הפינה החמה - Shadowrun Returns

הפינה החמה - Shadowrun Returns

סוף שבוע רגוע עבר עלינו... למרות ההמלצה שלי הפעם, אני מודה... את רוב סוף השבוע העברתי מול הטלויזיה עם הקונסולה על Borderlands 2...
אז תחילת שבוע חדש, ותחילתו של חודש חדש, אבל המלצה קצת יותר ישנה, אבל איכותית וטובה...

הרבה עלילה... פחות גראפיקה... וסאונד מעולה. אני מדבר על המשחק ShadowRun Returns. אתה משתייך לקבוצת שכירי חרב, משנים עתידניות. אבל אתה בנאדם טוב, כזה שנלחם ברוע ואי-צדק. חבר שלך יצא למשימה ולא חזר... הוא נרצח. במחשב האישי שלך יש הקלטה שלו, שמשהו התרחש במשימה הזאת שלו והוא נרצח באופן מוזר. אתה יוצא ליקור את הרצח, מי רצח, איפה וגם לינקום דמו. העלילה מסתבכץ וזה מגיע לפנים אישיים ומשפחתיים, וטוב נו... ניתן לכם לגלות לבד את ההמשך...
במשחק אתה בוחר בדמות, אתה יכול להתקין בגופך כל מיני חלקים ביוניים שמועילים את הדמות אך פוגעים בבריאותה, מליון סוגי נשקים, רימונים, שוט-גאנים, מכונות ירייה וכו'... כמובן שיש XP POINTS שישפרו לך את ה-SKILLS...
אני ממליץ בחום למי שאוהב משחקים וינטאג' עם הרבה עלילה, והמוסיקאי שעשה שם את הפסקול פשוט מדהים, יש שם מוסיקה כיפית.
סה"כ משחק ממכר וכיפי, לצערי הרב יש אותו רק בפלטפורמת PC.

שאלה ממשהי שמכירה את שאדוראן ממקום אחר:

יש בכלל תחושה של פנזטיה במשחק? או שזה סייברפאנק נטו?

Wolfinix

New member
מה הכוונה אם יש תחושה של פנטזיה במשחק? (אם אפשר לשאול
)

אפשר לשאול.

shadowrun - או מירוצללים בעיברית הוא שם של משחק תפיקידים ( כמו מו"ד, אפילו יש לו תרגום לעברית מתחילת שנות ה 90 ). הדבר שמייחד אותו בין כל משחקי הסייברפאנק והפנטזיה למינהם זו העובדה שהוא שילוב של שניהם.
כך שבמשחק מירוצללים אתה יכול בשקט לראות את האחיין של סמאוג לא רק יושב על ערימת זהב, אלא מנהל את המקבילה של המקום לבנק לאומי, את יהיר מנורה, אלף שמשמש כפרשן חדשות, ואופנוען טרול ענק שהוא למעשה דרואיד של הטבע העירוני.תהיתי כמה מזה עבר למשחק המחשב, כי לפי התיאור זה היה סייברפאנק קלאסי.

Wolfinix

New member
טוב קצת קראתי על כך בעקבות השאלה, ולפי מה שהבנתי

המשחק משלב את שניהם, יש גם קסמים וגם טכנולוגיה...(גם בחירת גזעים שונים בין קונבציונאלים או מיטיים) אבל אני לא יכול להבטיח שזה באמת כך , למרות שיש לי אותו עדיין לא שיחקתי בו...

נכון מאוד...

המשחק אכן משלב עולם של קסמים ויחד עם זאת עולם שלם של נשקים קונבנציונאליים... עם זאת, יש עולם מקביל, הסייבר-וורלד, שאליו נכנסים כמה וכמה פעמים במהלך המשחק... מצחיק התיאור של מירטל, זה באמת נכון מה שהיא אומרת, יש שם כל מיני דמויות, חסרות קשר למציאות, כמו שלמשל טרול ענק, יכול להיות האחראי על איכות הסביבה או כל דבר אחר, וזה כנראה מה שעושה את המשחק הזה לכזה שונה ומיוחד... אני לא יודע למה, אני פשוט התחברתי שם לדמויות כי הן ממש כיפיות, כנראה שיותר לאופי מאשר לציור של הדמות, שגם הוא לבבי למדיי!!!

metalgod1

New member
אני קצת חולק על ניב

בתור אחד ששיחק במשחק ומכיר את העולם שלו וכרגע משחק במשחק ההמשך DRAGONFALL, לדעתי המפתחים פגעו בול עם האיזון בין סייברפאנק לפנטזיה.
כל הגזעים זמינים במשחק ומיוצגים, יש קסמים, יש נשקים קונבנציונליים ויש האקרים שחיים במישור הסייבר, בכולם אתה צריך להשתמש בשלב מסויים של המשחק אך כמובן שבהרכב הקבוצה
כל אחד יעדיף את סגנון המשחק שלו. אני למשל תמיד דואג לאזן את הקבוצה עם לפחות מטיל קסמים אחד בעל יכולות ריפוי ובונוסים לקבוצה והשאר עם נשקים קונבציונליים לטווח קצר וארוך ורק במשימות שאני ממש חייב אני מכניס האקר.

הסיפור כתוב בצורה ממש טובה, האוירה והסאונד מעולים, הטוויסטים בעלילה ממש נחמדים ואתה ממש מרגיש שאתה נשאב לסיפור, לא סתם המשחק הזה וההמשך שלו הצלחה כזו גדולה שכבר יש פרוייקט קיקסטארטר לחלק השלישי בסדרה שייקרא SHADOWRUN HONK KONG ואף יצא משחק רשת שלו שעוד לא יצא לי לשחק בו אבל ממה שראיתי לא מצליח לתפוס את המהות של הכותרים הקודמים.

בקיצור, מי שאוהב משחקי פנטזיה/RPG/סייברפאנק מבוססי סיפור כבד עם טקטיקה מבוססת תורות זה אחלה משחק בשבילו.

אכן...

משחק מדהיייייייייייים. ללא ספק, אני שיחקתי בו וסיימתי אותו. כרגע יש לי על המחשב את ההמשך dragonfall אך לצערי עדיין לא הספקתי לשבת עליו...

וואלה???????

אחי, זה ממש בשורה טובה, כי נהנתי מהראשון ממש ממש... ואני רק מחכה להזדמנות שיהיה לי זמן פנוי ואני מריץ את dragonfall...

golan2072

New member
זה כמו הראשון אחרי מקצה שיפורים רציני

ופחות ליניארי וכמובן עם פחות באגים.

למעלה