הפינה השבועית

גור42

New member
לגבי השורה האחרונה - איזו עקיצה גועלית

אחרי כל מה שעברתי (וסיפרתי על זה בפורום) את כותבת כזה דבר? מפלצת-אדם. זה מה שאת.

גור42

New member
אגב, כל-כך עיצבנת אותי שקיבלתי החלטה

אני יותר לא מפחד לכתוב כאן, רק בגלל שיש אנשים שתוקפים אותי בניסיונות להבריח אותי מפה. ואני גם מתכוון להיות הרבה פחוד נחמד. פעם הייתי יותר צדיק מהאפיפיור מול כולם, עד שבסוף הייתי נשבר. לא עוד. מעכשיו, מי שמתנהג אליי בגסות, יזכה ליחס זהה מצידי. ומי שלא מכבד אותי, אני לא אכבד אותו. כי דוגרי? נמאס לי כבר מטיפוסים כמוך שדורכים עליי כל הזמן. פשוט נמאס לי.

arana1

New member
הדכאון הוא לא תוצאה של אוטיזם

אלא שלא ההתנגשות המתמדת בין צרכי וזהות האוטיסט לזו של סביבתו אני לא חושב שיש טעם לבוא אלייך,או לכל הורה אחר בטענות,את והם עושים כל מה שאתם יודעים,אלא שפשוט אינכם יודעים הכל ולכן לאמירה שאין שביל שלא פסעת בו אין שום ביסוס,ואני ממש לא מקל ראש במאמצים שאת והורים אחרים עושים אלא פשוט אומר ש"הכל" זה לא רק עניין כמותי מה שאני למדתי על עצמי במשך החיים זה שיש דברים שאני פתאום יודע לעשות ועד היום כל מה שלמדתי לעשות לא היה בזכות הסביבה אלא למרותה\

גור42

New member
נכון שזה עצוב שצריך להסביר דבר בסיסי שכזה?

אחר-כך מתפלאים למה ל-50% מהאוטיסטים בתפקוד גבוהה יש דיכאון. בעיקר אוטיסטים שההורים שלהם חושבים ככה (והורה שחושב שהוא יכול להסתיר אמונה כזאת מהילד שלו, פשוט משלה את עצמו)

arana1

New member
זה מדכא

מדכא להסביר אין ולמה דכאון קשור לתנאי סביבה מדכאים ומדכא להיווכח כמה קל לתייג את המדוכאים פשוט כלקויים שדכאונם נגרם רק כתוצאה ממבנה נפשם וזהותם הדפוקה אבל כנראה שאין ברירה וצריך להבין שלסביבה למרות יומרתה פשוט אין כלים ויכולות להבין קשרי גומלין מורכבים לדעתי זה חלק מהותי מהלקות הנ"ט ואין ברירה אלא לקבל את זה בסובלנות אפילו כשזה הופך לאיום מיידי על יכולת ההישרדות שלך רק אלוהים יכול לעזור לאוטיסטים ונדמה לי שהוא דווקא מאוד משתדל

גור42

New member
ואחר-כך את מתפלאת שהבן שלך דיכאון...

אם את יכולה לכתוב את המשפט הזה: "אני בכלל לא מבינה למה הלכתם לאיבחון אם הכל היה בסדר והאוטיזם לא פוגע בשום יכולת שלך" אפילו סתם כעקיצה אישית או סתם מתוך תסכול, אז אני לא מקנא בבן שלך. יש משהו ממש דפוק בגישה שלך לכל הנושא, ותאמיני לי שהבן שלך מרגיש את זה. פשוט מזעזע. אני יודע שלא תפנימי מילה ממה שכתבתי, אבל זה לא אכפת לי.

