הפיגוע בת"א

atidih1

New member
הפיגוע בת"א

על כך שאנו יושבים בחבל ארץ זה כתבתי בזמנו. גם כתבתי שאנחנו משלמים מחיר דמים כבד ובלתי ניתן לעבור עליו לסדר היום בגלל משה רבנו שהביא אותנו דווקא לכאן (לזכותו, שלא יכל לראות את הנולד ממרחק שנים כה רב). אבל על אף שאני סומך על המודיעין שלנו, אני מציע לשכלל את דרכי התגובה של היום. מסתבר, שהריסת בתי המחבלים לא מזיזה להם כי בפניהם יש רק אחד שהוא חשוב והוא זה שלמעלה. מכאן, שיש למצוא דרכים ואמצעים יותר כואבים ומשפיעים. לדעתי, יש להתמקד בכל דבר שקשור עם אותם מחבלים ושנותן להם גיבוי מוסרי, קיומי והשד יודע מה. כל אלה יצטרכו לשלם מחיר כבד. ראשית, על מנת לא לפגוע בחפים מפשע, יש להרוס תשתיות של הכפר ושכניו של המחבל למען אללה כי זה ימשיך לעשות כן עד קץ הימים. לאחר מכן ובזכות מודיעין טוב, בכל הקרובים שידעו על מעשיו של יקירם והחרישו - הם והסביבה שגידלו אותו, חייבים לשאת בעונש של לוקחי חיים כאן, כך סתם משום שזה רוצה האל שלהם. עתידי המנחם

atidih1

New member
חייבים להתפכח

כנראה זה בטבע האדם להדביק סטיגמות במהירות ועל כל דבר שממחיש לו בוודאות שאכן הסטיגמה מתאימה. דברים אלו אני כמעט מסיק על עצמי במקרה מיוחד ובולט כאשר אני מדבר על הפלשטינאים אבל במקרה מיוחד ולכן אני כותב "כמעט" (מה יזדמן מחר אני לא יודע). איני שייך לימין, ארץ ההבטחה אף פעם לא הייתה בראש מחשבותיי, אם בכלל, התיידדתי עם ערבים ומצאתי ביניהם גם סימפטיים יותר מכמה יהודים (כי אצלי הקובע הוא האדם) אם כי האחרונים (יהודים) רובם הם בין ידידיי - על אף אלה כאשר אני כותב על הטירור והמתאבדים, אין לי שום פשרות בזיהוי עצמי כמו בנושא החמור באירועים שציינתי לעיל ובעצם בגללם. יתרה מזו, אני מלא זעם על קולות אצלנו הנשמעים דווקא לאור המסקנות, הפירושים, הפתרונות ומה לא, בהקשר הטירור נגדנו, מלווה רציחות ללא הבחנה בין אויב לוחם לבין ילד, אישה וגבר תמימים. באלה גם אמא מסוככת בגופה על ילדיה. אותם אצלנו שעל אף הנכתב לעיל, לא זזו מעמדתם ה"אנושית", גם כאשר אותם רוצחים יודעים שהם מזיקים גם לעצמם, סביבתם וכך מנציחים בעיה לנצח. בנוסף, הרס ביתם וחייהם של בני משפחתם כי אצלם הקשר והדביקות בזה שלמעלה היא במלוא התגלמותה. גם ממחישים את האמרה שהדת היא חשיש של ההמונים. לכן, אבו מאזן מפתיע, יש לעתים קצת רגיעה אבל בגדול, חייבים למצוא מכה שתכאיב להם ולסביבתם שאפשרה להם לחיות עם המנטליות שלהם כפי שהיא והעיקר, הדת שעליה כבר כתבתי בשורות הקודמות. גם סביבתם, לא הסתייגה מהם בגלוי ואם כן זה היה רק כיסוי ומאנטרסים עכשויים. עתידי המנחם

בלי להפוך את הדיון לפוליטי

כבר עשינו את זה ללא הפסק בארבע שנים האחרונות. כבר מיצינו עליהם את האופציה של "מה שלא הולך בכוח, הולך ביותר כוח" והם מיצו את זה עלינו, כך שכמעט והפכנו לתמונת ראי אלו של אלו, והגענו לשיווי משקל. אם נתעקש לנסות ולהמשיך להפר אותו, לעולם לא נגיע מולם לסטאטוס קוו, שהוא היסוד הראשון לכל הסכם אפשרי. פגיעה וגרימת כאב לא מביאים להשלמה ו "סולחה", אלא רק להרתעה ואת ההרתעה שלנו נגדם איבדנו מזמן וגם לא נשוב לזכות בה יותר כי אין להם יותר מה להפסיד. ובניגוד להם, לנו יש. את האלימות שלהם אנחנו לא יכולים לרפא, היא לגמרי באחריותם, וכמו שכיום היא יוצאת עלינו, יום יבוא והיא תשתלח בהם עצמם כמו סרטן שאוכל את הגוף שמשכן אותו. אנחנו כן יכולים לרפא את האלימות שלנו שהיא לגמרי באחריותינו, והיא לדעתי סכנה קיומית חריפה יותר עבורינו.

