הפילוג בעם ממשיך.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
"בגללכם, הדתיים, קרה לנו כל הבלגן הזה. כל הבלגן של השבעה באוקטובר קרה בגללכם".

Harrington

Well-known member
מנהל

הפילוג בעם ממשיך.​

דווקא לא (לטעמי הוא מעולם לא החל) :). עצם העובדה שהתבטאויות נלוזות כאלה של אדם בודד מעוררות סערה ושכל אדם נורמטיבי (יש להניח) ירחיק עצמו מהם, מלמדת שדווקא אין פילוג בעם. יש המבקשים ליצור אותו בכוח. הברוזה הזה כנראה אחד מהם. אבל אנחנו לא שם ואי"ה הוא ייכשל כשלון חרוץ בשאיפותיו אלו (ככל שהדיווח מדויק).

משתפרת1

Well-known member
"בגללכם, הדתיים, קרה לנו כל הבלגן הזה. כל הבלגן של השבעה באוקטובר קרה בגללכם".
לי נראה שהפילוג הוא בין הקיצונים בכל קבוצה. הקיצונים בצד אחד מאשימים את הדתיים, הקיצונים בצד אחר משקצים את החילונים הליברלים. רוב אנשי הימין ורוב אנשי השמאל יכולים להיות חלוקים בדעותיהם, אך לחיות בשלום זה עם זה.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
לי נראה שהפילוג הוא בין הקיצונים בכל קבוצה. הקיצונים בצד אחד מאשימים את הדתיים, הקיצונים בצד אחר משקצים את החילונים הליברלים. רוב אנשי הימין ורוב אנשי השמאל יכולים להיות חלוקים בדעותיהם, אך לחיות בשלום זה עם זה.
הקיצוניים מושכים אחריהם לא מעט.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
פחות משאת חושבת. פשוט התקשורת מציגה את זה כך בנסיונותיה להנדס תודעה וליצור אווירה, כדי לקדם את הנרטיב והאג'נדה שלה. הלכה למעשה העולם נראה אחרת במציאות.
פחות משאת חושבת. פשוט התקשורת מציגה את זה כך בנסיונותיה להנדס תודעה וליצור אווירה, כדי לקדם את הנרטיב והאג'נדה שלה. הלכה למעשה העולם נראה אחרת במציאות.
למה התקשורת? אין לנו עיניים? אין אוזניים?

משתפרת1

Well-known member
הקיצוניים מושכים אחריהם לא מעט.
מעט, קולניים מאד. ישנם אלה שמגיבים באלימות מילולית לכל ידיעה שלא לטעמם. אותו אדם מגיב פעמים רבות בהזדמנויות רבות בצורה בוטה, וכך נוצר רושם של הרבה תגובות. זה נכון לגבי שני הצדדים של המפה.

אלן 5

Active member
אהבתי את תשובתך

משתפרת1

Well-known member
אהבתי את תשובתך
תשמעי, בני משרת במילואים עם לוחמים אחרים. בני מבית חילוני, יש שם לוחמים דתיים לאומיים, יש רווקים, יש נשואים, יש אבות. יש נכד של מנהיג סופר ימני מפורסם, יש קפלניסט. כשהם במילואים כל אחד מהם יתן את נשמתו כדי לשמור על חברו.

ריקי זו אני

Well-known member
הלכי רוח בעם ניתן לדעת במוצאי יום בחירות... או יום יומיים אחרי, למשך תקופת כהונת אותה כנסת..., לכן אני מבינה את המצב החברתי כך... 68 מנדטים מיצגים את מפלגות הקואליציה שנתניהו הוא העןמד בראש.
אני נזהרת להגיד אבל נראה לי ש- 8 מנדטים של גנץ... - יש להם דעה אחרת משלי... אבל דעתי לגיטימית בעחנהם כשם שאין בי שמץ של שנאה כלפיהם - הגענו 76 מנדטים.
ליברמן שיש בו שנאה בוערת לפרסונה - נתניהו... חי בישוב 'מעורב' ואני מאמינה שאין בו שנאת דתיים, וששנאת החרדים שם זו 'שנאה מקצועית'...
עוד 10 מנדטים שונאים אותנו בלי קשר...
קבלנו את לפיד והעבודה. זה הפילוג? כנראה שאלה יחסי הכוחות... גם בעם...
נראה בבחירות הקרובות. או במוצאי יום הבוחר...

נסיך.333

Well-known member
איך אפשר לתת לאחד כזה לשבת על כס המשפט בכלל??
מישהו שמביע כזו דעה, לצד זה או אחר פסול מלשבת על כס המשפט

למעלה