arana1

New member
אלא שאנשים לא רוצים להתגבר על אוטיזם

יש מי שמרגישים ששונות אינה משהו שצריך להתגבר עליו ולכן הגדרתה כלקות,הגדרה שגם גוררת יחס מביש ומטעה ומזיק ומחפיר בכל קנה מידה,רק מחמירה את הקשיים שלהם ומקשה עליהם להתפתח ולהתמודד עם החיים כיאות למשל,הבוקר קראתי שהתעוררה מחאה בגלל פרסום עוד תועבה המתחזה למידע מחקרי מטעם המימסד הפסיכיאטרי http://www.haaretz.co.il/news/education/1.1601001# במקרה זה מדובר על התפישה שהייתה נהוגה עד לא מזמן על ידי מי שנחשבים בטעות לסמכות מדעית שקבעה שהומוסקסואליות הינה לקות שניתנת וצריכה לתיקון (במקרה אני מכיר את המפרסם שלצערי נחשב לאחד מהבכירים בתחום כי הוא זה שגם איבחן אותי בזמנו) והגיבו שם אנשים שכתבו שהוכח כבר מאז בהרבה מחקרים שבטיפולים המבוססים על ההנחה הזאת התוצאות היו שהטיפול הצליח אבל המטופל "מת" אני טוען שבדיוק אותו הדבר נכון לאוטיזם ובדיוק כמו שהומוסקסואליות הוצאה מהDSM וההתייחסות אליה כלקות נחשבת לכתם שחור על הפסיכיאטריה כך גם יקרה בסופו של דבר עם אוטיזם לדעתי מוטב לדבר ולהתריע על זה כבר היום כי בינתיים המון אנשים טובים ותמימים סובלים לחינם וכשבעוד כמה שנים אפילו המומחים הגדולים יודו בטעותם אף אחד לא יפצה אותם על אובדן החיים שהיו יכולים להיות להם הגדרת אדם לא לקוי כלקוי היא עוול מוסרי ואנושי ממדרגה ראשונה וגורמת נזק איום וחסר תקנה למי שמוגדרים כך אמנם,החברה כיום לא בנוייה להכיל ולהבין את תפישת המציאות והזהות האופיינית לאוטיזם(אגב,בדיוק כשם שאינה בנוייה עדיין להכיל את תפישת הנשים כבעלי זכויות שוות ומהות אוטונומית) אבל זו תהיה טעות חמורה להמיר את כל כשלי הסביבה בהאשמת קורבנותיה, כמו שזה תמיד נעשה,ותמיד בעידוד המימסד המתחזה למדעי,לאורך כל ההיסטוריה אוטיסטים סובלים מהרבה קשיי התפתחות אלא שחלק ניכר מהם אם לא כולם נובעים מצורך בלתי פוסק להתמודד עם סביבה שאינה מבינה אותם כלל ובתנאים כאלה הם מתפקדים בצורה מאוד מאוד מרשימה,לא בטוח שאנשים נורמטיבים כביכול היו יכולים לשרוד שנים על גבי שנים בסביבה שהיא כה עויינת למהותם וכל כך לא קשובה כה לצרכיהם האמיתיים הגדרת השונות כלקות רק מחריפה את הבעייה כי היא חוסכת לסביבה את הצורך בהתמודדות אמיתית ואת כל זה אני כותב מנסיוני,זה לא דעה וזה לא טענה,זה נסיון חיי כמו שהוא נחווה יום יום במשך עשרות שנים לאנשים שונים נחוצים תנאים שונים בשביל לבצע אותם דברים יש מי שיצטרך לשקט בשביל לקרוא ספר ויש מי שאוהב לשמוע מוזיקה בזמן שהוא קורא להגיד שמי שצריך שקט (או מוזיקה) הוא לקוי בגלל שלרוב זה לא משנה זה בעייתי ,וגם שטחי ופשטני בטירוף

tamarus1

New member
לא מבקשים מאף אחד להתגבר על אוטיזם

אבל יש אוטיסטים שישמחו ללמוד איך לשפר את איכות חייהם. חבל שאתה לא ביניהם.

arana1

New member
על סמך מה את קובעת שאני איני ביניהם ?

