../images/Emo20.gif"הבלוג שבחיי"- פרק כה
אמנם הודעתי פעם שעברה על סיפור מהישיבה אך עלו לי השבוע מספר "דז'ה-וואים" [איך אומרים דה-ז'ה-וו ברבים?] מהעבר עקב כל מיני ארועים ואסוציאציות. לא ברור לי למה. אם זה בגלל מזג האוויר או איזשהו קטע אופנתי, אך בזמן האחרון יצא לי לראות הרבה פעמים רוכבי אופניים עוברים בסביבה. לדאבוני, אין ברשותי כרגע אופניים לדווש בהם.אמנם קניתי אופניים משומשות בתחילת השנה די בזול, אך די מהר הם התפרקו לי... בכל אופן. זה הזכיר לי עוד אחד מהסיפורים האלה בילדותי שלימדו אותי מוסר השכל בדרך הקשה. כשהייתי עוד רך בשנים, אי שם באמתע בית הספר היסודי, גר עדיין בעיר החולות, החלטתי לבקר בצהרי היום בבית של ידידה שגרה די בשכנות אלנו [היא למדה איתי בבית הספר הדתי, לא היו הרבה משפחות דתיות בסביבה]. כמובן שאת הדרך אליה עשיתיבעזרת אופני. כשהגעתי די קרוב חכחתי בדעתי איפה להחנות אותן לזמן שהותי אצלה בבית ומסיבה לא ברורה, החלטתי פשוט להשאיר אותן ברחוב ליד... לאחר שהעברתי בביתה איזו שעה-שעתיים, יצאתי החוצה ו...שוד ושבר! אין אופניים! לא ידעתי מה לעשות עם עצמי. חזרתי הבייתה ובהתחלה פחדתי להגיד משהו להורים שלי...דמיינתי את הגרוע ביותר בתגובה שלהם. כמובן שלא יכלתי לשמור את זה להרבה זמן אז בסוף זה הגיע אליהם וזכיתי לשטיפת מוסר של "איך עושים דבר כזה" מאמי. "למה לא הכנסת אליהם הבייתה?" למה לא זה ולמה לא שם...אבל כמובן שגם זה היה לזמן קצר ונגמר. איכשהו, בסייתא דשמיא, לאחר מספר ימים, עת אמי דברה עם אמא של ילד אחר שגר באיזור, היא ספרה לה איך הבן שלה מצא אופניים זרוקות בשכונה והחליט לשמור אותם עד שימצא את בעליהם. אמי עשתה אחד ועוד אחד, שאלה אותה מתי זה קרה ובקיצור הסתבר שהוא מצא את האופניים שלי! כמובן ששמחתי עד הגג לשמוע זאת, על אף שכשהגענו לשם הסתבר מה שכבר נאצמר חלקית לאמי קודם [כשהם ניסו לוודא בבירור שזה שלי] שכל הריפודים המיוחדים ואביזרים משוכללים שהיו לי על האופניים כבר נעלמו להם משם, אבל לפחות את הופניים עצמם וכל מה שצריך בשביל לסוע איתם קבלתי בחזרה. בכל אופן, מאז למדתי להקפיד הרבה יותר טוב לשמור על אופני כשהם ללא השגחה [עד לחטיבה שאז כבר לא יצא לי לדווש] לשבוע הספר גם היה מקום בההעלאת הזכרונות. נזכרתי איך בעבר הורי לקחו אותנו בתור חוויה משפחתית לדוכנים הרבים של שבוע הספר. לי בתקופת החטיבה הייתה תמיד מטרה אחת כשהגענו לדוכנים. הייתי אץ לדוכן של "מודן" מחפש את הספר החדש של "זבנג" ומבקש מאמי שתקנה לי אותו. הורי אף פעם לא הבינו מה טוב בזה- "אתה יכול לקחת מהספריה, זה ספר של פעם אחת ולזרוק". אבל אני אהבתי ת'קומיקס, מה לעשות... עם הזמן, כשיצא לי לקרוא ראיון בעיתון עם המאייר שם הביע דעות כאלו ואחרות ושכהבחנתי בכך שגם החדיר אותם ב"דלת האחורית" בקומיקס התחלתי לפתח סלידה ומאז לא התקרבתי לזה... איך שגלגלים מסתובבים להם...