הפינה של טוהר

טוהרtoar

New member
הפינה של טוהר../images/Emo152.gif

ושוב תודה רבה חבר'ה על כך שהעליתם חיוך על פני ביום לא-קל זה[סתם מבחן, לא משהו רציני] תודה רבה לאסילמיר ולסבב ותודה רבה רבה לנחמדֶ-סְט,לחמוד עלי אדמות- סמארטי הדבר-תורה שלי היום מוקדש לזכות כ-ו-ל-כ-ם נ.ב. XXX[אסלמיר]- היום זה הלועזי שלי,העברי היה שבת שעברה. אבל בכל אופן נחמד לדעת שאנחנו קרובים
...

טוהרtoar

New member
../images/Emo63.gif חצי דבר לפרשת השבוע

אני חושב שאחת הכותרות הטובות לד"ת שלי השבת הוא הכותרת שראיתי בעלון "עולם קטן" שבוע שעבר- "שוני - זה כל ההבדל" פ"ש מתחילה ב: "אתם ניצבים היום כולכם לפני ה אלוקיכם- ראשי[כם] שבטכם זקניכם ושוטריכם כל איש ישראל טפכם נשיכם וגרך אשר בקרב מחניך חטב עציך עד שואב מימך" כלל ופרט-אל תדון אלא כעין הפרט. והפרטים מרובים. לפני ה' ניצבים מגוון וכל המגוון ניצבים לפני ה' בין אם אלו העשריון העליון כנשיאי השבטים
או העשירון ה[מינוס]תחתון כחוטבי העצים
בין בעלי התמיכה מהחברה כישראלי הממוצע ובין המבולבלים ומשוללי ההבנה והאכפתיות כגרים והיתומים בין המלומדים כזקנים ובין הבורים כילדים הקטנים או שואבי המים הגדולים [לא אכליל נשים על אף שידוע שבימים ההם היו משוללות השכלה כדי לא למשוך לאש] בין אנשי הצדק כזקנים השופטים בין פרחחי החוק כאלו שבטווח בין השואבים לחוטבים. כולם ניצבים באותה מידה. עם השוני של כל אחד. והשוני הזה הוא דווקא דבר טוב. נסו לתאר לעצמכם עולם בו כל האנשים היו כמוכם. אני למשל מתאר לעצמי עולם בו היו רק "טוהר"ים. הייתי מגיע למכולת והמוכר היה טוהר מגיע לבית הכנסת וכל המניין הוא טוהר מגיע לאוניברסיטה והמרצה הוא טוהר וגם נהג האוטובוס הוא טוהר- הייתי משתגע!!!
[GOING
] הרב קוק מסביר את הביטוי "ביטול תורה" שניתן למצב שיהודי לא לומד תורה במקום "ביטול לימוד" כך שהתורה מורכבת בצורה שהבנות שונות הטמונות בה יוצאות רק כשבעל ה"שוני" המתאים לומד אותה. ממילא כשמישהו לא עוסק בה זה לא רק שלא לומד אלא יש פן שלם בתורה שנשאר חסר. התורה צריכה את כל ה"משונים השונים". וחבל"ז שכולם היו באותה דרך. אכן-"שוני- זה כל ההבדל" ואין מה לחשוש ממנו. שבת שלום
מהמשונה שלכם -טוהר-

למעלה