האם זה שאיני יכול לסבול את הגישות שאת דוגלת בהם אומר שאיני מעוניין לשפר את איכות חיי ? הרי בדיוק הגישה הפטרונית הזאת היא חלק ממה שכל כך מחריד ומדכא בתפישת הלקות כאילו מי שרוצה לשפר את חייו צריך ללכת רק בדרך שלך ושל הסמכות ה"מדעית" וכל מי שמחפש דרכים שונות זה רק בגלל שלא אכפת לו ובכן אני הצלתי את חיי ואת איכותם,ואת בריאותי הפיזית והנפשית ,בדיוק בגלל שהקדשתי הרבה משאבים,נפשיים ופיזים,במציאת דרכים להתרחק מדורשי טובתי כביכול,וזה חבל,בחברה הגונה הייתי יכול לזכות אולי גם במעט תמיכה אמיתית,מהותית,אבל זה לא יקרה בחברה שמגדירה אותי ושכמותי כלקויים אני אדם מבוגר,וחופשי,ואף אחד לא יכול להגיד לי כלום(גם בתור ילד לא ספרתי סמכויות כאלה או אחרות) ,מי שישפר ומשפר את איכות חיי זה מי שאוהבת אותי,כל אנשי המקצוע והמטפלים היו ונשארו בשבילי לשווים לאת יודעת מה,אני כותב כאן גם בגלל שאני מרחם על הילדים וגם בגלל שהבורות וההתנשאות והתפישות החשוכות והמקובעות והבזבזניות כמו שהן מתבטאות גם ביחס לשונים ולחריגים מעוררים בי שאט נפש וכמו כל אדם חצי הגון אני מתקשה לסבול מה שאני מזהה בבירור כעוול אני חיי מספיק שנים בשביל לחוות פעם אחרי פעם את הסביבה החברתית משתנה ולומדת לכבד גם תפישות כמו שלי כמועילות ויעילות ועצם ההנחה שרגשותי ודעותי השונות משלך מעידות על כך שאיני רוצה בחיים טובים מדגימה למה נסיון לשיפור החיים כולל התעלמות מדעות ותפישות כמו אלה שאת מציגה כאן

tamarus1

New member
אתה זה שמתעלם מתפיסות ודיעות אחרות

ומתייחס לכל דיעה אחרת כאילו זאת התקפה אישית

arana1

New member
איך אפשר גם להתעלם וגם להתייחס ?

וההכללה הבוטה שאתת עושה כאן היא הפשטנות בהתגלמותה כי אני לפחות מנסה לנמק ולתאר איך ולמה תפישות מסויימות מחבלות בסיכויי הקיום של אנשים המוגדרים כאוטיסטים, אני לא מתחייחס לכל דעה אחרת כהתקפה אישית עלי אבל כמישהי כותבת שאולי אני לא מעוניין בשיפור חיי אבל יש כאלה שכן אז אני נוטה להתייחס לזה כסטייה לא הוגנת מדיון ציבורי לתחום האישי(כמו שתמיד נעשה כשנגמרים הטיעונים) והקטע הזה של מכות מתחת לחגורה עטופות בצביעות מתחסדת מאוד אופייני למצדדי הגישה הנכונה והשגורה כלפי אוטיסטים ובכלל כלפי שונות וגם הוא חלק ממה שממרר נורא את חיי הילדים בבתי הספר וגם את חייהם כבוגרים בחברתנו הצבועה להחריד

tamarus1

New member
לא אני טענתי שאוטיזם זאת לקות

אוטיזם זאת תופעה הרבה יותר מורכבת מלקות.

גור42

New member
you could have fooled me

ובטח עכשיו ממש מדגדג לך באצבעות לכתוב שאני לא מבין אותך בגלל האספרגר שלי, נכון? רק שאת לא יכולה לכתוב את זה, כי זאת תהיה הודאה באשמה

tamarus1

New member
איפה כתבתי שאוטיזם זה לקות?

