך שם זה היה קורה בתדירות גבוהה או אולי שפשוט הבניה הרוחנית/הנפשית/הבגרותית שלי הייתה בשלב אחר. אני זוכר שקרה לי מספר פעמים שהייתי חושב על דבר מה ומולי היה עובר חפץ שקשור לכך. למשל הייתי חושב על האוטובוס איתו הייתי מגיע מהתחנה המרכזית בעירי לשכונה בה אני גר והנה בי-ם בדיוק עובר לו אוטובוס בעל אותו מספר. הייתי חושב על ארוע שחוויתי עם חבר מסויים והנה רואה אותו. אני מודע לכך שניתן למצוא הסברים פסיכולודיים-מדעים לכך,כל מי שרוצה, אך שום דבר לא ישנה את מה שאני חשתי. בכל מקרה, שום דבר לא השתווה למה שקרה יום אחד עת חזרתי משבועיים בתיכון חזרה לבית. הכל היה עוד בתחילת הדרך יחסית, רק לא מזמן עברתי לתיכון בי-ם, אי-שם, והייתי צריך להתרגל להסחב עם תיק ענק וכל זה באוטובוסים הענקיים האלה הבינעירוניים יום שישי אחד, כשהגעתי לאוטובוס שנוסע הבייתה, הגעתי עם כבודה רבה, קצת יותר מהרגיל, כך שהתחלקה ל2 תיקים +תיק יד קטן. החלטתי תיק אחד, סביר בגודלו לקחת איתי לאטובוס, עם "תיקון היד" ותיק שני לשים בתא המטען. מה שהתגלה אח"כ כטעות קטנ|ה.
האוטובוס מגיע סוף סוף לתחנה בה אני רגיל לרגת בעירי, על הכביש הראשי, אני יורד לי מהאוטובוס עם התיקים ממהר כבר להגיע הבייתה, תוך שאני נותן לאוטובוס להמשיך ופתאום אני שם לב שלא לקחתי את התיק ששמתי בתא המטען. "אההההההההה!" אני צועק בליבי תוך כדי שאני צופה באוטובוס מתרחק לו, אין מצב שאני אגיע אליו! מה אני אעשה עכשיו? יש לי שם דברים חשובים? לך תתעסק עכשיו עם אבידות ומציאות של אגד, למי יש כח? תוך שאני עומד ומהרהר קרוב לתחנה בה ירדתי עם פרצוף חסר אונים [אני מנחש שנראתי כך] ממש מספר שניות בודד לאחר, עוצר לידי פתע אוטובוס מקומי הנהג פותח את הדלת ותוך כדי שאני מנסה לסדר את המילמולים שלי להסביר את המצב [או בכלל מילה עם משמעות בעברית] הוא כבר צועק אלי כמבין הכל: "בו! אין זמן לדיבורים! יעלה תעלה..."
ובסצינה שנראית כלקוחה מאיזה סרט של "ג'ימס בונד" או מ"ספיד", אני עומד לי ב"פרונט" של האוטובוס, ליד הנהג, עם דלץ פתוחה [מוכנה לזינוק שלי] והנהג דולק לו אחרי האוטובוס הבינעירוני, כאילו אין לו נוסעים משלו באוטובוס [והיו לו] ,ברחוב הראשי והעמוס של העיר. ואנחנו עוברים תחנה ועוד תחנה, וכמעט מתקרבים,הנה ו...אוף עבר תתחנה...והנה אנחנו הפעם בטוח נתפוס, כן! הנהג הצליח להגיע לתחנה כך שהוא עדיין עמד בה! אני קפצתי במהירות שאולי נשקה למהירות האור, אצתי לאוטובוס הסורר ומיד דפקתי על דופנו שישים לב, ב"ה זה עבד והנהג חיכה לי. פתחתי את התא, חלצתי את התיק שלי ונתתי לו להמשיך [כמובן שתוך כדי הקפיצה פלטתי אמירת תודה למקומי]. אמנם רחוק מהתחנה המקורית אבל לפחות עם כל התיקים שלי [וגם לא כזה רחוק]. מה היה קורה אם לא היו שולחים לי אוטובוס מחלץ שכזה...לא יודע...וזה גם כבר לא משנה
כמו שגם הפגישה הראשונה שלי עם הומו דתי לא שינתה הרבה...אבל על כך ב'פוסט' הבא...