atidih1

New member
אין בהודעתי שום עניין פוליטי

עשינו יותר מארבע שנים והשאלה, כמה שנים אתה מקציב עוד ל"הבנת" הצד שני והנושא בכלל. ובאשר לאלימות אצלנו, אני יותר ממסכים כי הרי אני כותב על כך ללא הפסק. ככלל, לדעתי יש כאן שני נושאים כבדים ועל כן הטיפול שונה בהתאם. עתידי המנחם

s h o o s h a

New member
בלי פוליטיקה

הפורום, מטרתו לעסוק בנושאי אלימות. ברור לי כי קיים קושי גדול מאד להפריד בין סוגי האלימות השונים ומכאן יצא שגם אני נסחפתי בדיון אחד או שניים להתדיינות בנושאים פוליטיים. גם האירוע המצער עליו מדובר, הפיגוע בת"א, עד כמה שהוא כואב, מחריד ומזעזע, הרי שהדיון סביבו מתפתח לכיוון הפוליטי ומאחר ופורום זה אינו פוליטי (לשם כך קיימים לא מעט פורומים בפרדס) אני פונה ומבקשת, הדיונים כאן שיתרכזו בנושאים בוערים 'אחרים' אשר לצערינו הנם כה רבים, כואבים, מכעיסים ודורשים טיפול מעמיק. אני פונה ומבקשת כי הדיונים בפורום יתמקדו בדרכים שלדעתנו יש לנקוט כדי להקטין/למנוע/למגר את התופעות האיומות המתרחשות חדשות לבקרים בארצנו ואת הדיונים הפוליטיים, כאמור, להשאיר בידי הפורומים המתאימים. מודה לכם מראש מאד על ההבנה. שבוע טוב שושה

אלימות לסוגיה

מה שלא ברור לי מדוע נושא הדקירות זוכה לחשיפה מאוד מצומצמת -אם זכרוני אינו מטעה אותי רק בשבועות האחרונים לפחות 3 בני אדם נרצחו על כלום ואילו פיגוע זוכה לחשיפה -כל היום מדברים על הפיגוע באמצעי התקשורת וכולם מזועזעים ומתפתחים דיונים ויש תגובות. וההסבר שאני מוצאת שיותר קל לכעוס על האויב הרע והאכזר שלנו מאשר לכעוס על "יהודי טוב" שגדל כאן אצלנו בחברה שבגלל ויכוח שטותי הוציא סכין והרג בחור צעיר או לכעוס על אותו בחור שלא הכניסו אותו למועדון לילה נסע הביתה הביא אקדח וירה בשומר והרגו .

atidih1

New member
בדרך כלל צודקת

אם כי האלימות מככבת כאן הרבה ולצערי זה מה שניתן לעשות ובהחלט חסר הרבה, אני עבדך הנאמן מיצר על כך יום יום. באשר הכעס על ה"יהודי טוב", אמנם שמת מרכאות אבל בשבילו זו בכל זאת מחמאה וחבל. אני כידוע לך ממה שאני כותב, הייתי שמח אם היו עונשים יותר כבדים על מי "שגדל כאן אצלנו..." נו, באמת. עתידי המנחם

mor881

New member
יש תופעה בארץ

עקב המצב הבטחוני יש המון מאבטחים בכל מקומות הבילוי אבל יש פירצה . והפירצה היא בחוץ מחוץ למועדונים שם הם מתפוצצים על ההמון שעומד בתור. אז לדעתי צריך לבודד את התור מהסכנה !!! וזאת אפשר לעשות ע"י בדיקה בטחונית שמתבצעת בריחוק מסויים מהתור ההמוני שעומד בכניסה למקומות הבילוי. וכמובן לסגור באיזושהי צורה את המתחם של התורים כך שרק מי שעבר בדיקה ביטחונית יכול לעמוד בתור ללא חשש שמישהו יתפוצץ ממש לידו. עוד דבר המאבטח שמכניס תאנשים למיתחם התור הסגור יוודא שלא יצתבר עומס של אנשים בבדיקה הביטחונית הראשונית של הכניסה לתור!!! לא פעם אני מרגיש בטוח בתוך מקום הבילוי אבל העמידה בתור ממש מפחידה.

למעלה