ואין פה שום הודאה באשמה, ואני לא רוצה לכתוב מה אני חושבת על תרגילים עלובים מסוג זה שאתה עושה ...

galitkm

New member
אוטיסטים ישמחו ללמוד איך לשפר את איכות חייהם

שינוי הגדרה מ"לקות" ל"שונות" לא שולל הגשת עזרה איפה שצריך ולמי שצריך. גם עולה חדש ישמח שיעזרו לו ללמוד את שפת המקום ואולי עוד דברים שאינו יודע על סביבתו החדשה. אבל הוא לא ירצה להיות מוגדר כ"סובל מלקות". ולא ירצה שיכפו עליו שיטות לימוד שאינן מתאימות לו. הוא ירצה שיחשבו בדעתו. גם אוטיסט.

tamarus1

New member
יש אוטיסטים שמשפרים כל הזמן את איכות חייהם

ומאוד מרוצים מהשינוי, ורוצים להמשיך. מבלי לקבל אישור מענת נוי או מארנה1 על הדרך שבה הם הולכים ואם הגדרות העבודה של אלה שעובדים איתם קיבלו את האישור..

arana1

New member
טעות תרגום אופיינית

כשנסיון לחיפוש ותיאור הזמידיםהות והקשיים האופייניים לאוטיסטים במסגרת ההדדית של שיח ציבורי מיתרגם למרחב הכחני וההיררכי האופייני לסביבה החברתית המדכאת אז אנחנו מקבלים משפטים כמו בתגובה מעלי אלא שלא אני ולא ענת לא מחלקים אישורים ומרשמים ולא מצמידים ראשי תיבות מופרכים לאנשים,ואני איני מתנה את העזרה והיחס וההבנה שלי את האחרים בכניעתם המוחלטת לתבניות חיצוניות כפי שהותוו על ידי מימסדים חשוכים ורקובים אני לא מחלק אישורים,אני לא יושב במרפאה וגובה אלפי שקלים לשעה תוך כדי שימוש בסמכותי החלולה להרס החיים של אחרים,שוב ושוב מתבלבלים כאן באתר הזה בצורה הכי אופיינית ומרגיזה שתואמת לחלוטין גם לבילבול הנורא שמעוות את המרחב הציבורי שמחוץ לרשת, יש הבדל ואפילו פער עצום בין מי שמנסה לתאר ולספר ולשתף מחייו והתרשמותו לבטא את עצמו בגלל שנדמה לו שאולי יש בנסיון חייו משהו שהוא בעל ערך גם לאנשים הדומים לו לבין האנשים שמחלקים אישורים ואני מאמין שיש אפילו באתר הזה אנשים שיודעים לזהות את הפער האין סופי הזה בין אלה שיושבים בצד המאובחן לבין אלה שיושבים בצד המאבחן ונדמה לי שמה שמקפיץ כאן לא פעם יותר מדי אנשים זה שהרבה אספים נוטים,במסגרת הנסיון לבטא את תחושת השיוויניות והדדיות האופיינית לאוטיזם,לאבחן לפעמים גם את המאבחנים,להטיל ספק בסמכותם של מחלקי האישורים ובתקינות של קובעי התקנות,זה יחס שתמיד הרגיז את המימסדים הנוקשים ואת האנשים שתלויים ותומכים בהם והרוגז הזה הוא אחת מהסיבות העיקריות לקשיי ההתפתחות ולחוסר התמיכה שממנו נהנים יותר מדי אוטיסטים\ אוטיסטים יכולים,וצריכים,וראויים להנות מאיכות חיים חלומית,למעשה אחת הסיבות שהם כל כך מתקשים להישרד בחברה כפי שהיא כיום זה גם הפער העצום בין היומרה של המסגרות לתקינות ויושרה והגינות לבין המצב האמיתי שלהם,פער שמי שבנויים לקיים איכות חיים יפה מרגישים בו בחריפות שאינה מצוייה אצל מי ששוחים בחרא בטבעיות ולכן לא צריכים ללמוד "כישורי חיים"

למעלה