הפינה לשיפוטכם.

shemesh7079

New member
אני חושבת

שהישראלים דומים לשאר בני האדם על הכוכב. כולם די גזענים.
זה שה"סקר" נועד ליצור כותרות ורייטינג זה גם די ברור...
אם אני בכל זאת מנסה למצוא משהו רציונלי, הייתי אומרת שההגיון של רוב האנשים אומר שאם דנים בורחים לישראל, כנראה יש להם סיבה טובה, ואם וכאשר הם יוכלו, הם יחזרו לדנמרק במהרה...

מחריד...

אני לא בעד וסביר להניח שאם היתי רואה כל אחד מהם לחוד לא היתי חותמת לא לזה ולא לזה - אם כי לעובדים הזרים כן חתמתי ותמכתי במאבק להשארת הילדים

כאב לי לשמוע מה חושבים בארץ, שלסודנים יש מחלות, שהם איכס, שהם מתועבים כל כך, ואילו דנים שהיו בכת הם כן בסדר ומרחמים עליהם
את באמת חושבת שזה רק כי הם שחורים?

Ricca

New member
אה..

אנשים שבאמת מאמינים שדנים מחפשים מקלט בישראל, הם בדיוק סוג האנשים הבורים שיחשבו מחשבות גזעניות.

ולא שונאים סודנים בגלל שהם שחורים. באותה המידה הם יכלו להיות סגולים.
קהילת הפליטים מאפריקה בארץ הולכת וגדלה, ואיתה גדלה ההזנחה וההתעלמות של הממסד.
בתנאים כאלה לא פלא שהם פונים לסמים ולפשע, מתקבצים בקהילות בשכונות עוני בהן גם ככה יש אוכלוסייה חלשה וקשת יום, וכן.. מה לעשות, בתנאים כאלה הם גם חולים הרבה יותר.
זה מין כדור שלג, שבו ככל שהאוכלוסייה סובלת מהזנחה גדולה יותר, כך היא הופכת למזיקה יותר לאוכלוסייה החלשה הקיימת, הופכת לשנואה יותר וסובלת מהזנחה גדולה עוד יותר.

איך אף רשות ממשלתית שמוכנה לקחת אחריות עליהם, וזאת פשוט סיטואציה עצובה שגדלה למימדיי ענק.

tch111

New member
איני רוצה להביעה עמדה לכאן או לכאן

אולם היה מאוד מעניין לשאול את אותה בחורה שהחתימה, האם היא תהיה מוכנה שבבנייין בו היא גרה יגורו מספר משפחות סודניות.

Ricca

New member
ברור שלא..

קרוב משפחה שלנו הוא פעיל למען זכויות הפליטים.

הוא גם עשיר. (אני לא אומרת את זה בקטע רע, הוא הביא לנו צ'ק מאוד נדיב לחתונה).

מישהי שעבדה איתי ויצאה לחופשת לידה, גרה בשכונת שפירא. אחת מאותן שכונות שעוברות אט אט שינוי דמוגרפי מהותי.
היא הפסיקה ללכת לבד ברחוב בערב ויוצאת רק עם אוטו, כי הטרידו אותה, והיא בחורה צעירה ועדינה עם תינוקת.

כשאנשי שכונת התקווה הפגינו נגד הזרים, היא כמובן מאוד הזדהתה עם המצוקה שלהם.
הקרוב העשיר שלנו הפגין נגד.
שיחות עם שניהם גרמו לי לחשוב לעומק.
ההרגשה שלי, שיותר משבני המעמד העליון פועלים למען הפליטים, הם פועלים ברמה לא לגמרי מודעת, נגד ישראל ה"ג'וחה".
זה כל כך הפתיע אותי שהם נלחמים בלהט למען זכויות הזרים לחיים סבירים בישראל, אבל לא מעניין אותם איך היהודים תושבי דרום ת"א אמורים לקיים חיים סבירים.
כשתושבי גרום ת"א סירבו לחלוק גני ילדים עם הזרים, הם גינו אותם בתוקף, אבל אף אחד לא הציע שאותם ילדים יצטרפו לגנים ברמת אביב.

tch111

New member
זה ברור מאוד, כמו אותו נסיון בבריכת גורדון.

מבחינתי, ריגשותי מאוד מעורבים, מצד אחד אני ממש חס על אותם אומללים, ומצד שני אם להשאיר אותם אז לדאוג להם ולאפשר להם להתקיים בכבוד, אין לי ספק שיש בינהם אנשים נחמדים.

Ricca

New member
אני לגמרי איתך.

ליבי באמת יוצא לאנשים שנמצאים במצוקה כל כך גדולה, אבל אי אפשר להתעלם מההשלכות השליליות של ריכוזי אוכלוסייה כל כך שונים מנטלית, וכל כך חלשים ומיואשים.

הלוואי ומישהו במשרד הפנים יתעורר ויקח אחריות על האנשים הבלתי נראים האלה.
הייתה לא מזמן כתבה על גני הילדים המאולתרים של הפועלים הזרים והפליטים.. פשוט לבכות.
עובדות בודדות של עיריית ת"א, שהנושא מנהלתית לא באמת תחת סמכותן, מוצאות את עצמן מנסות להדריך גננות איך לטפל בילדים בתת התנאים שנכפים עליהם, העומס של הילדים, המבנים הלא מתאימים וחוסר ההכשרה. בעיניים דומעות הן מתארות את חוסר האונים מול התופעה המתרחבת.

tch111

New member
אכן כואב הלב.

למעלה