הפינה של טוהר

טוהרtoar

New member
הפינה של טוהר../images/Emo152.gif

לצערי אני לא יכול להרבות במילים לכן אצמצם הפעם

טוהרtoar

New member
תורם רעיון לפרשת-שבוע ../images/Emo63.gif

ניתן לומר שאחד הפסוקים המרכזיים בפרשה:"ועשו לי מקדש ושכנתי בתוכם" ידוע המדרש שנשאלו חכמים על הצורך של כלי המשכן בעבודה לקב"ה ברור מתאור הכלים שיש פה כמעט תאור תכולה של בית טיפוסי לזוג המחפש בית-דירה. שולחן לאכול,מנורה להאיר,בית מטבחיים,"מיטת כרובים"... ואף מדרש משווב הין התאור במשכן לכלים שהוצעו לאלישע בבואו לבית השונמית. וברור שהדבר בא לומר משהו. הרעיון של השכינה אינו שיהיה מקום אי-שם שבו יהיה הרוחניות. אי-שם נמצא בורא העולם. אלא שכל מעשהו שלנו יכול להשפיע רוחניות. המשכן הוא מקום לשאיבת מים רוחניים אבל הוא לא תחליף ליכולת של כל אחד מישראל להביא לשינויים מהותיים שיוכלים לקרות רק עקב יכולות רוחניות. לכן ה"ועשו לי מקדש" אמור להביא לידי "שכנתי בתוכם"-בתוך הצבור ולא בצמצום במשכן. נ.ב. מעניין לעניין באותו עניין-לכל עושי "מעשי האומן" שבינינו-אם נוסיף מבט להפטרה-ביטוי מעניין שיכול להוות פרפרזה. אם היו אומרים לי לתת ביטוי אומנותי ל"ארון" ההומוסקסואל/ביסקסואל אני חושב שהייתי משתמש ביצירה הזו בביטוי מההפטרה": "חלוני שקופים אטומים" ותחשבו על זה... שבת שלום
-טוהר-

טוהרtoar

New member
פינת הצעה השבועית ../images/Emo28.gif

חוזרים לימים החמים... דבר שכל סייר מתחיל יודע-חלק מהחכמה בניווט הדרך היא לנצל שטחים מוצלים. כשאתה הולך בדרך,צריך להגיע מא' לב',אם אתה עובר בדרך בה יש סיכוי לקטעים מוצלים[חומה,בניין גבוה...]-בחן היכן נמצא הקטע המוצל והעדף לכת שם. גם אם מרחת קרם שיזוף,גם אם יש כובע-אם יש ברחוב גם מדרכה מוצלת וזה לא יגזול לך זמן יקר-לך לשם! יש דרכי אחרות להשתזף שבוע טוב ונעים

טוהרtoar

New member
רעיון לפרשת השבוע++../images/Emo63.gif

א
מעניין לראות שלפי מבט-על של הפרשה שלנו אפשר לומר כי "הבגדים עושים את הבן-אדם". העיסוק האובססיבי במלתחה של הכהנים,פרטי הלבוש לפרטיהם,הצורך שחכמי לב יעסקו במלאכה ועד כדי שזה מגיע לאמירה שהבגדים נעשים כדי לקדש את הכהנים. כמובן שיותר מכולם הוא הכהן הגדול שלפי הפסוקים הלבשת הבגדים המיוחדים שלו הם הדרך "למשוח" כהן גדול חדש, כמו בהגדרה עבור בית-שני שלא היה שמן=משחה והכה"ג נמשח ב"ריבוי בגדים" והם הסמל ליורש. מסתבר שגם לבגדים שאנחנו לובשים יכולה להיות אמירה מסויימת ואף השפעה גם אם לא במודע.
ב
אוטוטו פורים ורציתי להביא רעיון נחמד ששמעתי מחבר אמריקאי שהגיע לארץ לתקופה
, שמעתי את זה ממנו לא מזמן: ידוע שאחד מהכללים לקריאת המגילה הוא שאסור לקרוא אותה למפרע [כלומר בסדר הפוך-מהסוף להתחלה]-מה הרעיון שעומד מאחורי זה? הרעיון הידוע של מגילת אסתר הוא שזו "מגלת-הסתר"- ספר שמלמד לראות שיש עקבות של בורא-העולם בכל פינה בחיים גם אם נראה שהם מתנהלים סתם בסדרם המבולגן. בד"כ מה שרגילים בני-אדם לעשות [ובשורה תחתונה כך גם אנו מתנהגים בנושא המגילה] הוא להתפעם איך במבט לאחור מתברר שהכל זז עם יד מכוונת נסתרת,כל מיני דברים מתבררים כטוב בסך הכולל. הכי קל לנו להסתכל אחורה להתחלה ולראות איך מי שאמר והיה העולם אכן הסתתר מאחורי המאורעות אבל החכמה היא שזה יקרה בהווה הקטע הקשה הוא לראות כבר עכשיו במקומות שבהם נראה שאין קב"ה היכן הוא מסתתר. לגלות את המחבוא כבר מהתחלה.לראות אותו ביום-יום.
נ.ב.
כבר אי אפשר לחמוק מפוליטיות אז לאנקדוטה- אם ל"עלה ירוק" היה חשוב לתת לרעיונות שלהם גוון יהודי כמו מעשה "מרצ" [ואם בכלל הייתה להם הוא-אמינא כזו] הם היו יכולים בקלות להשתמש בפרשה שלנו. העובדה שמזבח הקטורת "הוצא ממקומו" ומפורט בסוף הפרשה שלנו לאחר מילות הסיכום על ההתעלות הרוחנית והשראת השכינה,אינה לחינם. מסתבר שהקטרת הבשמים [המכונה: סמים]יש לה השפעה מקושרת להשראה הזו. הסמים שעולים מאפשרים את הקיטור=קישור[לפי ארמית] להשגות רוחניות. רק כמובן שנדרש להתעלם מהפסוק שמדגיש ש"בשמים זרים" ושונים ממה שמתירה התורה אסורים בהגשה למזבח.
שבת שלום ושאיפות טובות
טוהר

טוהרtoar

New member
פינת העצה השבועית ../images/Emo28.gif

המוח שלנו בנוי ככה שאנחנו לא יכולים לחשוב על יותר ממחשבה אחת בפרק זמן[וכנראה אצל גברים זה עובד יותר טוב....
] לכן,אם עולים לנו בראש מחשבות שאיננו מעוניינים בהם צריך למצוא דרך להסיט את המחשבה שלנו. זה אחד הריעונות של "גדולה מלאכה שמשכחת עוון"-שכשאדם מעסיק את עצמו ומוחו טרוד במעשה העבודה ממילא מחשבה אחרת לא קיימת במחשבה. קל לומר,קשה לעשות אבל שווה לנסות במיוחד אם המחשבות שמנסות להכנס אלינו הם מחשבות מעציבות ומדכאות שבת שמחה ושבוע שמח לכולם!!!

למעלה